Cenové nabídky v reálném čase pro fotovoltaické moduly a navazující průmyslové řetězce 2. října - 8. října 2021

· Cenové trendy
Cenové nabídky v reálném čase pro fotovoltaické moduly a navazující průmyslové řetězce 2. října - 8. října 2021

Vývoj cen křemíku pro solární energii

Trh se solárním křemíkem zaznamenal tento týden celkový nárůst cen v důsledku čínských předpisů o emisích uhlíku, které omezují spotřebu elektřiny a výrobu společností. Ceny solárního monokrystalického křemíku na trhu zůstaly na úrovni přibližně RMB255/kg až RMB260/kg (USD36/kg), což představuje nárůst o přibližně 25%, zatímco ceny polykrystalického křemíku se pohybovaly na úrovni přibližně RMB130/kg až RMB135/kg (USD18,5/kg), což představuje nárůst o přibližně 24,6%. Hromadné ceny solárního monokrystalického křemíku druhé a třetí úrovně mírně vzrostly na přibližně RMB270/KG (USD37,25/KG), což představuje nárůst o přibližně 25,5 %.

Silikonový materiál na sluneční úrovni

Solární třídy křemíku výrobních podniků, protože přísné omezení Číny na používání elektřiny politiky, používání elektřiny hlavní solární třídy křemíku podniků výroby byl značně ovlivněn, bude dále prohlubovat rozpor mezi nabídkou a poptávkou, provoz a přepravu, Čína je hlavní šestnáct solární třídy křemíku podniky se očekává, že ovlivní výrobu 40-50%, řada primárních polysilikonových podniků omezit provádění elektřiny politiky vypnutí ladění generální opravy zařízení. Nedávné zavedení čínských omezení používání elektřiny v továrnách a omezení tovární výroby se očekává, že do konce roku 2021 nebudou mít žádné známky uvolnění, směr pozdější politiky nelze předpovědět, krátkodobý trh s krystalickým křemíkem pro fotovoltaické elektrárny je v nedostatku, navazující podniky vyrábějící křemíkové destičky v podstatě přestaly nakupovat a vyčkávají, NEIMENG, XINJIANG, NINGXIA, QINGHAI atd. jako hlavní zdroj křemíkového materiálu pro solární energii. Následný dopad na fotovoltaický průmysl je třeba průběžně sledovat. Celkově lze říci, že v důsledku politiky omezování spotřeby elektřiny v továrnách výroba křemíku pro solární účely v Číně v říjnu, listopadu a prosinci zdaleka nedosahovala požadované výroby a rozdíl byl obrovský. Pozdější solární křemík v případě, že nedojde ke změně politiky omezování elektřiny, budou ceny solárního křemíku prudce turbulentní, pozdní ceny fotovoltaických panelů budou mít velký nárůst.

Vývoj cen fotovoltaických křemíkových plátků

Několik významných výrobců fotovoltaických destiček tento týden pozastavilo dodávky a nabídky z důvodu nárůstu cen křemíkového materiálu na trhu s fotovoltaickými destičkami. Všimněte si, že čínský národní svátek (8. října oficiální práce), zvýší ceny, velikost zvýšení je třeba sledovat, s nízkou cenou časných zásob zdrojů postupně snižuje, říjen PV solární destičky ceny budou dále tlačil nahoru, PV monokrystalické destičky G1 158,75 mm, PV monokrystalické destičky M6 166 mm, PV monokrystalické destičky M10 182 mm, PV monokrystalické destičky G12 210mm PV oplatky z důvodu státního svátku, několik hlavních výrobců PV oplatek v říjnu nejnovější nabídka není venku, nejnižší ceny PV solárních oplatek se očekává, že bude více než 10%, PV polykřemíkové oplatky, dopad prudce rostoucích cen solární třídy křemíku, tržní transakce jsou na mrtvém bodě, navazující polykrystalických buněk výrobní podniky čekat a vidět stav.

Fotovoltaická křemíková oplatka

Vlivem čínské politiky omezování spotřeby elektřiny v podnicích se snížil náběh většiny podniků vyrábějících fotovoltaické destičky, přičemž využití kapacity dosáhlo 60-70 %. Blízko konce měsíce budou fotovoltaické podniky brzy podepisovat objednávky po uvedení na trh, kvůli předcházejícím cenám solárního křemíku, které jsou dodávány s postupným nedostatkem, dopadu některých podniků na omezení výroby energie, zvýšení výrobních nákladů, poklesu objemu nákupu fotovoltaických destiček, poté, co tržní cenové kotace nadále rostou, fotovoltaické destičky kotují ceny hlavních faktorů podle solárních křemíkových materiálů a čínské politiky omezení energie, tlak na náklady fotovoltaických podniků na destičky se prudce zvýšil, fotovoltaické Ceny křemíkových destiček budou i nadále růst.

Vývoj cen solárních článků

Tento týden solární článek předcházející solární třídy křemíku zvyšuje ceny a omezení na elektřinu podniku, omezuje dopad výrobní politiky podniku, tlak znásobil, výrobní kapacita začít rychlost v 50-60%, trh nabízí zmatek. Největším faktorem, který v poslední době ovlivňuje ceny solárních článků, je to, že koncem září prudce vzrostly ceny křemíku pro solární články, což způsobilo, že přední podniky vyrábějící křemíkové destičky pro fotovoltaické elektrárny přestaly kótovat a několik podniků kótovalo ceny křemíkových destiček pro fotovoltaické elektrárny, které vzrostly přibližně o 10 %, což vedlo k růstu nákladů na solární články s malým ziskem nebo ke ztrátě. Vzhledem k tomu, že podniky vyrábějící solární články mají obrovské náklady na vypnutí, jakmile dojde k vypnutí a poté ke spuštění, bude docházet k plýtvání materiály a dlouhému času na odladění, aby se dosáhlo normální výroby, takže omezte dopad podnikové politiky v oblasti elektřiny na podniky vyrábějící solární články, podniky vyrábějící solární články není snadné zastavit výrobu, jakmile dojde k vypnutí, nebude snadné znovu začít. Výrobci fotovoltaických solárních modulů na nižších úrovních trhu kvůli omezením výkonu a prudkému nárůstu cen hliníkových rámů EVA výrazně snížili objednávky na nákup solárních panelů. Avšak v důsledku nárůstu cen křemíkového materiálu solární třídy způsobeného nárůstem cen fotovoltaických křemíkových destiček a omezení dopadu podnikové politiky v oblasti elektřiny (přestat pracovat 3 dny v týdnu a pracovat 4 dny) je míra spuštění nízká, následná nabídka solárních článků je omezená, cena dále poroste. Některé podniky vyrábějící solární články pozastavily kótování a dodávky, očekává se, že solární články v říjnu vzrostou přibližně o 5-12 %. 

solárních článků

Současná cena jednotlivých velikostí solárních článků na konci září M6 166mm solární článek cena na RMB1.14/W (USD0.18/W), velké velikosti výrobků poháněné rostoucími náklady a poptávkou po navazujících výrobcích, M10 182mm, G12 210mm solární článek ceny jsou RMB1.10/W (USD0.161/W) RMB1.09 /Na začátku října několik předních podniků vyrábějících solární články omezí výrobu kvůli omezení politiky v oblasti elektřiny, což zhorší napjatou nabídku solárních článků a nárůst cen bude velmi intenzivní, a výrobci navazujících fotovoltaických modulů možná nebudou schopni v říjnu splnit svůj výrobní plán kvůli nárůstu solárních článků a prudkému nárůstu nákladů na pomocné materiály pro fotovoltaické moduly a míra spuštění výroby klesne. O úpravě cen solárních článků musí rozhodnout situace v objednávkách navazujících podniků vyrábějících fotovoltaické moduly, ceny solárních článků v říjnu dále porostou.

Vývoj cen fotovoltaických modulů

Tento týden ceny fotovoltaických modulů prudce vzrostly, podniky vyrábějící fotovoltaické moduly první řady na konci září nabízejí, M10 182mm fotovoltaický modul 400W-550W FV modul tovární nabídka RMB1.95/W (USD0.275/W), G12 210mm modul solárních článků 400W-520W tovární cena, RMB1.93/W (USD0.273/W), oboustranný FV modul pro výrobu energie RMB2.95/W (USD0.273/W). RMB2,0/W(USD0,28/W) pro oboustranné fotovoltaické moduly. Obaly fotovoltaických solárních modulů s EVA, hliníkovým rámem, sklem, rozvodnou skříní, silikonovými cenami vzrostly, ceny solárních článků vzrostly, kromě toho, že podniky vyrábějící moduly v podstatě obdržely oznámení o omezení elektřiny, mohou přestat pracovat pouze 3 dny v týdnu, pracovat 4 dny v týdnu, podniky vyrábějící fotovoltaické moduly v obtížné situaci. Podniky druhého a třetího stupně vyrábějící fotovoltaické moduly jsou ve vyčkávací situaci, přičemž míra zahájení výroby se pohybuje kolem 50%. Instalační firmy EPC, které se zabývají fotovoltaickými moduly, jsou ohledně zvýšení cen fotovoltaických modulů na vážkách a jejich ochota k nákupu je nízká. Projekty fotovoltaických elektráren jsou pod velkým tlakem nákladů a výrobci fotovoltaických modulů jsou v současné době na pokraji ztráty. Náklady na výrobu fotovoltaických modulů v rámci vládní politiky omezování spotřeby energie Vysoké náklady Nedostatečný počet nově spuštěných výrobních závodů, snížená výroba fotovoltaických modulů, nabídka fotovoltaických modulů je omezená a očekává se, že ceny solárních panelů v říjnu a listopadu dále porostou.

fotovoltaických modulů

Předpověď vývoje cen solárních panelů

Fotovoltaický průmysl je odvětvím, v němž dominuje Čína, přičemž křemík, křemíkové destičky, články a fotovoltaické moduly tvoří více než 70% každého výrobku, s přihlédnutím k tomu, že do podniků vyrábějících fotovoltaické moduly v jihovýchodní Asii investují a kontrolují je rovněž čínské společnosti, přičemž fotovoltaické moduly tvoří více než 90% celkového objemu. Čínské instalace fotovoltaických elektráren představují více než 50% světového podílu, takže nabídka a poptávka po fotovoltaických modulech v Číně bude určovat cenu a instalace v ostatních regionech.

Tentokrát čínská politika omezování spotřeby elektřiny podniky, takže obecná výroba fotovoltaického průmyslového řetězce ke snížení nedostatku dodávek, křemíku solární kvality, fotovoltaických křemíkových destiček, ceny solárních článků nadále rostou, suroviny, EVA film , nedostatek hliníkového rámu a prudce rostoucí ceny, podniky fotovoltaických modulů v obtížné situaci, nízká míra spuštění, intenzivnější nedostatek výrobků po celém světě.

Očekává se, že cena fotovoltaických modulů bude v říjnu až listopadu prudce stoupat a až do konce roku 2021 bude mít nepřetržitý růstový trend.