Cenové nabídky v reálném čase pro fotovoltaické moduly a navazující průmyslové řetězce 11. října - 17. října 2021

· Cenové trendy
Cenové nabídky v reálném čase pro fotovoltaické moduly a navazující průmyslové řetězce 11. října - 17. října 2021

Tržní ceny solárního křemíku: (aktualizováno každé pondělí)

Tento týden se ceny monokrystalického křemíku pro hromadné objednávky pohybovaly v rozmezí 38,84 USD/KG až 41,95 USD/KG, zatímco ceny polykrystalického křemíku se pohybovaly v rozmezí 21,75 USD/KG až 22,53 USD/KG.

Kotace křemíku v tomto týdnu nadále rostly a v poslední době se plnily objednávky za vyšší ceny.

Očekává se, že v důsledku omezení výroby a spotřeby energie bude nabídka surovin, jako je křemíkový prášek, omezená a ceny se výrazně zvýšily. Spolu s tím, že trh se solárním křemíkem je také ohrožen omezením výkonu a omezením výroby, výrazně vzrostly náklady na polykřemíkový materiál a část výroby může být omezena. Nedávné ceny navazujících a střednědobých produktů byly rovněž upraveny tak, aby odrážely úpravu nákladů směrem nahoru, což tvoří podporu pro současnou nabídku solárního křemíku.

Pozorujte situaci v oblasti výroby a přepravy solárního křemíku, dvanáct čínských solárních křemíkových podniků ve výrobě, v říjnu přibyl nový podnik, který plánuje zahájit pozdní údržbu. Dva podniky, které prošly v předchozím období generální opravou, jeden z nich postupně obnovil výrobu podle plánu a druhý podnik vyrábějící solární křemík plánuje odložit obnovení výroby do poloviny nebo konce tohoto měsíce. Celkově je rytmus výroby na čínském trhu s křemíkem ve čtvrtém čtvrtletí stále nejasný, vzhledem k pokračujícímu dopadu politiky dvojí kontroly spotřeby energie, pokračujícímu uvolňování energetických omezení a tlaku na výrobu, nedostatku dodávek průmyslových křemíkových surovin v předchozím období nebo bude pokračovat, zatímco Sin-ťiang, Vnitřní Mongolsko, S'-čchuan a další oblasti výroby křemíku jsou nuceny snížit rizika výroby, omezení dodávek nebo zintenzivnit fázi nadměrné nabídky křemíku.

Tržní ceny fotovoltaických křemíkových plátků: (aktualizováno každé pondělí)

Nabídky fotovoltaických křemíkových plátků tento týden nadále rostly.

Ceny monokrystalických plátků G1 a M6 vzrostly na 0,86 USD/PC, resp. 0,89 USD/PC, zatímco plátky M10 a G12 byly kótovány na 1,07 USD/PC a 1,41 USD/PC.

Vlivem cen solárního křemíku na vyšších trzích se náklady na fotovoltaické destičky v poslední době zvýšily o 0,0093 USD/PC- 0,011 USD/PC a několik společností vyrábějících fotovoltaické destičky na prvním stupni zkoumalo své ceny, aby se vyrovnaly s vysokými náklady na suroviny.

Vzhledem k zřejmému tržnímu trendu terminálový trh nadále uvolňuje signál o vypnutí, což má za následek, že solární články a fotovoltaické moduly končí postupně snižovanými objednávkami přistání, současný celkový objem solárních křemíkových destiček také vykazuje klesající trend, některé podniky výrobní linky byly odpovídajícím způsobem revidovány směrem dolů.

Polysilikonové destičky, podléhající omezením napájení, dopad rostoucích nákladů na suroviny, je situace navazující na vyčkávání silná, fotovoltaické křemíkové destičky ve vyjednávací hře mírně vzrostly, trh má také podniky vyrábějící polysilikonové destičky, aby v reakci na to snížily výrobu.

Tržní ceny solárních článků: (aktualizováno každé pondělí)

Nabídky solárních článků tento týden mírně vzrostly.

Průměrná tržní cena monokrystalických článků M6, M10 a G12 byla 0,17 USD/W, zatímco cena polykrystalických článků G1 a monokrystalických článků G1 se pohybovala kolem 0,14 USD/W a 0,18 USD/W.

V poslední době kvůli dopadu čínských omezení dodávek elektřiny a pokračujícímu růstu nákladů na těžbu některé prvoligové společnosti zvýšily své říjnové kotace, ale skutečný objem transakcí je nízký a trh je v silně vyčkávací náladě.

V důsledku nedávného zvýšení cen v celém průmyslovém řetězci mají segmenty solárních panelů malou ziskovou marži a trh se solárními články zpomalil, pokud jde o nákupní poptávku. mnoho podniků vyrábějících solární články v Číně si začátkem října nadále bralo dovolenou a omezovalo výrobu, přičemž míra náběhu trhu se solárními články se na začátku roku v podstatě vrátila na nižší úroveň. Někteří výrobci solárních článků se vyjádřili, že současný přístup k přijímání nových zákazníků není aktivní, a očekává se, že v segmentu solárních článků dojde tento měsíc k dalšímu poklesu míry zahájení výroby.

Tržní ceny solárních panelů: (aktualizováno každé pondělí)

Tržní cena solárních panelů G1 a M6 byla tento týden zvýšena na 0,30 USD/W a 0,32 USD/W.

Cena solárních panelů M10 a G12 byla zvýšena na 0,33 USD/W.

Některé objednávky solárních panelů již překročily cenovou úroveň 0,33 USD/W a ceny rostou.

Spolu s rostoucím tlakem na ceny solárních surovin někteří výrobci solárních panelů pozastavili své externí kotace.

V důsledku předcházejícího dodavatelského řetězce je nabídka pomocných materiálů, jako jsou lepicí fólie a zadní desky, na trhu stále omezená, což ztěžuje realizaci plánovaných zakázek na trhu solárních panelů podle plánu a výrobní náklady opět rostou.

Současná nabídka solárních panelů na trhu není terminálem akceptována, ale náklady jsou tak vysoké, že podniky vyrábějící solární panely již slepě nevyrábějí, aby zajistily účinnost, a proto výrazně snížily své počáteční sazby. Některé společnosti se vyjádřily, že současné náklady na solární panely jsou vyšší než 0,28 USD/W. Většina nabídek solárních panelů se pohybuje nad 0,31 USD/W, ale skutečná zisková marže je malá.

Pokud jde o politiku, Čína nedávno vydala pozitivní signály pro zvýšení obchodních sazeb, což by mělo zvýšit konečnou poptávku, posílit akceptaci zvýšení počtu solárních panelů v elektrárnách, zejména pro komerční a průmyslové distribuované projekty, a zvýšit náklady na elektřinu pro segmenty fotovoltaického dodavatelského řetězce s vysokou spotřebou energie.

Existují projekty fotovoltaických elektráren, které je třeba zahájit, aby se zákazníci snažili zadávat objednávky v předstihu, a zablokovat ceny dodavatelů, aby se zabránilo tomu, že ceny solárních panelů budou i nadále stoupat, aby se zvýšily náklady na instalaci elektráren.

Předpověď cen solárních fotovoltaických modulů.

Ceny solárních fotovoltaických modulů nadále porostou, což je již předem jasné, a očekává se, že tempo růstu se bude pohybovat kolem 3-5 %.

Ceny solárních fotovoltaických modulů v krátkodobém horizontu neklesnou kvůli dopadu epidemie, přepravním nákladům, celosvětové inflaci a politice Číny, která omezuje výrobu elektřiny a produkci.

Zákazníci, kteří si mohou dovolit náklady na instalaci fotovoltaických systémů, by měli i nadále objednávat s předstihem, aby snížili ztráty způsobené pokračujícím růstem cen.