Rozdíl mezi Solárnímičlánky a Moduly Solárních článků

· Průmyslové Novinky

Po letech vývojemá čínský průmysl fotovoltaických zařízení v zásadě celou řadu možností výrobysolárních článků. Mezi aplikace zařízení vyráběné čínskými společnostmi voblasti fotovoltaických zařízení patří výroba křemíkového materiálu, zpracováníkřemíkového materiálu, zpracování křemíkových destiček, výroba čipů solárníchčlánků a odpovídající příprava čisté vody, úprava ochrany životního prostředí akonstrukce čisticí techniky. Mezi nimi je růst zařízení pro růst krystalickéhokřemíku nejrychlejší. 

Vytáhněte monokrystalický křemík
Monokrystalická křemíková oplatka

Modul solárníchčlánků/modul solárních článků: týká se křemíkové destičky sestavené solárnímičlánky. Solární panel se také nazývá modul solárních článků, solární panelsolární článek: včetně celé části solárního modulu. Sestavení více solárníchčlánků je základní částí sluneční soustavy a nejdůležitější částí slunečnísoustavy. Modul solárních článků se skládá z vysoce účinných solárních článků zkrystalického křemíku, ultra bílého tvrzeného skla, EVA, průhledné zadní deskyTPT a rámu ze slitiny hliníku. Dlouhá životnost, velký mechanický tlak a velkávnější síla. Jeden solární článek nelze použít přímo jako zdroj energie. Jakozdroj energie musí být několik baterií zapojeno do série, paralelně a pevněutěsněno v sestavě. 

Obalová fólie EVA
Backplane

Solární moduly(také známé jako solární panely, fotovoltaické moduly) jsou základní součástísluneční soustavy a důležitou součástí sluneční soustavy. Jeho funkcí je přeměnitsluneční energii na elektrickou energii nebo ji odeslat do akumulátorů nebopohánět zátěž. Kvalitaa cena solárních modulů bude přímo určovat kvalitu a náklady celého systému. 

Solárníčlánek/solární článek, také známý jako „solární čip“ nebo „fotobuňka“, jefotoelektrický polovodičový list, který využívá sluneční světlo k přímé výroběelektřiny a sluneční světlo k přímé výrobě elektřiny. Dokud svítí, můžeokamžitě vysílat napětí a generovat proud, když je smyčka. Jednotlivé solárníčlánky nelze použít přímo jako zdroje energie. Jako zdroj energie musí býtněkolik jednotlivých solárních článků zapojeno do série, zapojeno paralelně apevně utěsněno do součástí. 

Fotovoltaický(zkráceně PV), solární článek je zařízení, které přímo přeměňuje světelnou energiina elektrickou energii prostřednictvím fotoelektrického jevu nebofotochemického jevu. Tenkovrstvé solární články využívající fotoelektrickýefekt jsou hlavním proudem, zatímco solární články využívající fotochemickýefekt jsou stále v plenkách. Data ukazují, že čínské solární články si nadáleudržují výrobu a nákladově efektivní výhody a jejich mezinárodníkonkurenceschopnost se stále zvyšuje. Výroba stále roste. Odhaduje se, žečínská výrobní kapacita solárních článků přesáhne 50 GW a výkon přesáhne 30 GW,což bude stále představovat polovinu světového podílu.