Vizuální kontrola modulů solárních článků

· Průmyslové Novinky

Barvy solárníchčlánků jsou ovlivněny především strukturováním, jako je květ, červená a částjin a jang. 

Červené vločky jsou způsobeny především nízkým množstvím zkorodovanétextury. Pokud je množství koroze texturování menší než 3, poškozená vrstvakřemíkové destičky bude neúplně odstraněna, což bude mít za následek celkovézarudnutí po potažení PE. 

Takzvaný vzor jezpůsoben nadměrně vysokým množstvím koroze texturování. Obecně řečeno, když jemnožství koroze texturování vyšší než 4,5, křemíková destička je ekvivalentnílešticí úpravě a potažená buňka je lesklá a hranice zrn je také relativněvysoká. zřejmé. 

Pokud jde o filmjin a jang, lze jej rozdělit na následující dvě situace, jedna je situaceponoření a druhá je odchylka množství koroze mezi každým kanálem.   

Problémponořovací kapaliny je způsoben úrovní předního a zadního válce a přednípřepážky během výrobního procesu.Když křemíková oplatka vstupuje do texturovacínádrže, existuje časový rozdíl mezi chemickou kapalinou a křemíkovou oplatkou.Tímto způsobem bude množství koroze v oblasti, kde se křemíková oplatka poprvédotýká chemické kapaliny, nevyhnutelně vyšší než oblast, která se s chemickoukapalinou stýká později. Rozdíl v množství koroze nevyhnutelně povede knekonzistentním efektům textury na povrchu křemíkové desky a po potažení PEdojde k určitému barevnému rozdílu. Aby byl zajištěn efekt ponoření, je třebaupravit válečky a přepážky nádrže na vytváření hromádek. 

Barevná odchylkaje běžná u polykrystalických křemíkových článků. U polykrystalickýchkřemíkových článků je nejběžnější barvou tmavě modrá, zatímco monokrystalickýkřemík je černý. 

Úpravou procesulze výše uvedený problém s barevnými odchylkami efektivně vyřešit. Prouživatele jsou standardy pro hodnocení kvality solárních panelů následující: 

Celkový vzhledsolárních modulů 

1. Na všechsolárních modulech by měla být povrchová barva článků ve stejné dávce modulůstejnoměrná, bez zjevné chromatické aberace, rozbité mřížky, poškození defektů,oxidačních míst pájeného spoje atd. 

2. Každý řetězecčlánků v solárním modulu a propojovací liště jsou úhledně uspořádány a svařenybez odchylek, rozteč mezi řetězci článků je rovnoměrná, bez zjevné odchylky apovrch pájecího pásku je bez cínu a oxidace. 

3. V těsnicívrstvě solárního modulu nejsou žádné vzduchové bubliny ani delaminace, vrstvaje čirá a průhledná, uvnitř není žádná špína, žádná pestrá barva. 

4. Hliníkový rámsolárního modulu by měl být čistý a bez korozních skvrn a rozhraní by mělo býtkompaktní bez zjevných mezer, ostrosti a otřepů. 

5. Páskováníokrajů silikagelu by mělo být rovnoměrné a bez lokální akumulace lepidla. 

6. Spojovacískříňka je jasně označena, spojení je pevné a spona je neporušená a spolehlivá.   

Tvrzené semišovésklo s nízkým obsahem železa 

V současné doběkonvenční solární moduly používají sklo z tvrzeného semiše s nízkým obsahemželeza. Skleněný povrch musí být čistý a upravený, bez škrábanců, prohlubní,vrásek, duh, prasklin, nevymazatelných nečistot, otevřených bublin a dalšíchnežádoucích faktorů. U potahovaného skla se také musíte podívat na povrch sklašikmo, abyste se vyhnuli skvrnám, jako je barevné světlo, reliéfní otisky amastné otisky prstů.   

Tvrzené semišovésklo s nízkým obsahem železa

Solární fotovoltaickéčlánky 

Standard buňkytřídy A musí splňovat vzhled: žádné štěpkování, štěpkování, štěpkování, falešnáznačka, netěsnost, skvrna, vodoznak, otisk prstu, olejové skvrny, škrábance,praskliny, oxidace, žloutnutí a další vady; žádná zjevná chromatická aberace; 

Zadní hliník jeplochý; neměly by existovat žádné hliníkové korálky, hliníkové obklady,hliníkové trny a záhyby. 

Žloutnutí a oxidace čáry mřížky není dovoleno; hlavní čára mřížkynesmí být přerušena; 

Ofset probuněčný tisk není povolen a offset tisku je menší než 0,5 mm.     

Solární fotovoltaickéčlánky

Solárnífotovoltaická propojovací deska 

Povrch solárnífotovoltaické propojovací desky je čistý, plochý, čistý a bezbarvý. Na povrchunejsou žádné cizí látky, nečistoty, vodní skvrny, vrásky, otlaky, boule neboškrábance; mezi zadní deskou a okrajem skla není zjevná mezera.   

Solárnífotovoltaická propojovací deska

Solárnífotovoltaický spojovací box 

Solárnífotovoltaická spojovací skříňka má nesmazatelnou značku: model výrobku, výrobnímateriál, úroveň napětí, vodotěsnost, polarita výstupních svorek, výstražná značka; 

Spojovacískříňka a kabel jsou spojeny spolehlivě, aniž by spadly ze spony, a sponaspojující horní a dolní skořepinu je neporušená a spolehlivá; 

Silikonovýkaučuk základny spojovací krabice je pevně spojen se zadní deskou, bezdeformace, bez viditelné mezery; 

Soutokový pás jetažen ze zadní desky a je krásný a nezkreslený a dva sousední konfluenční pásyse nesmí navzájem dotýkat; 

Svorky konektorumají významnou identifikaci kladné a záporné polarity; konektory samec a samicejsou v dobrém kontaktu a mají dobré samosvorné vlastnosti.   

Solárnífotovoltaický spojovací box
Solárnífotovoltaický spojovací box

Hliníkový rámsolárního fotovoltaického panelu 

Hliníkový rám ječasto na povrchu eloxovaná hliníková slitina; 

Vzhled: Povrchrámu je čistý a plochý, bez poškození, bez rozdílu barev, bez škrábanců, bezzjevných nečistot, zbytků silikonu atd .; s úplnými otvory pro zapojení amontážními otvory je délka a poloha správná; 

Bezdrátováporanění, škrábance, pohmožděniny (včetně rohů), mechanické čáry, obloukovéjámy, jámy, odlupování, koroze, bubliny, vodoznaky, mimografy a špína; žádnéotřepy na okrajích; 

V současné dobědobrý výkon mechanického zatížení solárních fotovoltaických modulů vycházíhlavně z podpory a ochrany rámu a šířka rámu, která je na trhu známá, je 35–40mm. U projektů nebo regionů, které potřebují vyzkoušet výkon zátěže, proochranu by měla být sledována vyšší šířka rámu (45, 50 mm).   

Hliníkový rámsolárního fotovoltaického panelu

Jak si vybratvysoce kvalitní výrobce komponentů 

1. Umět vydávatcertifikační zprávy od nezávislých laboratoří a certifikačních a testovacíchagentur třetích stran. Obecní výrobci však budou při certifikaci komponentvědomě vybírat vysoce kvalitní komponenty pro testování. Zprávu o certifikacitřetí strany lze proto použít pouze jako základní referenční základ. 

2. Výrobcesoučásti je v tomto odvětví dobře známou značkou a má velkou výrobní kapacitu.Proto pod tlakem snižování nákladů v tomto odvětví má schopnost vyjednávat svýrobci surovin, takže má větší ziskové marže a nebude řezat rohy asebedestrukovat. Obchod podepsat. 

3. Fotovoltaickéčlánky jsou nejdůležitější a základní energetickou jednotkou fotovoltaickýchmodulů. Proto kvalita fotovoltaických modulů do značné míry závisí na kvalitěfotovoltaických článků. Proto, zda mají výrobci modulů vlastní továrny načlánky, lze použít kvalitu jako důležité hodnotící kritérium. 

4. Jako důležitýzáklad pro vyhodnocení lze nakonec použít, zda může výrobce poskytnout továrněfotografie EL a zprávy o datech související s energetickými testy. 

Stručně řečeno,pro barevnou odchylku solárních panelů je nutné provést rozumnější úsudek nazákladě hodnotících kritérií, abychom zjistili, zda existuje problém skvalitou.