Cenová situace v řetězci fotovoltaického průmyslu je jasná a zvýšení ceny fotovoltaických modulů bylo akceptováno

· Cenové trendy

 

 Vzhledem k tomu, že většina objednávek solárního křemíkového materiálu byla podepsána v březnu, nezbývá mnoho materiálů k prodeji. Tento týden dodávaly podniky solárního křemíkového materiálu hlavně předobjednávky a na trhu bylo jen málo transakcí a jen několik málo společnosti podepsaly rozptýlené objednávky. V současnosti postup uvolňování nové kapacity solárního křemíkového materiálu nesplnil očekávání, zatímco uvolňování nové kapacity solárních křemíkových plátků se zrychlilo. Ve spojení s vysokou provozní rychlostí solárních křemíkových plátků je solární křemíkový materiál stále nedostatkový. ve stejné době vzrostly ceny solárních plátků a ceny solárního křemíkového materiálu se staly přijatelnější.Při sledování výroby, provozu a expedice solárních křemíkových materiálů začaly společnosti pro údržbu předchozí kruhové linky postupně obnovovat běžný provoz, ale v dubnu mají domácí společnosti vyrábějící solární křemíkové materiály plán údržby na dva měsíce a zámořské společnosti vyrábějící solární křemíkové materiály mají údržbu A logistika expedice se ještě nevrátila k normálu, očekává se, že navýšení dodávek solárních křemíkových materiálů v dubnu bude stále omezené.

Solární křemík

 Běžná transakční cena M6 je přibližně 0.86 USD/kus, běžná transakční cena M10 je přibližně 1.04 USD/kus a běžná transakční cena G12 je přibližně 1.39 USD/kus. V poslední době je v důsledku zintenzivnění epidemie na různých místech do určité míry ovlivněna rychlost provozu a logistika některých podniků, nedostatek surovinového křemičitého písku pro jednokrystalové tyčové kelímky a některé velkorozměrové solárních křemíkových plátků je nedostatek. Podle zpětné vazby z trhu dochází k neustálým objednávkám, pokud následná nedostatečná dodávka kelímků bude mít dopad na proces vytahování tyče, zhorší situaci nedostatku a cenu solárních panelů křemíkové plátky mohou stále stoupat.

solární oplatka

 Běžná transakční cena monokrystalických článků M6 se pohybuje kolem 0.17 USD/W, běžná transakční cena článků M10 je kolem 0.18 USD/W a běžná transakční cena článků G12 je kolem 0.18 USD/W. V poslední době se postupně vyjasňuje herní situace mezi upstreamem a downstreamem.Po zdražení solárních článků na začátku března strana FV modulů postupně akceptovala zvýšení cen a transakční vysoké a nízké ceny solárních článků vzrostly. S menší poptávkou se očekává, že cena solárních článků bude v dalším období stabilní.

solární panel

 Tento týden se hlavní transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů zvýšila na přibližně 0.29 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů mírně vzrostla na přibližně 0.3 USD/W a hlavní transakční cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů vzrostl o 1.06 % na 0.3 USD/W nebo tak nějak. Nedávno společnost Shandong Electric Power Engineering Consulting Institute Co., Ltd. oficiálně otevřela nabídku na rám fotovoltaických modulů v roce 2022. Soudě podle nabídkové ceny se ceny jednostranných fotovoltaických modulů 182MM a 210MM pohybují mezi 0.28 USD/W -0.3 USD yuan/W. Trh s terminály po určité době hraní postupně akceptoval nárůst cen fotovoltaických modulů. Zvýšily se centralizované i distribuované nabídky a zvýšila se průměrná cena transakce. Někteří vývojáři projektů však stále čekají. viz postoj.Pokud jde o pomocné materiály, cena skla v tomto týdnu zůstala stabilní. Mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 3.2 mm byla tento týden cca 4.24 USD/㎡ a mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 2.0 mm byl asi 3.3 USD/㎡. Tento týden se sklářské firmy pokusily zvýšit své nabídky, ale trh skla je v poslední době dostatečně zásobený a akceptace zdražení skla v segmentu fotovoltaických modulů je nízká.V současnosti cena skla nadále zůstává stabilní.

Fotovoltaické moduly

 

předpověď na příští týden

Očekává se, že ceny fotovoltaických modulů porostou i v příštím týdnu a doufáme, že zákazníci s projekty se co nejdříve předzásobí, aby snížili ztrátu nákladů způsobenou pokračujícím růstem cen.