Komponenty a VýkonnostníParametry Solárních článků/Solárních Panelů

· Průmyslové Novinky

Komponenty a VýkonnostníParametry Solárních článků/Solárních Panelů   Součástisolárních panelů: 

1) tvrzené sklo 

Jeho funkcí jechránit hlavní část výroby energie (jako jsou solární články) a je vyžadovánvýběr světelné propustnosti. 1. Propustnost světla musí být vysoká (obecně vícenež 91%); 2. Ultra-bílá temperovaná úprava 

tvrzené sklo

2) EVA 

Používá se klepení a upevnění tvrzeného skla a hlavního tělesa výroby energie (jako jsoufotovoltaické články). Kvalita průhledného materiálu EVA přímo ovlivňuježivotnost modulu. EVA vystavená vzduchu se snadno stárne a žloutne, cožovlivňuje propustnost světla modulu.Kromě kvality samotné EVA má proceslaminace výrobců fotovoltaických modulů také velký vliv na kvalitu výrobymodulů.Například připojení lepidla EVA není až standard a pevnost spoje EVA atvrzeného skla a základní desky nestačí, což způsobí předčasné stárnutí EVA.,Ovlivní životnost fotovoltaických modulů. 

 EVA

3) Solárníčlánky 

Hlavní funkcí jevýroba elektřiny. Hlavním proudem na hlavním trhu s výrobou energie jsousolární články z krystalického křemíku a tenkovrstvé solární články. Oba majísvé vlastní výhody a nevýhody. Náklady na zařízení jsou relativně nízké, alespotřeba a náklady na články jsou vysoké. Účinnost fotoelektrické konverze jevšak také vysoká. Je vhodnější pro tenkovrstvé solární články vyrábět elektřinuza venkovního slunečního světla. Relativní náklady na zařízení jsou vyšší, alespotřeba a náklady na baterii jsou velmi nízké. účinnost fotoelektrickékonverze je více než poloviční než u krystalických křemíkových článků, aleefekt slabého světla je velmi dobrý. Může také generovat elektřinu za běžnéhosvětla, jako je solární článek na kalkulačce. 

 Solárníčlánky

4) EVA 

Funkce je, jakje uvedeno výše, hlavně pro spojení a zapouzdření hlavního tělesa generátoruenergie a zadního listu solárních článků. 

5) Backplane 

Funkce: Těsnění,izolace a hydroizolace (obvykle TPT, TPE a další materiály musí být odolnéproti stárnutí. Většina výrobců komponent má záruku 25 let. Tvrzené sklo aslitina hliníku jsou obecně v pořádku. Klíčem je, zda je základní deska asilikagel může splnit požadavky.) 

Backplane

6) Slitinahliníku 

Chraňte laminát,hrajte určitou roli při utěsňování a podepírání. 

Slitinahliníku

7) Spojovacískříňka 

Chraňte celýsystém výroby energie a chovejte se jako předávací stanice proudu. Pokud dojdeke zkratu fotovoltaického modulu, spojovací skříňka automaticky odpojízkratovací bateriový řetězec, aby se zabránilo vyhoření celého systému. Klíčemk rozvodné skříni je výběr diod,podle typu článků v solárním fotovoltaickém modulu. Různá je i odpovídajícídioda. 

Spojovacískříňka

8) Silikagel 

Funkce těsnění,používaná k utěsnění spoje mezi komponentou a rámem ze slitiny hliníku akomponentou a spojovací skříní. Některé společnosti používají místo silikageluoboustrannou pásku a pěnu. V Číně se běžně používá silikon. Postup jejednoduchý , pohodlné, snadno vladatelné a nízké náklady.   

Silikagel

Výkon a analýzasolárních panelů 

Napětíotevřeného obvodu UOC: hodnota výstupního napětí solárního článku, když je solárníčlánek vystaven spektrálním podmínkám AM1,5, a intenzita světelného zdroje 100miliwattů na čtvereční centimetr, když jsou oba konce otevřené. 

Zkratový proudISC: Je to aktuální hodnota protékající dvěma konci solárního článku, když jesolární panel vystaven spektrálním podmínkám AM1,5 a intenzitě světelnéhozdroje 100 miliwattů na centimetr čtvereční. Když je výstupní svorka zkratován.Isc (A) je I, když V = 0 v křivce IV (proud, když je napětí O) 

Maximálnívýstupní výkon: Pracovní napětí a proud solárních fotovoltaických článků seliší podle zátěžového odporu. Voltampérová charakteristická křivka solárníhočlánku může být získána vytvořením křivek hodnot pracovního napětí a prouduodpovídajících různým hodnotám odporu. Pokud zvolená hodnota zatěžovacíhoodporu může maximalizovat součin výstupního napětí a proudu, lze získatmaximální výstupní výkon, který je reprezentován symbolem Pm. Pracovní napětí apracovní proud se v této době nazývají nejlepší pracovní napětí a nejlepšípracovní proud, které jsou reprezentovány symboly Um a Im. 

Maximálníjmenovitý výkon Wp max (W), Pmax (W), je hodnota I krát V odpovídající bodu,kde součin I a V na křivce IV je největší, Pmax W, což je jmenovité napětí Vmp*Imp za standardních zkušebních podmínek stc Vypočítá se jmenovitý proud. 

Účinnost přeměny: Eff.%, Je poměr světelnéenergie v jednotkové oblasti převedené na elektrickou energii. Účinnost přeměnysolárních fotovoltaických modulů se vztahuje na maximální účinnost přeměnyenergie, když je k vnějšímu obvodu připojen nejlepší zátěžový odpor rovnývýstupnímu výkonu solárního článku a Poměr energie dopadající na povrchsolárního článku. Účinnost fotoelektrické přeměny solárních článků je důležitýmparametrem pro měření kvality a technické úrovně článků a souvisí se strukturoučlánku, charakteristikami spojení, vlastnostmi materiálu, pracovní teplotou,radiačním poškozením radioaktivních částic a změnami prostředí. 

Faktor plnění:Dalším důležitým parametrem solárních modulů je faktor plnění (FF), což jepoměr maximálního výstupního výkonu k součinu napětí otevřeného obvodu azkratového proudu. Faktor naplnění je (maximální výkon)/(zkratový proud Xnapětí naprázdno). 

FF: Je todůležitý ukazatel pro měření výstupních charakteristik solárních panelů.Představuje charakteristiky maximálního výkonu, který může solárnífotovoltaický panel vydávat, když je zatížen nejlepším zatížením. Čím většíhodnota, tím větší výstupní výkon solárního fotovoltaického panelu. Hodnota FFje vždy menší než 1. Sériové a paralelní odpory mají větší vliv na faktorplnění. Čím větší je sériový odpor, tím více klesá zkratový proud a čím víceklesá faktor plnění; čím menší je paralelní odpor, tím větší je proud dělený jím, což má za následek 

Špičkové napětí Pracovní napětí Vmp (V) Vpm (mV) Špičkový proudPracovní proud Imp (A) Napětí naprázdno Voc (V), což je V, když I = 0 na křivceIV (napětí, když je proud O) 

Efektivní plochaPlocha (cm2) Velikost (mm) Hmotnost (KGS) 

Sériový odpor Rsje odpor sečtený odporem elektrody, kontaktním odporem, odporem difúzního archua odporem křemíkového tělesa. 

Paralelní odporRsh je virtuální parametr, který odráží velikost svodového proudu a je přidándo parametrů baterie 

Svodový proudIrev, použití zpětného napětí na solární článek je proud protékající PNpřechodem 

Provozní teplota (℃) 

Normálníprovozní teplota článku NOCT označuje teplotu dosaženou, když je solární modulnebo solární článek ve stavu otevřeného okruhu a za následujícíchreprezentativních podmínek. 

Maximálnísystémové napětí Maximum System Voltgae, maximální napětí po sériovém připojeníotevřeného napětí, celkové napětí po sériovém připojení je vypočítáno napětímotevřeného obvodu * počet řetězců 

Maximálníjmenovitý proud pojistky Maximální jmenovitý proud pojistky, maximálníjmenovitý proud povolený ve spojovací skříňce fotovoltaického modulu 15A 20A25A Čím větší, tím lepší 

Teplotníkoeficient 

Účinnost modulu Účinnost modulu, účinnostpřeměny solárních panelů ze světelné energie na elektrickou energii, běžnésolární panely jsou 20,5-21%, pokud mohou špičkové solární panely IBC dosáhnout22%. 

STC standardnítestovací podmínky 

Tolerancevýstupního výkonu Tolerance výstupního výkonu Tolerance výkonu celého modulusolárního panelu při jmenovitém výkonu 

Pozitivní tolerance výkonu Pozitivní tolerance výkonu se dříve používala k zápisu ± 3%, nyní aktualizace technologie zapisuje pouze 0- ﹢ 5W rozdílu výkonu. 

Více přípojnicvíce přípojnic pocínovaný měděný kovový drát pro lisování za vysokých teplot.Napište tolik klasifikací BB, kolik je mřížek ve stejném solárním článku. 

Svařovací páska:Na straně pájecího drátu modulu solárního článku k zadnímu panelu budespojovací krabice a spojovací skříňka je v odpovídající poloze na zadní straně. 

Únosnost přifyzickém tlaku 

Tloušťka:Tloušťka celého solárního panelu. 

Kontrola solárního panelu