Otázky a Odpovědi k Solárnímu Fotovoltaickému Systému Připojenému k Domácí Síti

· Průmyslové Novinky

Co je DistribuovanáFotovoltaická Výroba Energie? 

Jedná se o novýtyp výroby energie a komplexního využití energie s širokými perspektivamirozvoje. liší se od tradiční centralizované výroby energie (tepelné elektrárnyatd.) a prosazuje princip výroby energie v blízkosti sítě, její přeměny vblízkosti sítě a využití vblízkosti sítě; nejenže účinně zajišťuje stejný rozsah výroby energie v systému, ale také účinně řeší problém ztrát energie při posilování nebo dopravě na velké vzdálenosti. 

Distribuovaná výroba fotovoltaické energie

Jaké jsou výhodyfotovoltaické výroby energie? 

Úsporné aenergeticky úsporné: Zpravidla se vyrábí samospádem a v případě nedostatkuenergie se dodává z vnitrostátní sítě. 

Tepelná izolacea chlazení: v létě dokáže izolovat a ochladit o 3-6 stupňů a v zimě snižujepřenos tepla. 

Ekologická aekologická výroba energie: distribuované fotovoltaické projekty výroby energiejsou bez hluku, bez světelného znečištění a bez záření během procesu výrobyenergie, což představuje skutečně nulové emise a nulové statické znečištění. 

Estetickývzhled: dokonalá kombinace architektury a fotovoltaické technologie, díky nížcelá střecha vypadá krásně a technologicky vyspěle a zvyšuje hodnotunemovitosti. 

Není možnéinstalovat fotovoltaický systém, pokud střecha není orientována na jih? 

Ano, je možnéinstalovat fotovoltaický systém, ale množství vyrobené elektřiny je o něcomenší a množství vyrobené elektřiny se liší podle směru střechy. Pokud jestřecha orientována na jih, je to 100 %, pokud je orientována na východ azápad, může to být 70-95 %, a pokud je orientována na sever, je to 50-70 %.   

Musím ji každýden ručně kontrolovat? 

Vůbec ne,protože systém je plně automatický, sám se spouští a vypíná, není třeba žádnéruční ovládání. 

Odpovídáintenzita světla množství elektřiny vyrobené solárním fotovoltaickým systémem? 

Ne. Intenzitasvětla není stejná jako množství elektřiny vyrobené místním fotovoltaickýmsystémem. Rozdíl spočívá v tom, že množství elektřiny vyrobené fotovoltaickýmsystémem je založeno na místní intenzitě světla vynásobené koeficientem výkonu,který dává skutečnémnožství elektřiny vyrobené místním fotovoltaickým systémem, které je obvykle nižší než 80 %, přičemž systémy blízké 80 % jsou nejlepší. V Německu mohou nejlepší systémy dosahovat 82% účinnosti systému.   

Má déšť nebozatažené počasí vliv na množství elektřiny vyrobené solárními panely? 

Solární panelyvyrábějí méně elektřiny, protože doba svícení je kratší a intenzita světla jerelativně slabá. Průměrná roční výroba energie, kterou měříme (např. 1100kW/rok), je však dosažitelná.   

Pokud je napovrchu systému prach nebo nečistoty, má to vliv na výrobu energie solárnímpanelem? 

Dopad jeminimální, protože fotovoltaické systémy jsou závislé na intenzitě slunečníhozáření a stíny, které nejsou vidět, nemají na výkon systému významný vliv. Sklosolárních modulů má navíc samočisticí povrch a za deštivých dnů může dešťovávoda smýt nečistoty z povrchumodulu. Náklady na provoz a údržbu fotovoltaických systémů jsou proto velmi nízké. 

Dochází ksvětelnému znečištění z fotovoltaických systémů? 

Fotovoltaickésystémy v zásadě využívají tvrzené sklo s retroreflexní vrstvou, kterámaximalizuje absorpci světla a minimalizuje jeho odraz, čímž zvyšuje účinnostsolárních panelů. Zatímco tradiční skla pro závěsy nebo automobilová skla majíodrazivost 15 % a více, fotovoltaická skla mají odrazivost méně než 6 %. Proto je nižší než světelná odrazivost skla v jiných průmyslových odvětvích, a nedochází tak ke světelnému znečištění.   

Jak můžemezajistit efektivní a spolehlivý provoz fotovoltaických systémů po dobu 25 let? 

Za prvé, přísnákontrola kvality při výběru produktu, vždy si vyberte výrobce komponentů prvníúrovně, čímž zajistíte, že výroba energie z komponentů nezpůsobí žádné problémypo dobu 25 let:. 

① 25 let záruky na výrobu energie z modulů, která zajišťuje jejich účinnost 

②Přísný systém kontroly kvality 

③Výroba v měřítku 

④Dobré značky a zaručený poprodejní servis 

⑤ Výběr nejvhodnějších kompatibilních střídačů, měničů, modulů ochrany před bleskem, rozvodných skříní, kabelů atd., které odpovídají modulům. 

Za druhé, pokudjde o konstrukční řešení systému a upevnění na střechu, zvolte nejvhodnějšízpůsob upevnění, snažte se nepoškodit vodotěsnou vrstvu a zajistěte, aby bylsystém dostatečně pevný, aby zvládl extrémní povětrnostní podmínky, jako jekrupobití, blesk, tajfun a husté sněžení. 

Je střechabetonové taškové konstrukce schopna unést hmotnost fotovoltaického systému? 

Hmotnostfotovoltaického systému není vyšší než 20 kg/m2 a obecně platí, že střechy,které vydrží hmotnost solárního ohřívače vody, jsou v pořádku.   

Jak bezpečná jedomácí fotovoltaická výroba energie a jak se vypořádat s bleskem, krupobitím asvodem? 

Přípojnicestejnosměrného proudu, střídač a další vedení zařízení solárních panelů jsouchráněny proti blesku a přetížení. V případě úderu blesku, svodů a jinýchabnormálních napětí se automaticky vypnou a odpojí, takže nevzniká žádnýbezpečnostní problém. Všechny kovové hrany a držáky na střeše jsou uzemněny, aby byla zajištěna bezpečnost při bouřkách. Povrchy všech solárních fotovoltaických modulů jsou vyrobeny z tvrzeného skla odolného proti nárazu, které bylo při certifikaci EU podrobeno náročným testům (vysoká teplota a vysoká vlhkost), takže fotovoltaické panely nemohou být poškozeny běžnými klimatickými podmínkami.   

Jaké zařízení jesoučástí distribuované fotovoltaické výroby energie? 

Hlavní vybavení:solární panely, střídače, rozvodné skříně na střídavý a stejnosměrný proud,měřicí skříně na fotovoltaiku, solární stojany. 

Pomocnázařízení: fotovoltaické kabely, střídavé kabely, potrubní karty, hromosvody auzemnění atd. Velké elektrárny vyžadují také další pomocná zařízení, jako jsoutransformátory a rozvodné skříně. 

Jaká jeinstalační plocha pro distribuovanou fotovoltaickou výrobu energie? 

Vypočítává se nazákladě skutečné plochy, která je na vaší střeše k dispozici, například proinstalaci 1 kW vyžaduje současná šikmá střecha plochu 4 m2; plochá střechavyžaduje plochu 5 m2. V případě zvýšení kapacity lze postupovat stejnýmzpůsobem.