2023 Průvodce solárními panely IBC: Proč si vybrat solární panely IBC?

· Průmyslové Novinky,Novinky Společnosti Maysun

Obsah:

  1. Jak fungují články IBC?
  2. Jaké jsou výhody solárních panelů IBC?
  3. Jaké jsou scénáře aplikací pro solární panely IBC?
  4. Proč jsou solární panely IBC lepší volbou ve srovnání s PERC a TOPCon?

V dynamické krajině solární energie se solární článek IBC (Interdigitated Back Contact) jeví jako maják inovace a efektivity. Když se ponoříme do světa solárních panelů IBC, odkrýváme průkopnické principy, které je činí významnou silou v hledání čistých a udržitelných řešení energetiky. Tento článek zkoumá technické principy, výhody a aplikace technologie solárních panelů IBC, čímž osvětluje jejich potenciál předefinovat budoucnost solární energie.

Jak fungují články IBC?

Solární článek IBC (Interdigitated Back Contact) je pokročilá fotovoltaická technologie navržená pro nadřazenou efektivitu a zachycení energie. Na rozdíl od běžných solárních článků mají články IBC kontakty na zadní straně, což minimalizuje stínění a zvyšuje absorpci světla. Tento design s kontakty na zadní straně snižuje ztráty rekombinace umístěním pozitivních a negativních kontaktů strategicky, čímž zlepšuje efektivitu sběru nosičů náboje.

Články IBC vynikají svou výjimečnou konverzní účinností, překonávající tradiční solární články. Unikátní design minimalizuje stínění a ztráty rekombinace a optimalizuje absorpci světla, což vede ke zvýšenému energetickému výnosu ze stejného množství slunečního světla.

Jaké jsou výhody solárních panelů IBC?

Nejmodernější technologie:

IBC (Interdigitated Back Contact) vyniká jako špičková tunelová technologie používaná ve velkovýrobní výrobě fotovoltaických (PV) solárních panelů. Díky nepřekonatelným výhodám ve srovnání s PERC (Passivated Emitter Rear Contact) a TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) představuje IBC špičku technologie solárních článků třetí generace. Tato technologie dosáhla vysoké úrovně sofistikovanosti a solární panely IBC stojí jako skutečně výjimečné a pokročilé produkty. Solární panely IBC využívají špičkovou technologii Interdigitated Back Contact, strategicky umísťují kontakty na zadní straně, minimalizují stínění a ztráty proudu, což vede k nepřekonatelné efektivitě přeměny energie.

Nejmodernější technologie:

Vysoká efektivita výroby elektřiny:

V porovnání s jinými solárními panely dokážou solární panely IBC produkovat vyšší výstup elektřiny za podobných podmínek, maximalizující celkovou efektivitu generace energie. Absence kovových sběračů na přední straně minimalizuje ztrátu světla a zvyšuje plochu osvětlenou světlem o 2,5 %, čímž se etabluje výrazný technický rys solárních článků IBC spočívající v vysokém krátkém zkratu. S hustotou 5-8 % vyšší než u článků PERC a TOPCon prokazují solární panely IBC výjimečný výkon výroby elektřiny.

Exkluzivní design:

Solární panely IBC využívají unikátní technologii zadního kontaktu, předvádějící rafinovaný, prvotřídní a elegantní design v plně černém provedení. Tato vlastnost zvyšuje jejich kompatibilitu s tmavě zbarvenými střechami v Evropě, což vede k estetičtějšímu celkovému vzhledu. Pokud jde o vizuální dojem, překonávají solární panely IBC solární panely PERC a TOPCon.

Exkluzivní design:

Nízké náklady:

Optimalizací účinnosti přeměny energie solárních panelů IBC dokazují schopnost generovat více elektřiny na omezeném prostoru, přispívajíce k nákladově efektivnímu přístupu v solárních energetických systémech. Jako vedoucí technologie v solárním průmyslu byla IBC původně spojena s vysokými náklady. Nicméně přijetí pokročilého laserového vzorovacího procesu nahradilo složitý fotolitografický proces v původním článku IBC, což vedlo k úspoře nákladů. Důsledkem toho, i když je cena solárních panelů IBC nyní srovnatelná s cenou TOPCon, jsou v oblasti výroby elektřiny a kvality daleko nad TOPCon, což zvyšuje silnou konkurenceschopnost solárních panelů IBC na trhu.

Dlouhá 25letá záruka:

Promyšlený design technologie IBC, snižující tepelné ztráty a mechanický stres, často doprovází prodlouženou dobu záruky, zdůrazňující závazek k dlouhověkosti a spolehlivosti. Využití pokročilé a spolehlivé technologie článků IBC pečlivě vybírá materiál pro obalu pro jeho vysokou odolnost vůči UV záření, stárnutí a nízkou propustnost vody. TPE fólie na zadní straně je vrstvena s PVF (Tedlar) fólií a modifikovanou EPE lepicí fólií, podstupující přísné testy double-95, aby se zaručila 25letá záruka.

Žádné horké body:

Solární panely IBC snižují výskyt horkých bodů na povrchu panelu, zvyšují celkovou bezpečnost systému. Využití unikátní technologie All Back Contact zajišťuje, že pozitivní a negativní kovové elektrody na zadní straně udržují normální tok i při zastínění solárních panelů. To eliminuje odpor na přední straně, čímž se snižuje výskyt horkých bodů na solárním panelu a snižuje riziko spojené s provozem elektrárny.

Žádné horké body

Vyšší odolnost vůči počasí:

Solární panely IBC prokazují robustní odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám, předvádějí stabilitu a spolehlivost v náročných environmentálních scénářích. Pokročilý design All Back Contact předchází tahovému poškození a odtržení způsobenému tepelným rozpínáním a smršťováním předního svařovacího pásu, když je solární panel vystaven významnému teplotnímu stresu. Tento design zajišťuje spolehlivou a stabilní výrobu elektřiny solárního panelu.

Vyšší odolnost vůči počasí

Bez oslnivého světelného znečištění:

Záměrný design solárních panelů IBC minimalizuje problémy spojené s odrazy, což vede ke sníženému oslnění a světelnému znečištění v okolním prostředí. Přední strana solárního panelu prochází bezchybným zpracováním bez fotonáramku, čímž eliminuje jakýkoli odraz od stříbrného fotonáramku. Průměrná odrazivost solárního panelu činí pouhých 1,7 %, což významně snižuje jeho vliv na životní prostředí a omezuje světelné znečištění v okolních oblastech.

Bez oslnivého světelného znečištění:

Jaké jsou scénáře aplikací pro solární panely IBC?

Solární panely IBC (Interdigitated Back Contact) mají rozmanité využití a jsou vhodné pro různé scénáře. Zde jsou některé běžné scénáře aplikací pro solární panely IBC:

Obytné střechy:

Solární panely IBC jsou často používány v obytném prostředí díky své vysoké účinnosti a estetickému designu. Absence kovových sběračů na předním povrchu zvyšuje vizuální atraktivitu, což je činí vhodnými pro domovy.

Nejnovější solární panely IBC od společnosti Maysun Solar perfektně kombinují výhody výše zmíněných solárních článků IBC s vysokou účinností, estetikou a dlouhou životností. Volba solárních panelů IBC od společnosti Maysun Solar se může ukázat jako moudrá volba pro jednotlivce, kteří hledají optimalizaci účinnosti a výkonu. Na obrázku níže jsou zobrazeny 430W IBC solární panely v plně černém provedení instalované německým instalatérem společnosti Maysun pro zákazníka. Pokud máte zájem o více informací, klikněte na tlačítko níže!

Solární panely řady IBC

Komerční budovy:

Mnoho komerčních budov a kanceláří volí solární panely IBC pro efektivní využívání solární energie. Vysoká účinnost a spolehlivý výkon je činí životaschopnou volbou pro podniky, které chtějí snížit náklady na energii.

Průmyslové instalace:

Solární panely IBC nacházejí uplatnění v průmyslovém prostředí, poskytují udržitelný a efektivní zdroj energie pro velkoplošné provozní aktivity. Jejich vysoká efektivita výroby energie je prospěšná pro pokrytí energetických potřeb průmyslových zařízení.

Průmyslové instalace

Solární farmy na zemi:

Solární panely IBC jsou vhodné pro velkoplošné solární farmy na zemi. Jejich pokročilá technologie a vysoká účinnost přispívají k maximalizaci výstupu energie ve velkých instalacích na úrovni veřejného provozu.

Proč jsou solární panely IBC lepší volbou ve srovnání s panely PERC a TOPCon?

Při porovnání solárních panelů IBC (Interdigitated Back Contact) s panely PERC (Passivated Emitter Rear Contact) a TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) lze pozorovat významné rozdíly v účinnosti výroby energie, estetice, výkonu při nízkém osvětlení, teplotním koeficientu a efektech horkých bodů. Podrobné porovnání je následující:

Proč jsou solární panely IBC lepší volbou ve srovnání s panely PERC a TOPCon?

Vzhled

Tyto solární panely se liší ve vzhledu. Panely IBC mají unikátní design bez sběračů na předním povrchu, což poskytuje elegantní a neomezující estetiku. Naopak TOPCon a PERC dodržují standardní designy s viditelnými sběrači, což zachovává tradičnější vzhled.

Degradatace výkonu

Pokud jde o klíčový faktor degradace výkonu, IBC se vyznačuje konzistentně nízkým poklesem výkonu. V zahajovacím roce IBC, TOPCon a PERC ukazují podobné výsledky s mírným poklesem. Jak IBC, tak TOPCon zažívají minimální snížení o 1,5 %, zatímco PERC zaostává o něco více na 2 %. Při pohledu za první rok je výhoda IBC ještě zřejmější. IBC a TOPCon udržují chvályhodnou roční míru degradace pouhých 0,4 %, což zdůrazňuje jejich odolnost a dlouhodobou účinnost. Naopak PERC vykazuje trochu vyšší rychlost 0,45 %, což signalizuje rychlejší pokles v čase. Zvolte IBC pro trvalý výkon a minimální ztrátu výkonu během let.

Účinnost

Účinnost je oblast, ve které se tyto solární panely výrazně liší. Solární panely IBC předvádějí nejvyšší rozsah účinnosti, pohybující se od 22,5 % do 23,2 %. V porovnání s tím TOPCon dosahuje účinnosti 22,28 %, zatímco PERC zaostává s nižší účinností 21,2 %.

Teplotní koeficient

Teplotní koeficient je dalším parametrem, kde se objevují rozdíly. Panely IBC se chlubí nižším teplotním koeficientem -0,29 %/℃, což naznačuje stabilnější výkon při vysokých teplotách. Naopak TOPCon a PERC mají vyšší koeficienty -0,32 %/℃ a -0,35 %/℃, což naznačuje relativně větší pokles výkonu s rostoucími teplotami. Pokud byste chtěli získat více informací o teplotním koeficientu, klikněte na tlačítko níže a přečtěte si nedávný populární blog společnosti Maysun Solar o teplotním koeficientu!

Maysun Solar se specializuje na výrobu vysokokvalitních fotovoltaických modulů od roku 2008. Vyberte si z naší široké škály fotovoltaických panelů v plně černém provedení, s černým rámem, stříbrnými a skleněnými panely, které využívají technologie half-cut, MBB, IBC a Shingled. Tyto panely nabízejí vynikající výkon a stylový design, který se bezproblémově hodí do každého typu budovy. Společnost Maysun Solar úspěšně zřídila kanceláře, sklady a dlouhodobé vztahy s vynikajícími instalatéry v mnoha zemích! Prosím, kontaktujte nás pro nejnovější nabídky fotovoltaických panelů nebo jakékoli dotazy ohledně fotovoltaiky. Jsme nadšeni, že Vám můžeme pomoci.

Můžete také číst:

Mohou solární panely stále fungovat v zimě?
Teplotní koeficient a solární panely: Průvodce pro rok 2023