Fotovoltaické titulky dnes

· Novinky Společnosti Maysun,Cenové trendy

Vývoj cen fotovoltaiky:

Křemíkový průmysl CNMIA 23. srpna informoval o rostoucích nákladech na polykrystalický křemík pro solární energii.

Tržní hodnota materiálu typu n činila 84 000-93 000 RMB (11 526,3-12 761,2 USD)/tunu, v průměru 89 100 RMB (12203 USD)/tunu, což je o 5,32 % více než v předchozím týdnu. S monočipy se obchodovalo za 72 000-80 000 RMB (9861-10956 USD)/tunu, průměrně za 77 200 RMB (10573 USD)/tunu, což je o 3,21 % více než v předchozím týdnu.
 

Zprávy o fotovoltaických technologiích:

Zprávy o fotovoltaických technologiích:

21. února 2011 německá společnost Heraeus otevřela v Singapuru továrnu na stříbrnou pastu, aby uspokojila růst. Fotovoltaická stříbrná pasta je speciální nátěrový materiál používaný při výrobě solárních článků. Obvykle se skládá z částic stříbra, organických rozpouštědel a organických polymerů a má vodivé a přilnavé vlastnosti.

Fotovoltaická stříbrná pasta hraje důležitou roli při výrobě solárních článků a používá se k výrobě kladné elektrody baterie. Na přední straně solárního článku je stříbrná pasta nanesena nebo natištěna na povrch křemíkové destičky a vytváří mřížku kovových elektrod. Tyto vodivé sítě stříbrné pasty pomáhají shromažďovat a dodávat proud do obvodů baterie, čímž zvyšují její účinnost.
 

Zprávy o fotovoltaických technologiích:

Nově vznikající energetické trhy v Evropě jsou na vzestupu:

Naléhavá potřeba urychlit dekarbonizaci a dále zaručit energetickou nezávislost v Evropě nasměrovala kontinent k rychlému rozšíření využívání fotovoltaiky. Německo a Španělsko jsou tradičně nejaktivnějšími trhy v oblasti rozvoje fotovoltaiky v Evropě, následuje Nizozemsko, Francie a Itálie. Polsko, které se nachází ve východní Evropě, zažilo v posledních letech prudký růst v oblasti fotovoltaiky a je připraveno stát se jedním z nejdůležitějších trhů v Evropě.

Polsko má potenciál stát se tahounem rozšíření solární energie v celé EU, není však jedinou klíčovou rostoucí zemí ve východní Evropě. Rumunsko i Řecko dělají pokroky směrem k dekarbonizaci a mají potenciál stát se klíčovými hybateli v Evropě.

Řecko a Rumunsko jsou dva nejrozvinutější trhy v Evropě. V loňském roce Řecko přidalo 1,34 GW solární energie, čímž se jeho celkový výkon zvýšil na 5,5 GW, a připojilo se tak ke Španělsku, Německu, Polsku, Nizozemsku a Francii.


Řecká asociace fotovoltaických společností (HELAPCO) ve zprávě, kterou loni zveřejnila obchodní organizace SolarPower Europe a která uvádí prognózu vývoje trhu v této evropské zemi, předpověděla, že kumulativní solární kapacita Řecka dosáhne do roku 2030 13,6GW-16,3GW.
 

 Nově vznikající energetické trhy v Evropě jsou na vzestupu:

Většina států v jižní Evropě má před sebou ještě dlouhou cestu, než splní regionální cíle v oblasti zvyšování počtu instalací fotovoltaických elektráren. Severoevropské země jako Řecko, Rumunsko a Polsko dosáhly pokročilejšího stadia zavádění solární energie a brzy by se měly zařadit do první desítky v Evropě z hlediska instalovaného výkonu.

Přestože se penetrace obnovitelných zdrojů energie v národních portfoliích výroby elektřiny značně liší, všechny země budou muset zintenzivnit svou hru, pokud chtějí přispět ke stanovenému cíli Evropské unie, kterým je 740 GW instalovaného výkonu fotovoltaických elektráren do konce tohoto desetiletí, a dosáhnout tak cílů dekarbonizace.

Novinky z fotovoltaického průmyslu :

Deset největších dodavatelů modulů podle společnosti Infolink(A market research company) zvýšilo v první polovině letošního roku své roční dodávky meziročně o 57 % na 159-160 GW, přičemž tempo růstu se ve stejném období mírně zpomalilo. Při porovnání meziročního růstu činil relativní růst ve druhém čtvrtletí pouze 28 %. Zásadním důvodem je kombinace nižší než očekávané poptávky ve druhém čtvrtletí a vlivu zásob na moři na proces kvašení. Došlo k malému posunu směrem k domácímu prodeji a konečný vyčkávací postoj zůstává silný. V letošním roce se v důsledku přebytku a technologické revoluce zvětšil rozdíl v úrovni mezi výrobci.
Novinky z fotovoltaického průmyslu :

Poznámka: Konečné údaje jsou závislé na vlastním oznámení společnosti.

Dne 28. srpna 2023 se v čínském Šen-čenu úspěšně uskutečnila "Konference OFweek 2023 (14. ročník) o solárním fotovoltaickém průmyslu a slavnostní předávání výročních cen fotovoltaického průmyslu", kterou společně uspořádaly společnost OFweek a její autoritativní fotovoltaické odborné médium - WKN-PV.

Jedná se o 14. konferenci solárního fotovoltaického průmyslu pořádanou společností WKN-PV, na které se setkávají známé energetické skupiny, investoři do energetiky, poskytovatelé integrovaných energetických služeb, integrátoři fotovoltaických projektů EPC, výrobci fotovoltaických modulů a dodavatelé moderních materiálů a zařízení z domova i ze zahraničí, kteří jsou svědky 14 let společného růstu společnosti WKN-PV a podniků. Od počátku příprav vyvolala výběrová aktivita velký ohlas v oboru a získala si velkou pozornost a aktivní účast celého fotovoltaického průmyslu.
Po žhavém vyhlášení podniků a intenzivní hlasovací soutěži výběrová komise shrnula údaje a předložila je odborné hodnotící skupině ke komplexnímu bodování a nakonec vybrala vítěze jednotlivých ocenění letošního ročníku.

Společnost LONGi Green Energy Technology Co., Ltd. získala ocenění Wike Cup-OFweek 2023 Excellent Household PV Brand.

Odkaz:

Produced | PV Tech Daily PV News:https://www.pv-tech.cn/market_briefings/Europes_emerging_solar_markets

Yuen, S. (2023) “PV Price Watch: Polysilicon prices up again, price discrepancy between n-type and p-type widened,” PV Tech [Preprint].

https://solar.ofweek.com/2023-06/ART-260001-11000-30601408.html

Doporučený článek:

Jasná inovace: solární panely s průhlednou zadní vrstvou  25. srpen 2023
Bilance uhlíkové stopy (CO2) solárních panelů  22. srpen 2023
Může krupobití zničit solární panely?  18. srpen 2023