Otázky, které byste si mohli položit o balkonových solárních elektrárnách v roce 2024

· Cenové trendy

Obsah:

  1. Co je balkonová solární elektrárna?
  2. Balkonová solární elektrárna: Jaké jsou výhody?
  3. Jaké jsou podmínky nutné pro instalaci balkonové solární stanice?
  4. Kolik let trvá, než se vrátí náklady na používání balkonové solární elektrárny?
  5. Běžné problémy a řešení pro balkonové solární elektrárny
  6. Závěr

Co je balkonová solární elektrárna?

Podobně jako tradiční fotovoltaický panel, balkonová solární elektrárna je zařízení navržené k výrobě elektřiny ze solární energie. Tento generátor zelené energie je speciálně přizpůsoben pro vlastní spotřebu, ale disponuje unikátní vlastností: stačí jej zapojit do elektrické zásuvky a můžete začít vyrábět vlastní elektřinu!

Tato malá fotovoltaická solární instalace je primárně vybavena vestavěným mikroinvertorem, který přeměňuje stejnosměrný proud produkovaný solárními panely na střídavý proud kompatibilní s elektrickými spotřebiči. Navíc je zcela přenosná: můžete ji odpojit, přemístit a znovu připojit podle svých potřeb. Balkonové solární elektrárny lze také instalovat na různé povrchy, ať už je to země v zahradě nebo na dvoře, plochá střecha garáže nebo zahradního domku, terasa, fasáda, zábradlí balkonu, střecha domu nebo dokonce venkovní stoly.

Co je balkonová solární elektrárna?

Balkonová solární elektrárna: Jaké jsou výhody?

  • Rychlá instalace:

Dodáváno s jednoduchou montážní sadou pro rychlou instalaci balkonových solárních elektráren. Přístupné pro každého, tento úkol nevyžaduje žádné dovednosti v oblasti kutilství, na rozdíl od tradičního solárního setu. Jakmile je zapojeno, solární elektrárna ihned začne fungovat.

  • Jednoduché použití:

Uživatelsky přívětivá povaha balkonové solární elektrárny do značné míry vysvětluje její popularitu. Stačí vložit elektrickou zástrčku stanice do běžné elektrické zásuvky ve vašem primárním nebo sekundárním bydlišti. V podstatě je to stejně jednoduché, jako zapojení nabíječky vašeho smartphonu.

  • 100% modulární:

Balkonová solární elektrárna se přizpůsobí všem povrchům a její kompaktní velikost usnadňuje instalaci na zemi, plochou střechu, zábradlí balkonu atd. Přidání dalších stanic je také velmi jednoduché, což vám umožňuje přizpůsobit vaši solární instalaci podle vašich potřeb.

  • Přijatelná cena:

Poslední významnou výhodou je její atraktivní cena. Balkonová solární elektrárna nabízí jednu z nejkonkurenčnějších cen na trhu! Jelikož ji můžete snadno nainstalovat sami, ušetříte na nákladech na profesionální práci.

Jaké jsou podmínky nutné pro instalaci balkonové solární stanice?

Pro instalaci balkonové solární stanice jsou nutné tři podmínky:

  1. Mít elektrickou zásuvku pro připojení instalace.
  2. Vyčlenit dostupný povrch pro solární panely (přibližně 2 m²).
  3. Vybrat nejlepší místo pro zajištění optimálního slunečního záření.
  4. Při instalaci na vnější stěnu nebo balkon je důležité zajistit, aby byla balkonová solární stanice bezpečně nainstalována a nespadla.

Poznamenejme, že pro maximalizaci účinnosti vaší balkonové solární stanice je nezbytné:

  1. Orientovat panely směrem na jih.
  2. Naklonit je mezi 30 a 35º vzhledem k horizontu.
  3. Vyhnout se stínění.

Tato kritéria pomáhají maximalizovat zachycení solární energie panely pro zvýšení výroby elektřiny.

Jednou z výhod balkonových solárních stanic je jejich snadná mobilita, která umožňuje jejich přesun na základě slunečního svitu a sezónních variací po celý rok.

Tímto způsobem můžete generovat maximální elektřinu pro napájení vašeho domova!

Balkonová solární elektrárna Maysun Solar nabízí komplexní a pohodlné řešení pro efektivní a ekologické využití solární energie. Balkonová solární elektrárna Maysun Solar je vybavena jednotkou pro přenos dat (DTU), která může volně regulovat generovaný výkon, čímž se eliminuje obava z nadměrného výkonu, který nemusí být povolen k instalaci.

Kolik let trvá, než se vrátí náklady na používání balkonové solární elektrárny?

Balkonová solární stanice Maysun Solar se může pochlubit relativně krátkou dobou návratnosti investice 2-5 let. S roční úsporou nákladů na elektřinu v rozmezí od 270 do 350 eur a roční produkcí elektřiny 800 až 1000 kilowatthodin, tato solární stanice umožňuje vrácení počáteční investice v poměrně krátkém časovém období.

Kolik let trvá, než se vrátí náklady na používání balkonové solární elektrárny?

Běžné problémy a řešení pro balkonové solární elektrárny

Jsou balkonové solární elektrárny moudrou investicí?

Povolený výkon z připojitelných solárních panelů nemusí postačovat k pokrytí celkových potřeb elektřiny domácnosti, zejména u spotřebičů s vysokým příkonem, jako jsou kávovary nebo topinkovače. Tyto panely však dokážou splnit základní potřeby, jako je nabíjení telefonů, napájení routerů nebo provoz pohotovostních zařízení. Balkonová solární stanice, která stojí méně než 1 000 EUR, se může během několika let ukázat jako ekonomicky výhodná, pokud je správně umístěna, i s omezeným výkonem 600 wattů.

Je DIY instalace balkonové solární elektrárny proveditelná?

I když je tento typ balkonového solárního systému mnohem jednodušší než "normální" fotovoltaický systém, stále neexistuje přesná odpověď na otázku, zda byste měli vyhledat pomoc profesionální společnosti nebo nainstalovat balkonovou solární elektrárnu sami. Díky jednoduchosti a nízké náročnosti při konstrukci těchto mikro PV elektráren může kdokoli s trochou manuální zručnosti postavit a připojit systém sám. Náročnost a požadavek na manuální dovednosti lze srovnat se sestavením kusu nábytku, takže většina lidí by to měla zvládnout bez podpory profesionální společnosti.

Je balkonová solární elektrárna vhodná pro nájemní byt?

Balkonová solární stanice se ukazuje jako cenná investice jak pro nájemce, tak pro majitele nájemních bytů. Majitelé nemovitostí mohou dělat dlouhodobé investice do solární energie, zvyšovat hodnotu nemovitosti a získávat energetickou nezávislost. Nájemci mají prospěch ze snížených nákladů na elektřinu, ekologicky šetrného využívání energie a flexibility snadno přenosného systému. Většina zemí v Evropě, jako jsou Německo, Francie a Itálie, umožňuje nájemcům instalovat balkonové solární elektrárny a nevyžaduje před instalací vládní schválení, pokud jsou instalovány na absolutně bezpečném a zabezpečeném místě, aby nedošlo k pádu a zranění chodců. Před instalací balkonové solární elektrárny je nejlepší nejprve promluvit s pronajímatelem. Pokud je umístění balkonové solární elektrárny bezpečné a rozumné, pronajímatel nemá právo vám zabránit v instalaci a používání solární elektrárny. Samozřejmě, konkrétní situace je stále podléhá zákonům každé země.

Jak čistit balkonovou solární elektrárnu?

Čištění solárních modulů na balkonové solární stanici lze provést pomocí měkké houby a vody bez vápna, vhodná je také dešťová voda. Je třeba dávat pozor, aby nedošlo k poškrábání modulů a zajistilo se optimální výkon.

Jaké jsou tipy pro řešení běžných problémů s balkonovými solárními elektrárnami?

Zajištění hladkého chodu balkonových solárních elektráren je zásadní pro účinné využívání obnovitelné energie. Ačkoli jsou tyto systémy obecně spolehlivé, mohou občas nastat problémy. Pro řešení běžných problémů zkontrolujte špatný výkon zkoumáním problémů se stíněním, špínou nebo odpadky na solárních panelech a zkontrolujte uvolněné spoje, utáhněte nebo upravte je podle potřeby. Řešte problémy s měničem zkoumáním spojů a konzultací s průvodcem pro řešení problémů výrobce. Pokud problémy přetrvávají, vyhledejte profesionální pomoc. Pro obavy ohledně kapacity baterie zkontrolujte spoje, odkazujte na průvodce pro řešení problémů výrobce a kontaktujte prodejce nebo výrobce, pokud problémy přetrvávají. Implementujte pravidelné monitorování systému, aby jste odhalili potenciální problémy včas a předešli větším problémům. Dodržováním těchto kroků pro řešení problémů můžete zajistit efektivní provoz vaší balkonové solární elektrárny, přispět k snížení uhlíkové stopy a zažít úspory na účtech za elektřinu. Využijte solární energii na svém balkoně již dnes!

Maysun Solar se od roku 2008 specializuje na výrobu vysoce kvalitních fotovoltaických modulů. Kromě balkonové solární stanice nabízí Maysun Solar širokou škálu zcela černých, černě rámovaných, stříbrných a sklo-skleněných solárních panelů, které využívají technologie half-cut, MBB, IBC a Shingled. Tyto panely nabízejí nadřazený výkon a stylový design, který se bezproblémově spojuje s jakoukoli budovou. Maysun Solar úspěšně založila kanceláře, sklady a dlouhodobé vztahy s vynikajícími instalatéry v mnoha zemích! Kontaktujte nás pro nejnovější nabídky modulů nebo jakékoli dotazy související s PV. Těšíme se, že vám budeme moci pomoci.

Reference:

Cosson, J. (2024, January 18). 1255309. Azaneo. https://azaneo.com/kit-solaire-plug-and-play-debutants-par-ou-commencer/

DualSun. (2024, January 2). Panneau solaire plug and play | Intéressant ou pas ? (Guide 2024). https://dualsun.com/blog/technologie-solaire/panneau-solaire-plug-and-play/

Dubois, A. (2024, January 4). Comment choisir son kit solaire pour l’autoconsommation en 2024 ? Azaneo. https://azaneo.com/news/comment-choisir-son-kit-solaire-pour-lautoconsommation/

Solar power: from the balcony right into the plug. (n.d.). https://www.adesso.de/en/news/blog/solar-power-from-the-balcony-right-into-the-plug-2.jsp

Balcony power plants | Purchase, delivery and assembly. (2023, October 5). The Logistics Blog. https://www.logisticspeople-community.com/industry-insight/solar-power-from-your-balcony/

Chall, I. (2023, August 4). Schwestern, zur Sonne, zur Freiheit: Unser Balkonkraftwerk – PV-Anlage in Kleinformat. blickgewinkelt. https://blickgewinkelt.de/balkonkraftwerk-installieren/

Cramm, A. (2023, August 15). Installation und Wartung von Balkonkraftwerken – Ein Leitfaden. Paua Solutions. https://paua.co/en/blogs/news/installation-und-wartung-von-balkonkraftwerken-ein-leitfaden

Koch, R. (2023, September 26). Balcony power plant – FAQ – CLIP’N’SHADE. CLIP’N’SHADE. https://clipnshade.de/en/balkonkraftwerk-faq/

Ladendorf, P. (2024, January 26). FAQ: Balcony Solar. We Do Solar. https://we.do.solar/blogs/international/faq-balcony-solar

Redaktion, & Redaktion. (2023, December 24). Balkonkraftwerk – Der komplette Guide mit Aufbau, Funktion und Kosten. Photovoltaik.one. https://photovoltaik.one/balkonkraftwerk

Můžete také číst: