Průmyslové těžké váhy - Budoucnost solárních panelů od společnosti IBC

· Novinky Společnosti Maysun

Během 5. září, v fotovoltaické společnosti LONGi, během informování o pololetních výsledcích roku 2023, předseda Zhong Baoshen řekl: „LONGi má velmi jasný názor, příštích 5 let – 6 let, baterie typu IBC budou absolutní hlavní proud krystalických křemíkových článků, včetně oboustranných a jednostranných článků, další velký počet produktů LONGi půjde směrem k technologii IBC.

Co jsou solární panely IBC?

IBC (Interdigitated back contact) je technologie, která přesouvá obě kovové kontakty, pozitivní i negativní, na zadní stranu baterie. Její myšlenka konverze účinnosti se liší od ostatních baterií, je to přední mřížka elektrody baterie, která je celá převedena na zadní stranu baterie a tím se zlepšuje konverzní účinnost tím, že se snižuje stínění mřížky na slunečním světle, především změnou struktury. To znamená, že se dosahuje zisků na účinnosti prostřednictvím fyzické transformace a laserové technologie.

Protože přední strana vyhýbá stínění světla kovovou mřížkou elektrody, dokáže maximalizovat využití dopadajícího světla a snížit optickou ztrátu a poté dosáhnout účelu zlepšení fotoelektrické konverzní účinnosti. To znamená, že tato struktura může být kombinována s řadou technologií, jako je PERC, TOPCon, HJT a Titanový rudý kámen.

Maysun Solar IBC Černý Rám 425W-450W MONO 182mm 108 Články 1/2 Cut Solární Panely

Maysun Solar IBC Černý Rám 425W-450W MONO 182mm 108 Články 1/2 Cut Solární Panely

Co jsou výhody solárních panelů IBC?

1. Nejmodernější technologie

Jedná se o technologii, která přesouvá kovové kontakty – pozitivní i negativní – na zadní stranu baterie. Tato technologie patří k nejvyspělejším na současném trhu solárních panelů.

2. Vyšší účinnost konverze

Účinnost výroby energie u IBC solárních panelů je 22,5-23,2 %, což je zhruba o 2 % vyšší než u PERC a o 1 % vyšší než u TopCon. Na přední straně nejsou žádné sběrnice, což snižuje ztrátu světla a maximalizuje účinnost článků a výrobu energie. Panely IBC zvyšují účinný povrch solárního článku odstraněním kovových připojení na přední straně, která blokují sluneční světlo. Elektrické konektory na panelu IBC se nachází na zadní straně, což umožňuje efektivnější a účinnější využití přijatého slunečního světla.

3. Nižší teplotní koeficient

Vysoké teploty snižují účinnost solárních fotovoltaických panelů, zatímco nízké teploty zvyšují jejich účinnost. Nízký teplotní koeficient značí citlivost látky na změny teploty při nízkých teplotách. V přírodě i průmyslové výrobě je nízký teplotní koeficient velmi důležitým parametrem, který má významný vliv na vlastnosti materiálů, bezpečnost a spolehlivost zařízení a efektivitu vědeckého výzkumu. Teplotní koeficient solárních panelů IBC je pouze -0,29 %/℃. U solárních panelů TopCon a PERC je to ovšem -0,35 %/℃. To znamená, že solární panely IBC poskytují lepší výkon v horkém klimatu.

Nižší teplotní koeficient

4. Lepší vzhled

IBC je technologie, která přesouvá obě kovové kontakty (pozitivní i negativní) na zadní stranu článku. Mohou tak být solární články na přední straně, což je směrem k slunci, úplně černé a kovové linky na většině solárních článků nebudou na přední straně vůbec vidět. To uživatelům poskytuje esteticky přitažlivější celočerný vzhled. Tato funkce je obzvláště užitečná pro bytové a architektonické projekty, kde je třeba solární panely hladce začlenit do celkového designu.

Maysun Solar IBC Všechny Černé 410W-440W MONO 182mm 108 Články 1/2 Cut Solární Panely

Maysun Solar IBC Všechny Černé 410W-440W MONO 182mm 108 Články 1/2 Cut Solární Panely

5. Více scénářů pro aplikaci

Panely IBC lze využít pro různé účely, jako jsou instalace na střechách, solární farmy, mobilní fotovoltaické systémy na balkonech a další. Díky své účinnosti a přizpůsobivosti je technologie IBC nejlepším řešením pro použití v situacích, kde je nedostatek dostupného prostoru a vysoká poptávka po výrobě energie.

Více scénářů pro aplikaci

6. Vyšší spolehlivost

Ve srovnání s fotovoltaickými moduly vyrobenými předním svařováním je spolehlivost a stabilita modulů IBC výrazně zvýšena díky absenci pájecích spojů.

broken image

Maysun Solar IBC Stříbrný Rám 555W-600W MONO 182mm 144 Články 1/2 Řezané Solární Panel

Aký je úzký hrdlo solárního panelu IBC?

  1. Technická obtížnost je poměrně velká. Všechny elektrody IBC struktury se nachází na zadní straně, což vyžaduje dobrou izolaci, jinak by mohlo dojít ke zkratu, pokud by vodili.
  2. Proces je složitější, požadavky na materiály jsou také velmi vysoké a stabilita baterie je špatná.
  3. Estetika není vhodná pro všechny scény. Je to více vhodné pro distribuované aplikace, ale aplikaci na pozemní elektrárně bychom měli zvážit opatrněji.

Maysun je již dlouho známý poskytováním nejmodernějších a cenově dostupných solárních panelů, a nové solární fotovoltaické produkty IBC ještě více upevňují vedoucí postavení společnosti Matson v obnovitelné energii. Němečtí zákazníci si objednali naše solární panely Maysun IBC, pojďte se podívat!

Sortiment solárních panelů společnosti Maysun zahrnuje různé specifikace a rozměry, aby vyhověl potřebám různých zákazníků. Ať už pro domácí instalace nebo průmyslové aplikace, Maysun poskytuje vysoce přizpůsobené řešení, aby zákazníci mohli maximalizovat využití solárních zdrojů a dosáhli významných úspor energie.

Pokud se stanete naším partnerem, získáte:

  1. Nejlepší B2B cenu: Maysun vždy nabízí nejlepší tovární ceny pro B2B partnery.
  2. Marketingovou podporu: Poskytujeme marketingovou podporu v oblasti partnera a představujeme potenciální zákazníky.
  3. Školení v oblasti produktové technologie: Pravidelně poskytujeme školení, aby si partneři osvojili související technické znalosti z oboru.
  4. Perfektní záruky po prodeji. Místní kancelář a místní sklad poskytují služby vrácení a výměny zboží.
broken image

Prodejní tým společnosti Maysun a solární panely

Odkaz: 

OFweek (2023)Sudden surge, global leaders announced big news, triggering a huge shock in the photovoltaic industry

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8460-30610485.html.

OFweek (2023)IBC type battery replaces TOPCon? Longi Green can see “far”

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8420-30609875.html

OFweek (2023)Betting on IBC Battery, LONGi gives itself a “window”

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8460-30610365.html

OFweek (2023)LONGi’s “full warehouse” IBC battery! Has the photovoltaic competition landscape changed?

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8120-30609611.html

OFweek (2023)Leverage photovoltaics! IBC batteries detonate the market

https://solar.ofweek.com/2023-09/ART-260018-8420-30609911.html

Fotovoltaické titulky dnes
Jasná inovace: solární panely s průhlednou zadní vrstvou
Může krupobití zničit solární panely?