Cenové nabídky v reálném čase pro fotovoltaické moduly a navazující průmyslové řetězce

20. září - 26. září 2021

· Cenové trendy

Cenové nabídky v reálném čase pro fotovoltaické moduly a navazující průmyslové řetězce 20. září - 26. září 2021

Vývoj cen křemíku pro solární energii

Trh se solárním křemíkem byl tento týden poměrně klidný, celkové ceny mírně vzrostly. Většina továren na výrobu křemíku pro solární účely je stále v období dodávek a neprovedla žádné úpravy svých hlavních nabídek, což způsobilo, že hlavní nabídky monokrystalického křemíku pro solární účely na trhu zůstávají kolem 217 RMB/KG (30,22 USD/KG) a nabídky polykřemíku kolem 108 RMB/KG (15,02 USD/KG). Malý počet velkoobjemových objednávek monokrystalického křemíku druhé a třetí úrovně byl způsoben nárůstem cen fotovoltaických destiček, které mírně vzrostly na přibližně 220 RMB/KG (30,21 USD/KG). Ke konci měsíce většina společností vyrábějících křemík pro solární energii v první linii brzy oznámí své říjnové ceny a očekává se, že ceny křemíku pro solární energii na trhu dále porostou.

Solární křemík

Při sledování výrobního provozu a dodávek článků křemíku pro solární energii je v Číně ve výrobě dvanáct podniků vyrábějících křemík pro solární energii, z nichž tři jsou podniky vyrábějící primární polykřemík, které podle plánu běžně provádějí generální opravy svých zařízení, zatímco další dva podniky jsou postiženy omezením dodávek elektřiny, které zhoršuje odstávku a generální opravy do konce měsíce, přičemž plánují obnovit provoz do poloviny října. Uvádí se, že nedávné posílení Číny na mnoha místech omezit výrobu elektřiny dvojí kontrolu kontroly dopad, včetně Číny YUNNAN omezení výroby na podporu solární třídy křemíku ceny vyskočil, krátkodobé fotovoltaické krystal křemíku nadměrné nabídky na trhu situace pro tuto chvíli žádné známky úlevy, nebo způsobit některé navazující fotovoltaické křemíkové destičky podniky omezení nákupu surovin, zatímco Čína NEIMENG, XINJIANG, QINGHAI, atd. jako solární třídy křemíku materiálu Dopad politik a klimatu na produkci se teprve ukáže. Celkově lze říci, že současná generální oprava některých podniků vyrábějících křemík pro solární účely způsobila, že čínská produkce křemíku v říjnu zaostala za očekáváním. Očekává se, že vliv politiky omezování výkonu a zastavení výroby zvýší ceny křemíku pro solární účely přibližně o 15 %, což později v průběhu roku podpoří ceny solárních panelů.

Vývoj cen fotovoltaických křemíkových plátků

Tento týden se na trhu s fotovoltaickými destičkami vyklízejí zdroje s nízkou cenou a celková cena zůstává stabilně na vysoké úrovni. Tento týden přední společnost vyrábějící fotovoltaické destičky oznámila svou nejnovější nabídku fotovoltaických destiček, která se zvýšila o 5-6 %, ale na trhu stále existují některé společnosti vyrábějící fotovoltaické destičky, které postupně snižují levné zdroje, což vede k tomu, že ceny monokrystalických fotovoltaických destiček G1 158,75 mm a M6 166 mm dosahují 5,18 RMB/PC (0,72 USD/PC), resp. 5,28 RMB/PC (0,735 USD/PC). USD (0,735 USD/ks), fotovoltaické destičky M10 182 mm byly kótovány za 6,41 RMB/ks (0,883 USD/ks) a fotovoltaické destičky G12 210 mm byly kótovány za 8,35 RMB/ks (1,156 USD/ks). Co se týče fotovoltaických polykřemíkových destiček, situace na trhu mírně poklesla v důsledku neustálého zvyšování cen a objem dodávek se postupně snižoval. Cena fotovoltaických polykřemíkových destiček se tento týden ustálila na 2,37 RMB/ks (0,322 USD/ks).

otovoltaické křemíkové plátky

Pokud jde o míru náběhu výroby, díky oživení poptávky na navazujících trzích se situace většiny podniků vyrábějících fotovoltaické destičky výrazně zlepšila a využití kapacity dosáhlo 70-90 %. Blízko konce měsíce budou podniky vyrábějící fotovoltaické destičky brzy podepisovat objednávky po uvedení na trh, vzhledem k nedostatku dodatečných dodávek křemíku solárního stupně, omezením výroby některých podniků, očekává se, že výrobní náklady vzrostou, tlak na zvyšování nákladů na nákup surovin na trhu s fotovoltaickými destičkami, poté, co tržní cenové kotace směrem k hlavním faktorům podle cen PV destiček vedoucích podniků a dopadu čínské politiky omezování výkonu, se očekává, že v říjnu budou ceny fotovoltaických destiček nadále růst.

Vývoj cen solárních článků

Tento týden se tlak na náklady na solární články znásobil a je ve ztrátovém stavu, přičemž nabídky na trhu jsou chaotické. Největším faktorem, který v poslední době ovlivňuje ceny solárních článků, je nárůst cen křemíkových plátků pro fotovoltaické elektrárny a dopad omezení výkonu a limitů výroby. V posledních dvou týdnech přední podniky vyrábějící fotovoltaické křemíkové destičky zvyšovaly cenu fotovoltaických křemíkových destiček, což vedlo k tomu, že náklady na solární články nadále rostou, ziskové marže jsou stlačovány, jsou ve ztrátovém stavu, takže hra s koncem fotovoltaických křemíkových destiček je poměrně zřejmá. Malý počet podniků vyrábějících solární články v důsledku oživení navazující poptávky přijímá nejnovější nabídku fotovoltaických destiček, zvyšuje objem nákupu fotovoltaických destiček a také nejnovější nabídku solárních článků, aby provedly odpovídající úpravy, míra zvýšení v RMB0,02-0,03/W (USD0,005/W), ale celkový objem transakcí není velký.

Solární články

Současná cena solárních článků M6 166 mm je 1,12 RMB/W (0,17 USD/W), zatímco cena solárních článků M10 182 mm a G12 210 mm je 1,08 RMB/W (0,155 USD/W), resp. 1,06 RMB/W (0,153 USD/W). (0,153 USD/W). Blízko konce měsíce několik předních podniků vyrábějících solární články kvůli omezením napájení sníží výrobu, zintenzivní dodávky solárních článků, očekává se, že nárůst cen bude silný, výrobci navazujících fotovoltaických modulů kvůli nárůstu nákladů na solární články a pomocné materiály fotovoltaických modulů prudce rostou omezení, říjnový plán plánování nebo nesplní očekávání, startovní sazba klesla, o úpravě cen solárních článků musí rozhodnout navazující podniky objednávek fotovoltaických modulů. V říjnu se dále zvýší.

Vývoj cen fotovoltaických modulů

Tento týden ceny PV modulů kvůli dopadu omezení výkonu, celkový nárůst, balení PV modulů s EVA kvůli nedostatku surovin, ceny vyletěly o 45 %, dopad na náklady na PV moduly je obrovský, kromě PV modulů s hliníkovým rámem, sklem, spojovací skříňkou, silikonem se také zvyšují ceny, některé společnosti vyrábějící PV moduly nabízejí malé zvýšení. V poslední době se s růstem cen fotovoltaických křemíkových destiček a solárních článků zvyšují i náklady na fotovoltaické moduly. Některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly předběžně zvýšily své cenové nabídky přibližně o 0,065 RMB/W (0,01 USD/W), přičemž některé nabídky jsou k dispozici. Hlavní nabídka podniků vyrábějících fotovoltaické moduly v první linii stále nebyla upravena, některé podniky vyrábějící fotovoltaické moduly mají zpětnou vazbu, že navazující poptávka zákazníků po cenách fotovoltaických modulů je velmi nízká, tlak na náklady na straně projektu fotovoltaické elektrárny je velmi vysoký, současný tlak na propojení fotovoltaických modulů je největší, na hranici ztráty. Náklady na výrobu fotovoltaických modulů v solárních článcích a všech pomocných materiálech rostou pod tlakem, míra náběhu je pouze asi 60-80 %. Vzhledem k poklesu výroby fotovoltaických modulů se očekává, že ceny solárních panelů budou nadále růst.

Fotovoltaické moduly

Předpověď vývoje cen solárních panelů

Vývoj cen solárních panelů v tomto týdnu: kvůli dopadu čínských omezení napájení, fotovoltaického průmyslového řetězce obecně nižší nedostatek dodávek výroby, očekává se, že křemíkový materiál solární třídy vzroste o 15 %, což má za následek PV křemíkové destičky, solární články i nadále pomalu rostou, ceny EVA filmu prudce vzrostly a nedostatek surovin, objevily se potíže s nákupem na náklady fotovoltaických modulů a dopad na výrobu, ceny fotovoltaických modulů jsou i nadále pod tlakem. Přijímání fotovoltaických modulů podniky potíže, míra spuštění klesla, výroba dále snížena, časné objednávky ve ztrátovém stavu, solární panely ceny v říjnu ceny se očekává, že vzroste o cca 4-6%.

EVA film