Zpět na stránku

V důsledku neustálého růstu cen surovin se zisková marže fotovoltaických modulů snížila a cena zůstala stabilní

23. březen 2022

V případě očekávané poptávky a rostoucích cen mají společnosti solárních křemíkových plátků stále silnou poptávku po solárních křemíkových materiálech Některé společnosti vyrábějící solární křemíkové materiály v podstatě dokončily dlouhodobé objednávky v březnu Vzhledem k současnému nedostatku nabídky dochází také v dubnu malý počet objednávek Mainstreamové ceny zůstaly v zásadě stabilní, zatímco ceny některých rozptýlených zakázek vzrostly.Při sledování výrobního provozu a přepravní situace spojení křemíkového materiálu existuje 13 tuzemských polysilikonových společností vyrábějících polysilikon, z nichž jedna je v procesu údržby podlinky, a dvě zámořské materiálové společnosti jsou ovlivněny faktory, jako je údržba a přeprava. Odhaduje se, že objem dovozu solárních křemíkových materiálů v březnu klesne. Očekává se, že koncem března, kdy byla podepsána většina dlouhodobých objednávek na solární křemíkové materiály, nezbývá na trhu mnoho dostupných k prodeji a transakční ceny některých urgentních objednávek se zvýší a cena solárních křemíkových materiálů si udrží stabilní vzestupný trend.

 

 

 

Nedávno LONGi opět oznámilo zvýšení ceny solárních křemíkových plátků.Ve srovnání s kotací z předchozího měsíce (22. února) se solární křemíkové pláty o velikosti 182MM zvýšily o 0.03 USD/W, což je nárůst o 3.08 %. Společnosti vyrábějící solární křemíkové desky také zvýšily ceny.Po zdražení je tržní transakce stále relativně hladká. Tento týden vzrostla mainstreamová transakční cena M6 na cca 0.86 USD/kus, mainstreamová transakční cena M10 vzrostla o 2.15 % na cca 1.04 USD/kus a mainstreamová transakční cena G12 vzrostla na cca 1.38 USD/kus. kus. Po konci roku bude z terminálu nepřetržitá poptávka a nákup solárních křemíkových destiček a solárních článků na trhu se nezpomalil. waferové podniky obnovily provoz a výkon se postupně zvyšoval. Nabídka superponovaného solárního křemíku materiály jsou omezené, produkce je omezená, nabídka je nedostatečná a cena je podporována. Očekává se, že stále existuje prostor pro krátkodobý růst ceny solárních křemíkových plátků.

 

 

 

Tento týden se hlavní transakční cena monokrystalických solárních článků M6 pohybovala kolem 0.17 USD/W, běžná transakční cena solárních článků M10 vzrostla na přibližně 0.18 USD/W, což představuje nárůst o přibližně 1.79 % a hlavní transakční cena Solární články G12 byly 0.18 USD/W nebo tak nějak. Poté, co Tongwei minulý týden zvýšil cenu solárních článků, Tongwei tento týden pokračoval ve zvyšování ceny solárních článků. Poslední kotace mono článků PERC 182 byla 0.18 USD/W, což je nárůst o 0.002 USD/W; nejnovější kotace monočlánků PERC 210 bylo 0.16 yuanů/W, až 0.003 USD/W. S postupným spouštěním projektů, jako je instalace domácích větrných a solárních základen, poptávka po solárních článcích a fotovoltaických modulech pro skladování pokračuje.V březnu se začaly vyjednávat nové zakázky jedna za druhou.Postoj počkej a uvidíme.

 

 

Běžná transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů se pohybuje kolem 0.29 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů je kolem 0.3 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů je kolem 0.3 USD/ W. Vládní pracovní zpráva z roku 2022 poukazuje na to, že je nutné řádným způsobem prosazovat kulminaci uhlíku a uhlíkovou neutralitu, podporovat nízkouhlíkovou transformaci energie, podporovat plánování a výstavbu rozsáhlých větrných a fotovoltaických základen a jejich podpůrných regulovaných zdrojů energie, a zlepšit schopnost sítě absorbovat výrobu energie z obnovitelných zdrojů. V poslední době se postupně spouštějí projekty, jako je instalace velkých domácích větrných a solárních základen, které zvyšují poptávku po fotovoltaických modulech.Přestože existují známky poklesu poptávky v zámoří, očekává se, že poptávka bude pokračovat až do konce roku Březen. V současné době vlivem nárůstu cen surovin a pomocných materiálů v průmyslovém řetězci vzrostly náklady na fotovoltaické moduly a dále se snížila zisková marže.S ohledem na akceptaci provozovatelů terminálových projektů je obtížné se výrazně zvýší cena modulů.Pokud jde o pomocné materiály, cena skla byla tento týden v podstatě stabilní. Mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 3.2 mm tento týden byla asi 4.25 USD/㎡ a mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 2.0 mm bylo asi 3.3 USD/㎡. Fotovoltaické sklo také pokračovalo v neustálém rozvoji za relativně stabilní nabídky modulů v poslední době.

 

předpověď na příští týden

Očekává se, že cena fotovoltaických modulů bude i v příštím týdnu stabilní, ale není vyloučena ani možnost pomalého nárůstu.Doufá se, že zákazníci s projekty se co nejdříve předzásobí, aby se snížila ztráta nákladů způsobená pokračující růst cen.