V důsledku neustálého růstu cen surovin se zisková marže fotovoltaických modulů snížila a cena zůstala stabilní

· Cenové trendy

V případě očekávané poptávky a rostoucích cen mají společnosti solárních křemíkových plátků stále silnou poptávku po solárních křemíkových materiálech Některé společnosti vyrábějící solární křemíkové materiály v podstatě dokončily dlouhodobé objednávky v březnu Vzhledem k současnému nedostatku nabídky dochází také v dubnu malý počet objednávek Mainstreamové ceny zůstaly v zásadě stabilní, zatímco ceny některých rozptýlených zakázek vzrostly.Při sledování výrobního provozu a přepravní situace spojení křemíkového materiálu existuje 13 tuzemských polysilikonových společností vyrábějících polysilikon, z nichž jedna je v procesu údržby podlinky, a dvě zámořské materiálové společnosti jsou ovlivněny faktory, jako je údržba a přeprava. Odhaduje se, že objem dovozu solárních křemíkových materiálů v březnu klesne. Očekává se, že koncem března, kdy byla podepsána většina dlouhodobých objednávek na solární křemíkové materiály, nezbývá na trhu mnoho dostupných k prodeji a transakční ceny některých urgentních objednávek se zvýší a cena solárních křemíkových materiálů si udrží stabilní vzestupný trend.

Solární křemík

 

 

 

Nedávno LONGi opět oznámilo zvýšení ceny solárních křemíkových plátků.Ve srovnání s kotací z předchozího měsíce (22. února) se solární křemíkové pláty o velikosti 182MM zvýšily o 0.03 USD/W, což je nárůst o 3.08 %. Společnosti vyrábějící solární křemíkové desky také zvýšily ceny.Po zdražení je tržní transakce stále relativně hladká. Tento týden vzrostla mainstreamová transakční cena M6 na cca 0.86 USD/kus, mainstreamová transakční cena M10 vzrostla o 2.15 % na cca 1.04 USD/kus a mainstreamová transakční cena G12 vzrostla na cca 1.38 USD/kus. kus. Po konci roku bude z terminálu nepřetržitá poptávka a nákup solárních křemíkových destiček a solárních článků na trhu se nezpomalil. waferové podniky obnovily provoz a výkon se postupně zvyšoval. Nabídka superponovaného solárního křemíku materiály jsou omezené, produkce je omezená, nabídka je nedostatečná a cena je podporována. Očekává se, že stále existuje prostor pro krátkodobý růst ceny solárních křemíkových plátků.

solární oplatka

 

 

 

Tento týden se hlavní transakční cena monokrystalických solárních článků M6 pohybovala kolem 0.17 USD/W, běžná transakční cena solárních článků M10 vzrostla na přibližně 0.18 USD/W, což představuje nárůst o přibližně 1.79 % a hlavní transakční cena Solární články G12 byly 0.18 USD/W nebo tak nějak. Poté, co Tongwei minulý týden zvýšil cenu solárních článků, Tongwei tento týden pokračoval ve zvyšování ceny solárních článků. Poslední kotace mono článků PERC 182 byla 0.18 USD/W, což je nárůst o 0.002 USD/W; nejnovější kotace monočlánků PERC 210 bylo 0.16 yuanů/W, až 0.003 USD/W. S postupným spouštěním projektů, jako je instalace domácích větrných a solárních základen, poptávka po solárních článcích a fotovoltaických modulech pro skladování pokračuje.V březnu se začaly vyjednávat nové zakázky jedna za druhou.Postoj počkej a uvidíme.

solární panel

 

 

Běžná transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů se pohybuje kolem 0.29 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů je kolem 0.3 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů je kolem 0.3 USD/ W. Vládní pracovní zpráva z roku 2022 poukazuje na to, že je nutné řádným způsobem prosazovat kulminaci uhlíku a uhlíkovou neutralitu, podporovat nízkouhlíkovou transformaci energie, podporovat plánování a výstavbu rozsáhlých větrných a fotovoltaických základen a jejich podpůrných regulovaných zdrojů energie, a zlepšit schopnost sítě absorbovat výrobu energie z obnovitelných zdrojů. V poslední době se postupně spouštějí projekty, jako je instalace velkých domácích větrných a solárních základen, které zvyšují poptávku po fotovoltaických modulech.Přestože existují známky poklesu poptávky v zámoří, očekává se, že poptávka bude pokračovat až do konce roku Březen. V současné době vlivem nárůstu cen surovin a pomocných materiálů v průmyslovém řetězci vzrostly náklady na fotovoltaické moduly a dále se snížila zisková marže.S ohledem na akceptaci provozovatelů terminálových projektů je obtížné se výrazně zvýší cena modulů.Pokud jde o pomocné materiály, cena skla byla tento týden v podstatě stabilní. Mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 3.2 mm tento týden byla asi 4.25 USD/㎡ a mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 2.0 mm bylo asi 3.3 USD/㎡. Fotovoltaické sklo také pokračovalo v neustálém rozvoji za relativně stabilní nabídky modulů v poslední době.

Fotovoltaické moduly

 

předpověď na příští týden

Očekává se, že cena fotovoltaických modulů bude i v příštím týdnu stabilní, ale není vyloučena ani možnost pomalého nárůstu.Doufá se, že zákazníci s projekty se co nejdříve předzásobí, aby se snížila ztráta nákladů způsobená pokračující růst cen.