Solární křemík je nedostatkový, ceny fotovoltaických modulů jsou široce akceptovány

· Cenové trendy
Solární křemík

Většina podniků vyrábějících solární křemík v květnu byla podepsána, některé podniky vyrábějící solární křemík čelí objednávkám přesahujícím status quo, žádný materiál není k dispozici. Očekává se, že příští týden začne vyjednávání objednávek na červen, omezený nedostatkem solárního křemíku a poptávka po solárních destičkách je vysoká, krátkodobá nabídka solárního křemíku bude i nadále převyšovat poptávku, očekává se, že ceny solárního křemíku příští týden mírně porostou.

solární oplatka

Tento týden se cena solárních destiček M10 pohybovala kolem 1.013USD/PCS a cena solárních destiček G12 byla kolem 1.363USD/PCS. Nové objednávky na solární destičky byly tento týden nízké, většinou na základě provedení předchozích objednávek; Poptávka po fotovoltaických modulech nadále rostla, čímž se také zvýšila poptávka po velkých solárních destičkách. Část výrobní kapacity solárních destiček velikosti M6 pro urychlení transformace, kapacita výroby solárních destiček M10 se zvýšila, dodávka solárních destiček G12 je mírně omezená; na jedné straně, omezený nedostatkem křemíku, na straně druhé se zatím nepodařilo účinně zmírnit nedostatek kelímků pro vytahování tyčí. Některé společnosti uvedly, že v důsledku toho došlo ke snížení produkce solárních destiček, pokud se situace výroby v červnu nezlepší a poptávka po solárních destičkách bude pokračovat, ceny solárních destiček pravděpodobně stále porostou.
U polysilikonových plátků ceny nadále rostly kvůli omezeným zdrojům.

solární panel

Cena monokrystalických solárních článků M6 byla kolem 0.169 USD/W, solárních článků M10 kolem 0.176 USD/W a solárních článků G12 kolem 0.175 USD/W.
Nedávné solární články a fotovoltaické moduly hra má tendenci být intenzivní, fotovoltaické moduly podniky zpomalit nákup, přijetí solárních článků ceny klesají, ceny solárních článků nemají dostatek síly k růstu. Některé podniky uvedly, že nedávný inventář solárních článků se postupně zvýšil, je stále v normálním rozmezí, cena má klesající tendenci, s objednávkou v červnu se postupně vyjasní, výsledky hry se objeví.

solární panel

Cena monokrystalických 166mm FV modulů se pohybuje kolem 0.281USD/W, monokrystalických 182mm FV modulů kolem 0.285USD/W a monokrystalických 210mm FV modulů kolem 0.288USD/W.

Transakce objednávek FV modulů z tohoto týdne není nic moc, postupně se objevoval tlak na náklady, zdroje nízké ceny se hledaly velmi obtížně. 20. května, otevření nabídky centralizovaného nákupu fotovoltaických modulů skupiny Three Gorges 2022, průměrná cena fotovoltaického modulu je o 0.293 USD / W výše. V současné době poptávka po FV modulech klesla, distribuované projekty jsou stále horké, Čína Zhejiang, Xi'an a další místa stále mají místní dotace na podporu rozvoje; pro zámořské regiony, podporované evropskou politikou, mohou být exportní ceny fotovoltaických modulů široce akceptovány, poptávka je horká.


U pomocných materiálů nedochází tento týden ke změně cenové nabídky skla, cena skla 3.2 mm je kolem 4.258 USD/㎡, cena skla 2.0 mm je kolem 3.362 USD/㎡. Po nárůstu cen skla v posledních dvou týdnech se akce nákupu fotovoltaických modulů výrazně zpomalila a nedošlo k žádné výrazné změně cenových nabídek skla.

Předpověď na příští týden

Transakce objednávek FV modulů z tohoto týdne není nic moc, postupně se objevoval tlak na náklady, nízkonákladové zdroje se hledaly velmi obtížně. Zároveň díky podpoře evropské politiky mohou být exportní ceny FV modulů široce akceptovány, poptávka po teple neklesá. V tomto stavu nesou podniky fotovoltaických modulů určitý tlak na náklady, pokud ceny solárního křemíku a solárních plátků na začátku průmyslového řetězce nadále porostou, podniky s fotovoltaickými moduly mají také možnost zvýšit cenu fotovoltaických modulů, doufají, že zákazníci s fotovoltaickými projekty zásobit se co nejdříve, aby se snížily ztráty nákladů.