Zpráva o cenách dodavatelského řetězce fotovoltaického průmyslu
6. září-12. září 2021

· Cenové trendy

 

Silikonovýmateriál 

Minulý týden, sneustálým zvyšováním provozní rychlosti navazujících společností na výrobukřemíkových destiček a nepřetržitým uvolňováním nové kapacity, byla nabídka silikonovýchmateriálů stále napjatá. Hlavní cena monokrystalických křemíkových materiálůtento týden dosáhla 205-215 juanů/KG a některé hromadné objednávky bylyobchodovány za relativně vyšší ceny, které byly hnány poptávkou. 

Při sledovánívýroby, provozu a přepravy odkazu na silikonový materiál se vyrábí dvanáctspolečností vyrábějících silikonový materiál v Číně, z nichž Jiangsu Zhongnengv poslední době ovlivňuje část své produkce kvůli údržbě vlastní elektrárny.Postiženo snížením výroby v počáteční fázi a aktuální konečnou skutečnoupoptávkou byl nákup silikonových materiálů aktivně podepsán, včetně příméhonákupu silikonových materiálů navazujícími společnostmi a slévárnou křemíkovýchdestiček, což dále způsobilo dodávku silikonových materiálů být těsný. Podlezpětné vazby od společností vyrábějících křemíkové materiály cena silikonových surovin v poslední době také roste díky politice dvojí kontroly čínské ochrany životního prostředí a spotřeby energie. Zejména výrazně vzrostla tržní cena silikonového prášku. Díky faktorům, jako jsou rostoucí náklady a rostoucí poptávka po proudu, existuje prostor pro růst cen silikonového materiálu.   

Silikonováoplatka 

Cena křemíkovýchdestiček tento týden stále rostla a nárůst polykrystalických byl relativněevidentnější. Od poloviny roku se vzestupný vzestupný trend stal racionálnějšíma předchozí období monokrystalických křemíkových destiček se mírně zvýšilo. Snárůstem poptávky po terminálech společnosti se solárními články zvýšily svépožadavky na nákup, což vedlo k neustálému nárůstu dodávek křemíkovýchdestiček. Společnosti s hlavními křemíkovými destičkami zvýšily nákupysilikonového materiálu a zvýšily své provozní sazby, což způsobilo, že jinéspolečnosti omezily produkci křemíku , zejména Nabídka zdrojů velkých produktů je mírně napjatá. Poté, co byl v posledních dvou týdnech uvolněn signál o zvýšení trhu, následný dodavatel jej postupně přijal a objednávky postupně přistávaly. 

S přílivemzahraniční poptávky se v poslední době objednávky polysilikonových destičekvýrazně zvýšily a vzhledem k omezené kapacitě výroby polysilikonu na trhu sevyjednávací síla křemíkových destiček koncentruje do rukou několikaspolečností, což tlačí cenu polysilikonových destiček uvnitř a mimo Šanghaj setento týden dále zvýší na 2,35 juanů /kus a 0,321 $ /kus.   

Buňka 

Tento týdenudržovaly kotace baterií stabilitu na vysoké úrovni a zdroje za nízkou cenubyly postupně odstraňovány. Ovlivněno neustálým vzestupem cen surovin akřemíkových destiček proti proudu, vzestupná úprava cen článků dala určitýimpuls. Pokud jde o monokrystalické články, vzhledem k relativně roztříštěnémukonkurenčnímu modelu článků v dodavatelských a součástových společnostechnadále vyvíjejí tlak na stranu baterií, růst cen monokrystalických článků se odkonce srpna relativně zpomalil a nestoupl na předchozí maximum. V současné doběje přijímání navazujících společností výrazně omezeno a hra mezi některými podniky a navazujícími podniky je zřejmá. 

Pokud jde opolykrystalické baterie, vzhledem k významnému nárůstu polykrystalickýchproduktů v předcházejícím směru byla také hnána cena polykrystalických bateriía je velmi obtížné najít levné zdroje. Celková cena je nad 0,8 juanu/W.   

Komponent 

Tento týden bylacena komponent mírně zvýšena kvůli nákladovým tlakům. S úpravou cen vdodavatelském průmyslovém řetězci musí společnosti vyrábějící součástkypřijmout zvýšení reakce. Mezi nimi vzrostla cena monokrystalického PERC moduluM6 na přibližně 1,78 juanů/W a hlavní cena monokrystalového PERC modulu M10 aG12 se odrazila na 1,8 juanů/W. Vzhledem k omezené výdrži aktuálního termináluje celkové přijetí terminálu nízké a byly kompromitovány pouze některé rigidnípožadavky. V současné době je vypořádána pouze malá část zakázek a ostatní jsoustále ve stádiu hry.Některé malé a střední součástkové společnosti jsou pod tlakem nákladů zdvojnásobeny. 

Tento týdenobjednávky nákupu skla přistávaly jeden po druhém a cenové nabídky skla různýchtloušťek byly zvýšeny. V návaznosti na rostoucí signál na trhu minulý týdendošlo k přistání objednávek tento týden.Vzhledem k růstu cen sody a zemníhoplynu se zvýšily náklady nafotovoltaické sklo, což zvýšilo kotace sklářských společností.Některé první-vyšší společnosti zvýšily své ceny, když čelí objednávkám od starýchzákazníků. Je to těžší. V současné době je cena fotovoltaického skla o tloušťce3,2 mm 24-28 juanů/㎡ a cena fotovoltaického skla o tloušťce 2,0 mm je asi 20-22 juanů/㎡.   

Předpověď natento týden 

Trendfotovoltaických cen tento týden: Silikonové materiály a křemíkové oplatky nadálepomalu rostou a přijetí po proudu je nižší. Hra je zřejmá. Podle aktuálnísituace cena materiálů prozatím prudce neporoste, ale cena koncových modulů jestále na nízké úrovni a ceny modulů pokračují tento týden Vzestup jepravděpodobnější.