Černé solární panely: Dokonalá kombinace energie a estetiky

· Novinky Společnosti Maysun

S rozvojem obnovitelných zdrojů energie přitahuje solární energie velkou pozornost jako čistá a udržitelná forma energie. Tradiční modré solární panely jsou sice funkční, ale působí poněkud fádně. V posledních letech jsou však v Evropě, zejména v severských zemích, oblíbeným mainstreamovým produktem černé solární panely. Víte proč?

Než se budeme zabývat tímto důvodem, musíme si nejprve objasnit rozdíl mezi monokrystalickými a polykřemíkovými panely:

Polykrystalické panely jsou méně účinné, protože během výrobního procesu vznikají některé krystaly. Tyto krystaly ztěžují průchod elektronů článkem. Naproti tomu absence tvorby krystalů v monokrystalických panelech PERC umožňuje snadný tok elektronů, takže tyto panely jsou účinnější. Protože jsou účinnější, jsou také dražší. Monokrystalické panely mají také tmavší barvu, zatímco polykrystalické panely mají tradiční modrou barvu.

polykřemíkovými panely

Zatímco tradiční monokrystalické panely stále používají černé solární panely s bílými zadními listy. Níže si můžete prohlédnout rozdíl. Obrázek vlevo ukazuje tradiční monokrystalický křemíkový panel zblízka. Snímek vpravo ukazuje celý panel pole s černou fólií.

monokrystalickými panely

Výhody černých (monokrystalických) solárních panelů oproti polykrystalickým solárním panelům (modrým):

Vyšší účinnost:


Z hlediska účinnosti solárních panelů jsou solární panely účinnější díky uspořádání křemíkových krystalů. Při instalaci solárních panelů je obecně zapotřebí méně černých solárních panelů než modrých solárních panelů, které vyrobí stejné množství solární energie, takže černé solární panely jsou výhodnější volbou pro úsporu místa.

absorbují více světla:


Kromě toho, že jsou černé solární panely účinnější, absorbují více slunečního světla než jiné typy solárních panelů. To znamená, že černé solární panely jsou schopny absorbovat více slunečního světla, což znamená, že budou vyrábět více solární energie.

Odolnější vůči vysokým teplotám:


Monokrystalické solární panely fungují lépe při vysokých teplotách. V případě solárních článků se množství vyrobené solární energie snižuje se zvyšující se teplotou. U celočerného solárního panelu však dochází k menšímu útlumu solárního výkonu než u jiných typů solárních panelů.

Krásnější:


U některých architektonických projektů nebo designových stylů mohou černé solární panely poskytovat vyšší estetické požadavky. Pro architekty a majitele domů, kterým záleží na vzhledu a designu, jsou černé solární panely lepší volbou, protože více ladí s celkovým vzhledem budovy.

Výhody černých (monokrystalických) solárních panelů

Oblasti použití černých solárních panelů:

Vnější stěna budovy: černé panely lze použít jako součást vnější stěny budovy a dodat jí tak jedinečný vizuální efekt. Tento způsob použití nejen realizuje využití energie, ale také propůjčuje budovám více funkcí a estetický pocit.

Oblasti použití černých solárních panelů,Vnější stěna budovy

Zákazník společnosti MaySun zaslal živý obrázek, kliknutím na obrázek se dozvíte více.

Střecha budovy: černé solární panely lze namontovat na střechy a zajistit tak elektrickou podporu pro domy a komerční budovy. Ve srovnání s tradičními solárními panely jsou celočerné solární panely lépe začleněny do celkového designu budovy, takže střecha již není jen funkční plochou.

Oblasti použití černých solárních panelů,Střecha budovy

Projekt se nachází u jezera ve Švédsku, klikněte na obrázek a dozvíte se více.

Střecha automobilu: S oblibou elektromobilů lze černé solární panely aplikovat na střechu automobilu a zajistit tak dodatečné napájení elektromobilů, prodloužit dojezd a snížit závislost na tradičních zdrojích energie.

broken image

Naše společnost nabízí široký výběr fotovoltaických panelů, včetně velkého množství celočerných provedení a černých rámů. Tyto fotovoltaické panely mají nejen schopnost vysoce účinné přeměny energie, ale vykazují také vynikající design. Ať už se jedná o projekty integrované do budov nebo o potřeby špičkového trhu, naše fotovoltaické panely dokáží splnit požadavky zákazníků a poskytnout jim spolehlivá a vysoce kvalitní řešení v oblasti solární energie.

Může se vám také líbit:

Proces výroby fotovoltaických panelů, který neznáte
Balkonové elektrárny: udržitelné využívání sluneční energie​