Fotovoltaická elektrárna pomáhá Kataru na mistrovství světa

Katarské mistrovství světa vstoupí do vyřazovací fáze. Současné mistrovství světa se jmenuje „Twilight of the Gods". Skupinová fáze má časté zmatky a neustálá témata. Vstup do vyřazovací fáze určitě přitáhne větší pozornost. Jako fotovoltaik se kromě podpory svého oblíbeného týmu věnuje také rozvoji fotovoltaiky v hostitelské zemi.

broken image

Nejdražší mistrovství světa

Podle Mezinárodního měnového fondu se očekává, že HDP Kataru na hlavu v roce 2022 bude až 82 887 amerických dolarů, což z něj činí páté místo na světě, pokud jde o HDP na hlavu, a je skutečným bohatým mužem na Blízkém východě. Na pořádání tohoto mistrovství světa utratil Katar více než 220 miliard amerických dolarů, což odpovídá pětinásobku součtu předchozích sedmi mistrovství světa. Říká se tomu „nejdražší mistrovství světa v historii“.
Ropa a zemní plyn přinesly Kataru stálý přísun bohatství a není špatné používat elektřinu. Katar je jednou ze zemí s nejvyšší spotřebou elektřiny na hlavu na světě, se spotřebou elektřiny na hlavu 15 236,23 kWh v roce 2020 ve srovnání s 6 692,89 kWh na hlavu v Německu ve stejném roce. Katar je ze tří stran obklopený mořem a je typickou poloostrovní zemí, která je v létě velmi horká a v zimě mírně chladnější. I proto bylo mistrovství světa v Kataru vybráno jako zimní.
Katar, který má typické tropické pouštní klima, má rovinatý terén a většinu oblastí tvoří pouště pokryté písčitou půdou, s vysokou teplotou a suchem a malým množstvím srážek.Je velmi vhodný pro stavbu fotovoltaických elektráren (Vliv různého počasí na fotovoltaické elektrárny)

broken image

Postavte nejluxusnější fotovoltaickou elektrárnu

října 2022 Al Kharsaah, první velká pozemní fotovoltaická elektrárna v historii Kataru a třetí největší samostatná fotovoltaická elektrárna na světě, oficiálně oznámila připojení k síti s plnou kapacitou. Fotovoltaická elektrárna se nachází 80 kilometrů západně od Dauhá, hlavního města Kataru, a rozkládá se na ploše 1000 hektarů, což odpovídá 1400 fotbalovým hřištím. Společně vyvinuté společnostmi TotalEnergies, QatarEnergy a Marubeni, celková investice do projektu přesahuje 460 milionů USD. S celkovým instalovaným výkonem 800 MW se očekává, že projekt poskytne 1,8 miliardy kW/h čisté energie ročně, pokryje spotřebu elektřiny asi 300 000 domácností a sníží téměř 900 000 tun emisí oxidu uhličitého.

broken image

Elektrárna využívá celkem 2 miliony oboustranných fotovoltaických modulů, které všechny poskytuje čínská společnost LONGi. Zároveň je k nepřetržitému sledování slunce použit jednoosý fotovoltaický sledovač. Jedna strana fotovoltaického panelu zachycuje přímé sluneční světlo a druhá strana zachycuje světlo odražené od země, což výrazně zvyšuje výrobu energie. Rozumí se, že elektrárna může pokrýt 10 % špičkové spotřeby energie v Kataru a snížit emise oxidu uhličitého o 26 milionů tun během celého svého životního cyklu.
Zároveň je fotovoltaická elektrárna za účelem zvýšení výroby energie a snížení nákladů na poprovoz a údržbu vybavena inteligentním robotickým ramenem pro čištění fotovoltaických modulů, které každé čtyři dny čistí prach a písek na každém modulu.

broken image

Uhlíková neutralita, globální akce

V rámci katarské „Národní vize 2030“ zřízení elektrárny vytvořilo precedens v oblasti nové energetické fotovoltaické výroby v Kataru, výrazně zvýšilo podíl fotovoltaiky na spotřebě energie v Kataru, snížilo emise uhlíku a úspěšně se napojilo na síť pro výrobu energie před mistrovstvím světa ve fotbale, čímž se splnil závazek Kataru uspořádat „uhlíkově neutrální“ mistrovství světa.

broken image

V současnosti svět čelí výzvě energetického přechodu. Aby se snížily emise skleníkových plynů, kontroloval stupeň změny teploty a snížila závislost na fosilní energii, je velmi důležité podporovat rozvoj obnovitelné energie, jako je solární energie. a větrná energie. V roce 2021 svět utratí 755 miliard USD na zavádění nízkouhlíkových energetických technologií, což představuje meziroční nárůst o 27 %. Bez ohledu na to, jak je země bohatá, je neoddělitelná od podpory nové energie, aby se zlepšila její výroba energie a schopnosti zabezpečení dodávek, a čím je země bohatší, tím více se potřebuje kombinovat s novou energií, aby uspokojila rostoucí poptávku po elektřině, čímž podporuje jeho vlastní.energetický přechod!
Jako výrobce fotovoltaických modulů se 14letými odbornými zkušenostmi je Maysun Solar ochoten s vámi spolupracovat, aby vám pomohl při energetickém přechodu. Kontaktujte nás, abychom otevřeli dveře zelené energii.