Vyplatí se v roce 2023 kupovat fotovoltaické moduly?

Fotovoltaická výroba elektřiny již není výlučná pro vládu a bohaté, ale nyní se stala spotřebním produktem domácností, který si mohou dovolit běžní lidé. S uvolněním velkého množství výrobních kapacit polysilikonu je velmi pravděpodobné, že cena fotovoltaických modulů bude v roce 2023 dále klesat. Cenově výhodnější fotovoltaická energie, zasloužíte si to!

broken image

Pokud nevíte, co je to výroba fotovoltaické elektřiny, můžete si nejprve přečíst tento článek: „Jak fungují fotovoltaické panely“.

Rok 2023 je vhodná doba pro zahájení fotovoltaiky

Nedostatek energie je něco, co mnoho zemí nechce vidět. Podle popisu VOA vlády doufají, že během vánočního období „sníží zbytečné plýtvání energií“ prostřednictvím řady opatření. Například v Londýně se letos koná již 62. ročník vánočního osvětlení v nákupní čtvrti Oxford Street. V důsledku nedostatku energie je doba svícení omezena na 15-23 hodin a LED žárovky se používají ke snížení spotřeby energie o dva- třetiny.

broken image

Podle rané zprávy agentury Reuters Francie provedla opatření na úsporu energie z různých aspektů, jako je vláda, obchod a živobytí lidí, aby zajistila zásoby energie v zimě. Včetně konkrétních opatření, jako je stanovení horní hranice teploty ve veřejných budovách, podpora domácích kanceláří a omezení používání horké vody na toaletách.

Jak můžete s rostoucími cenami plynu a elektřiny ulehčit své peněžence? Jak zvýšit energetickou účinnost vašeho domova? Možná, že rozhodnutí o instalaci fotovoltaického systému může vyřešit vaše problémy.

Cena křemíkových materiálů ovlivňuje zájmy spotřebitelů a je to také nejvíce znepokojené téma ve fotovoltaickém průmyslu. Věřím, že jste slyšeli, že se spuštěním nové výrobní kapacity křemíkových materiálů se očekává, že nedostatek křemíkového materiálu bude postupně uvolňována dodávka v roce 2023 a poté V budoucnu se počítá se spuštěním i fotovoltaických modulů (snížení ceny). Proto je velmi výhodné pořídit si fotovoltaické moduly a do budoucna instalovat fotovoltaické systémy.

broken image


Některé země zároveň v budoucnu postupně sníží nebo osvobodí daň z obratu při nákupu, dovozu a instalaci fotovoltaických systémů a také daň z příjmu z fotovoltaických systémů dodávaných do veřejné sítě. Zároveň se fotovoltaika jako nový typ zelené energie jistě stane budoucím trendem. Stejně jako nová energetická vozidla bude v této fázi získávat větší politickou podporu, aby byla v budoucnu popularizována. vhodná doba pro spuštění fotovoltaických systémů v příštích několika letech příležitost.

Dvě hlavní mylné představy o fotovoltaice

1. Je fotovoltaika skutečně šetrná k životnímu prostředí?

Pro fotovoltaický průmysl bude rok 2023 rokem nepřetržitého růstu. Stále více uživatelů se začíná zbavovat okovů tradičních zdrojů energie a začíná zelený životní styl energetické soběstačnosti, zejména v kontextu globálního oteplování. více perspektivní.

Je však fotovoltaika s ohledem na energii spotřebovanou při výrobě fotovoltaických modulů a likvidaci zastaralého zařízení skutečně ekologická?

Výroba fotovoltaických modulů samozřejmě vyžaduje energii, ale ve skutečnosti energie produkovaná každým fotovoltaickým modulem je 10 až 15krát větší než energie potřebná k jeho výrobě.Podle statistik „Nature Energy“ s ohledem na výrobuzařízení, dopravu a instalace Co2, Během 25letého životního cyklu fotovoltaických modulů se vyprodukuje méně než 21g Co2 na kWh. Ve srovnání s emisemi 1000 g Co2/KWH uhelných elektráren může elektřina ze solárních systémů snížit škodlivé emise o téměř 90 %.

Pokud jde o solární moduly, jsou složeny především ze skla, plastu a hliníku a tyto tři materiály lze recyklovat ve velkém množství. Trh (recyklace solárních fotovoltaických modulů) přitom neustále dospívá, což pro společnost není ani nevýhodou, protože výroba modulů z vyřazených modulů vyžaduje mnohem méně energie než zahájení výroby z nových surovin.

broken image

2. Vyplatí se nákup fotovoltaiky?

Ve srovnání s placením rostoucích účtů za elektřinu vypadá instalace fotovoltaiky jako jedna a hotová věc. Ve skutečnosti je však instalace fotovoltaiky jako platit účty za elektřinu předem na mnoho let. Uživatelé také musí nést údržbu zařízení a odpisy. Je fotovoltaika skutečně nákladově efektivní?

Samozřejmě si musíme přiznat, že nákup fotovoltaiky je jako dlouhodobá investice. Obecně platí, že fotovoltaické systémy s akumulací energie se mohou vrátit do 5-7 let a systémy bez akumulace energie do 10 let. 10-15 let v životním cyklu, než může začít vykazovat zisk. V tomto období platí, že čím vyšší náklady na elektřinu, tím rychleji se vrátí, může také získat záruku stabilního příjmu dodáváním elektřiny do veřejné sítě.

Možná vás bude zajímat, kolik můžete ušetřit, pojďme si tedy udělat rychlý výpočet.

Německá rodina instaluje 10kW fotovoltaický systém na výrobu elektřiny, který dokáže vyrobit 12 000 kWh elektřiny ročně, kterou může čtyřčlenná rodina používat po dobu jednoho roku. Počítáme na základě 30 % vlastní spotřeby a 70 % napájení do veřejné sítě. Bez dotací bude roční příjem 2 256 eur. Kromě nákupů zařízení budou existovat také náklady na údržbu a pojištění, ale ty se účtují pouze na investiční náklady 1%-2% Kromě toho Německo v prosinci také zvýšilo ceny elektřiny za elektřinu.

Úspora nákladů na elektřinu: 12000*30%*0,44 (cena elektřiny)=1584 EUR

Příjmy z prodeje elektřiny: 12 000*70 %*0,08 (prodejní cena) = 672 EUR

Roční úplný výsledek (bez dotací): 1584+672=2256 EUR

Kromě toho se s popularizací fotovoltaiky stanou domy s fotovoltaickými systémy také rigidní poptávkou, což vede k pronájmu a prodeji domů.


Co se týče údržby fotovoltaického systému, je také velmi bezstarostná. Při výrobě vysoce kvalitních fotovoltaických modulů je plně zohledněn vliv různých klimatických podmínek.Tvrzené sklo na vnější vrstvě má ​​vynikající odolnost proti nárazu, což může účinně snížit riziko prasknutí způsobené vnějšími vlivy, jako je silný vítr a sněhové bouře v extrémních prostředích. Pro alpské regiony je navíc vybaven i funkcí odmrazování a odklízení sněhu. Za normálních okolností výrobci poskytnou záruční dobu 15-25 let a kvalitní fotovoltaické moduly lze používat i 30 a více let.Při dlouhodobém používání není potřeba téměř žádná údržba kromě nutnosti výměny střídač.

broken image

Kde koupit cenově výhodné fotovoltaické moduly?

Možností nákupu fotovoltaických modulů je mnoho. Můžete například najít místního instalatéra, nebo nakoupit přímo v internetovém obchodě. Samozřejmě, pokud hledáte výhodnost, můžete také přímo najít výrobce s dobrá pověst. Možná se ptáte, jak najít kvalitního výrobce? Nejprve je třeba zkontrolovat, zda má výrobce příslušnou obchodní kvalifikaci. Zadruhé potřebujete vědět, zda mají kancelář ve vaší místní oblasti, ačkoli váš instalační technik je vaším prvním kontaktním místem pro záruku na produkt a reklamace, pokud jsou uzavřeny, musíte kontaktovat přímo výrobce produktu, takže si vyberte místní kancelář Zde vám výrobce ušetří spoustu problémů. Samozřejmě, pokud mají místní sklad, pak je to plusová položka, což znamená, že produkty, které si objednáte, vám mohou být odeslány rychleji.

Na trhu je nyní mnoho výrobců fotovoltaických modulů a ceny nejsou jednotné.Pokud vám jde spíše o poměr ceny a výkonu, doporučuji, abyste se poohlédli například po zámořských výrobcích a začali se poohlížet po čínském trhu.

Jako největší výrobce solární energie na světě má Čína kompletní průmyslový řetězec a základní technologii a poskytuje spotřebitelům nákladově efektivní fotovoltaické produkty. Dobrá kvalita a přijatelná cena přitahuje stále více zahraničních zákazníků, aby si vybrali čínskou výrobu.

Nákup zámořských fotovoltaických modulů je jako nákup dovezeného auta. Pokud jsou místní prodejci první vrstvou ochrany po nákupu produktů, zřízení místních zastoupení společnosti vytváří příležitosti pro přímou komunikaci se spotřebiteli. Maysun Solar zřídil devět (globálních prodejních zastoupení) v Německu, Nizozemsku, Itálii, Polsku, Maďarsku, Saúdské Arábii, Indonésii a Spojených arabských emirátech, což značce umožňuje lépe sloužit zákazníkům.

Více než 20 skladů v Evropě je přitom v pohotovosti v reálném čase. Od okamžiku zadání objednávky byly fotovoltaické moduly přepravovány nepřetržitě, jen aby uživatelé mohli dříve vyzkoušet fotovoltaické produkty a užít si čistou energii.

broken image

Fotovoltaické moduly budou i v roce 2023 nadále vytvářet hodnotu pro svět

Přestože fotovoltaický průmyslový řetězec v roce 2022 zažil dopad mnoha faktorů, jako jsou epidemie, zemětřesení a výpadky elektřiny, a nedostatek křemíkových materiálů omezil skutečný výkon modulů, stále má oproti minulému roku značný nárůst. Předpokládá se, že v roce 2023 se bude celkový výkon dále rozšiřovat a kapacita výroby modulů má dosáhnout 642 GW, což je meziroční nárůst o 22 %. Čína jako hlavní země výrobní kapacity modulů znamená, že více zahraničních uživatelů zažije kouzlo čínského fotovoltaického průmyslu.

Kromě toho Spojené státy také představily protiinflační zákon. Očekává se, že instalovaný výkon se v příštích 5 letech zvýší ze 130 GW na 336 GW. V dnešní době stále více zemí zvyšuje instalovanou kapacitu fotovoltaických modulů. To také znovu ukazuje, že tato zelená energie bude v budoucnu jedním z důležitých zdrojů energie pro přežití lidí.