Jak je to s elektricky vodivými lepidly(ECA). používají v solárních panelech?

· Průmyslové Novinky

V posledních letech dosáhla vodivá lepidla (ECA) v oblasti solárních panelů impozantního pokroku. Ve srovnání s jinými kontaktními metodami jsou lepidla jednodušší na zpracování. Mohou být vytvrzena během laminace modulu, aniž by bylo nutné provádět další kroky. Nejen lepidla, ale celý proces lepení však neustále usiluje o vyšší výkon.

broken image

Co jsou elektricky vodivá lepidla(ECA)?

Elektricky vodivá lepidla(ECA). jsou obvykle lepidla na bázi epoxidu, která se vytvrzují teplem, nebo lepidla na bázi akrylátu, která se vytvrzují UV světlem. Tato lepidla obsahují kovová plniva, například stříbro. Abychom zlepšili vodivost lepidla, měli bychom se zamyslet nad kvalitou, tvarem, velikostí a rozložením plniva. Důležitým krokem pro vodivost je proces vytvrzování lepidla.

Elektricky vodivá lepidla(ECA). často předčí pájení. Protože jejich vytvrzovací teploty jsou nižší než teploty pájení, jsou ideální pro elektrické kontakty na teplotně citlivých substrátech. Lepidla jsou navíc pružnější než pájka, takže lépe odolávají vibracím. Další výhodou oproti pájení je, že elektricky vodivá lepidla(ECA). neobsahují olovo ani rozpouštědla.

broken image

Jaké jsou výhody elektricky vodivých lepidel(ECA)?

1. Pomáhají snížit náklady na montáž : solární panely, které jsou druhem obnovitelné energie, jsou nákladné na sestavení a používání. V příštích letech by se náklady měly snížit, protože se bude vyrábět více solárních panelů a automatická montáž lepidlem usnadní jejich sestavení. Proto se budou používat elektricky vodivá lepidla(ECA). hrají zásadní roli ve výrobním a montážním procesu v solárním průmyslu.

2. Zjednodušují výrobní proces a usnadňují velkoobjemovou výrobu : Při použití lepidel nejsou potřeba mechanické spojovací prvky, jako jsou šrouby a U-šrouby. Díky nim se také snáze zbavíte napěťových bodů, které tyto spojovací prvky způsobují.

3. Vyšší výkonnost: Díky vlastnostem, jako je vysoká tepelná a elektrická správa a odolnost vůči UV záření, poskytují solárním panelům také dlouhodobou ochranu, trvanlivost a strukturální pevnost. Zvýšené výkonnostní charakteristiky a snížené náklady na montáž jsou tedy jedněmi z významných faktorů, které podporují trh s lepidly pro solární panely.

4. Ochrana životního prostředí: díky snížené teplotě procesu se eliminuje olovo ve fotovoltaických modulech, snižuje se znečištění životního prostředí a výrazně se snižuje dopad na životní prostředí.

Proč je na trhu poptávka po elektricky vodivých lepidlech(ECA)? stoupá?

Celosvětová velikost trhu s elektricky vodivými lepidly byla v roce 2022 oceněna na 2275,55 milionu USD a očekává se, že v období 2023-2030 bude vykazovat složenou roční míru růstu (CAGR) ve výši 5,61 %. elektricky vodivá lepidla jsou ideální pro řadu aplikací, včetně vysoce spolehlivých výrobků pro letectví a obranu,automobilový průmysl, zdravotnictví a telekomunikace, zejména ve fotovoltaickém průmyslu.

1. Rychlý rozvoj fotovoltaického průmyslu:
Podle údajů zveřejněných Evropskou fotovoltaickou asociací přibude v roce 2022 ve 27 zemích EU 41,4 GW nového instalovaného výkonu fotovoltaických zařízení, což představuje meziroční nárůst o téměř 50 %. Je optimistické, že v roce 2026 se nová instalovaná fotovoltaická kapacita přiblíží 120 GW.

Na prvním místě je Španělsko s nově instalovaným výkonem 7,9 GW v roce 2022 ; následuje Španělsko s nově instalovaným výkonem 7,5 GW. Odhaduje se, že v Německu přibude v roce 2023 více než 10 GW nové instalované kapacity a v letech 2023-2026 celkem 62,6 GW.

GW instalovaného výkonu v letech 2023-2026, přičemž kumulativní instalace vzrostou z 26,4 GW v roce 2022 na 77,7 GW.

broken image

2. Vládní politiky podpory a povzbuzení pro obnovitelné zdroje energie :
V prosinci 2022 německý parlament schválil nový balíček daňových úlev pro střešní fotovoltaické systémy, včetně osvobození od DPH pro fotovoltaické systémy do 30 kW.

Nově aktualizovaný německý zákon o obnovitelných zdrojích energie (EEG) říká, že od roku 2023 lze v Německu používat všechny fotovoltaické části původní fotovoltaické elektrárny, jako jsou moduly, střídače atd. Odhaduje se, že po zavedení nové politiky se počet fotovoltaických elektráren instalovaných v Německu zdvojnásobí.

3.Rostoucí ceny fosilní energie a stále závažnější znečištění životního prostředí:

Stále více lidí věnuje pozornost technologiím obnovitelných zdrojů energie. To podněcuje rozvoj fotovoltaického průmyslu, a tím i poptávku po fotovoltaických elektricky vodivých lepidlech(ECA)(ECA)na trhu.

Why is the market demand for electrically conductive adhesives(ECA) rising? Stále více lidí věnuje pozornost technologiím obnovitelných zdrojů energie. To podněcuje rozvoj fotovoltaického průmyslu, a tím i poptávku po fotovoltaických elektricky vodivých lepidlech(ECA)(ECA)na trhu.

ECA se široce používá/aplikuje v solárních panelech společnosti Maysu

1. Pro moduly se šindelovými články: Byly vytvořeny nové solární panely využívající různé formáty článků a technologie propojení. Tyto formáty a technologie se liší od typických čtvercových páskových solárních článků.

K jejich spojování se používají elektricky vodivá lepidla (ECA), díky nimž jsou pružnější a schopné přenášet elektrickou energii. Zvyšuje se výkon součástek a není potřeba pásky.

broken image

2. Pro propojení článků nebo výměnu přípojnic: díky ECA má vyšší spolehlivost a technologii bez pájení.

broken image

3. Pro solární články se zadním kontaktem: z vnější strany bez stínů, realizují efektivní koncepci modulu.

broken image

ECA se široce používá/aplikuje v solárních panelech Maysun. Pomocí elektricky vodivých lepidel(ECA) společnost Maysun vyrobila šindelové solární panely, které dobře fungují. A získal od lidí mnoho dobrých ohlasů!

210mm PERC 305cells 400W-420W Shingled solární panel plná černá

Společnost Maysun Solar vyrábí vysoce kvalitní solární panely od roku 2008. Máme široký sortiment zboží. Kromě šindelů máme také celočerné, dvojité sklo a další typy solárních panelů, které využívají technologie jako poloviční řez, MBB a IBC. Tyto solární panely mají vynikající výkon a stylový vzhled, takže se hodí ke každé budově. Společnost Maysun Solar dokázala zřídit kanceláře a sklady v mnoha zemích a dlouhodobě spolupracuje se skvělými montážními firmami. Pokud chcete znát nejnovější ceny modulů nebo máte jakékoli další otázky týkající se fotovoltaiky, neváhejte nás kontaktovat.

Šindelové solární panely: Průlom v účinnosti solární energie