Měli byste si vybrat monokrystalické solární panely nebo polykrystalické solární panely?

· Průmyslové Novinky,Cenové trendy

Jaké jsou rozdíly mezi monokrystalickými a polykrystalickými solárními panely?

1.Křemík:
Polykrystalický křemík: Výrobní proces, při kterém se krystaly křemíku roztaví a nalijí do čtvercových forem, ochladí se a zformují do polykrystalických solárních článků. Polysilicon produkuje méně křemíkového odpadu a vyžaduje méně energie k vytvoření, takže je levnější.
Monokrystalický křemík: K výrobě monokrystalických solárních článků se používají vysoce kvalitní křemíkové krystaly. Během výrobního procesu je křemík uspořádán v jednom směru, aby vytvořil jeden velký krystal.
2. Barva buňky:
Proces výroby monokrystalických panelů vytváří mnoho jednotlivých krystalů, jejichž výsledkem je skvrnitý, třpytivý vzhled, který se lidskému oku jeví jako modrý.
Díky způsobu uspořádání monokrystalických panelů po výrobě se lidskému oku jeví jako černé pod světlem interagujícím s monokrystalickými články.

Barva buňky

2. Hodnocení účinnosti:
Polykrystalické panely mají nižší účinnost, typicky v rozmezí 13–16 %.
Monokrystalické panely jsou účinnější, obvykle v rozmezí 15-20 %.
Tip: Monokrystalické panely ztrácejí určitou účinnost kvůli poklesu barvy. Monokrystalické panely se navíc nejen rychleji zahřívají, ale také zachycují méně světla. Oba tyto faktory snižují účinnost. Snížení účinnosti způsobené těmito faktory je však pouze asi 0,5 %, což je v zásadě zanedbatelné.
Celkově jsou ale monokrystalické panely stále účinnější než polykrystalické solární panely. Pokud se nacházíte v chladnější oblasti s nižšími zeměpisnými šířkami, nebudete muset přemýšlet o poklesu účinnosti.

Hodnocení účinnosti

3.Náklady
Polykrystalické panely: nižší náklady díky jednoduchému procesu výroby polykrystalických solárních panelů.
Monokrystalické panely: Monokrystalické solární panely jsou dražší kvůli složitosti procesu použitého k jejich výrobě.
 
S rozvojem technologie jsou náklady na monokrystalické panely stále nižší a nižší. 410W monokrystalický solární panel od Maysun vás bude stát asi 100 €. Je to pro vás dobrá volba!

Monokrystalický vs polykrystalický, který solární panel si mám vybrat?

Nyní, když rozumíte základním rozdílům mezi monokrystalickými a polykrystalickými solárními panely, možná se ptáte, zda jsou monokrystalické panely lepší volbou než polykrystalické panely pro domácí solární instalace.
Monokrystalické solární panely díky své monokrystalické struktuře absorbují světlo a vyrábějí elektřinu efektivněji než polykrystalické solární panely. Vzhledem k tomu, že k výrobě stejného množství elektřiny je potřeba méně článků, jsou monokrystalické panely obvykle z dlouhodobého hlediska levnější a zabírají méně místa na střeše.

Zde jsou čtyři otázky, na které byste měli odpovědět při určování, kolik FV panelů potřebujete pro svůj domov:

Jaká je historie spotřeby energie vaší domácnosti?
Jaká je nejvyšší denní doba ve vaší oblasti?
Jaký je výkon každého solárního panelu, o kterém uvažujete?
Jaké jsou vaše solární cíle?
Nejnovější generace monokrystalických solárních panelů vydrží déle než modely polykrystalických solárních panelů. Fungují také lépe při vyšších teplotách a špatných světelných podmínkách než modré panely. I když se množství vyrobené energie v průběhu času pomalu zhoršuje, panely budou stále produkovat dostatek energie k pokrytí energetických potřeb vašeho domova po dobu 25 let (a často i déle).
Ve srovnání s polykrystalickými se monokrystalické panely staly hlavním proudem trhu a polykrystalické solární panely mají také různé tvary na výběr, jako jsou černé rámečky, celočerné rámečky, stříbrné rámečky atd., aby vyhovovaly potřebám zákazníků v různých aplikačních scénářích.

Celočerné monokrystalické panely

Celočerný panel je solární panel založený na monokrystalických panelech; zadní vrstva, rám a vzhled jsou černé. Je to nová estetická verze solárních článků. V Evropě se stal novým oblíbencem, zejména v severském regionu.
Celočerné solární panely Maysun naproti tomu využívají černě glazované keramické sklo s černým eloxovaným rámem z hliníkové slitiny, což modulům dodává dokonalý celočerný vzhled, který zapadá do elegantní evropské architektonické estetiky. Celočerné moduly zároveň rychleji absorbují teplo a dokážou rychleji rozpustit sníh v chladných oblastech, čímž zvyšují efektivitu výroby energie.
Maysun spolupracuje s řadou národních dodavatelů a pomohl mnoha zákazníkům s instalací celočerných solárních panelů.

Projekt se nachází na střeše v Německu Kliknutím na obrázek získáte další podrobnosti o produktu

Maysun Solar se specializuje na výrobu vysoce kvalitních fotovoltaických modulů od roku 2008. Máme širokou škálu produktů, včetně monokrystalických a dvojitých skleněných solárních panelů kromě šindelových, s polovičně řezanými, MBB a IBC technologiemi, které poskytují vynikající výkon a stylový design, který dokonale zapadne do každé budovy. Maysun Solar úspěšně zřídil kanceláře a sklady v mnoha zemích a navázal dlouhodobé vztahy s vynikajícími montéry! Pro nejnovější nabídku modulu nebo jakýkoli dotaz související s PV nás neváhejte kontaktovat.

broken image
broken image
broken image