Jak vypočítat instalovaný výkon domácího fotovoltaického systému?

· Průmyslové Novinky

Výběr správné instalační kapacity fotovoltaického (FV) systému může být náročný úkol, ale je nezbytný pro zajištění maximálního využití vaší investice. Instalační kapacita určuje množství energie, které systém vyrobí, proto je velmi důležité ji správně stanovit. V tomto příspěvku na blogu vám nastíníme kroky, které musíte dodržet, abyste určili ideální kapacitu instalace pro váš dům.

broken image

Krok 1: Určete svou spotřebu energie

Prvním krokem při výběru správné kapacity instalace je určení vaší průměrné spotřeby energie. Tuto informaci získáte z vyúčtování za energie nebo provedením energetického auditu. Cílem je určit množství energie, které potřebujete vyrobit, abyste pokryli většinu nebo všechny potřeby vaší domácnosti na elektřinu.

Krok 2: Změřte prostor vaší střechy

Jakmile určíte svou spotřebu energie, musíte změřit dostupnou plochu střechy vhodnou pro instalaci solárních panelů. To zahrnuje plochu, která není zastíněna stromy, budovami nebo jinými překážkami. Ideální orientace panelů je na severní polokouli na jih a na jižní polokouli na sever.

broken image

Krok 3: Vypočítejte počet slunečních hodin ve vaší oblasti

Počet slunečních hodin ve vaší oblasti ovlivní množství energie, kterou váš systém vyrobí. Tuto informaci můžete zjistit na internetu nebo se obrátit na místní firmu zabývající se instalací solárních zařízení.

Krok 4: Určete kapacitu panelů

Kapacita solárního panelu se měří ve wattech (W) a standardní velikost panelu se pohybuje od 250 W do 400 W. Chcete-li určit ideální kapacitu panelu, vydělte svou průměrnou spotřebu energie počtem slunečních hodin ve vaší oblasti.

broken image

Krok 5: Vypočítejte počet panelů

Jakmile určíte požadovanou kapacitu panelů, vydělte ji kapacitou jednotlivých panelů a určete počet panelů, které potřebujete. Pokud je například váš odhadovaný výkon panelů 7 kW a každý panel má výkon 350 W, budete potřebovat 20 panelů. Můžete si prohlédnout seznam produktů společnosti Maysun Solar a vybrat si panel, který se vám líbí.

Krok 6: Zvažte svůj rozpočet

Při určování kapacity instalace bude hrát roli také váš rozpočet. Pokud máte omezený rozpočet, možná budete muset začít s menším systémem a později přidat další panely. Na druhou stranu, pokud máte větší rozpočet, můžete se rozhodnout pro instalaci většího systému hned na začátku.

Závěrem lze říci, že výběr správné instalační kapacity pro váš fotovoltaický systém je zásadní pro zajištění maximálního využití vaší investice. Dodržováním výše uvedených kroků můžete určit ideální kapacitu pro váš dům a vyrábět energii, kterou potřebujete pro svůj každodenní život.

broken image

Společnost Maysun Solar, jako výrobce fotovoltaických modulů s 15 lety profesionálních zkušeností, vám může poskytnout vysoce kvalitní solární panely, klikněte na tlačítko níže a kontaktujte nás pro cenovou nabídku produktu.