Článek vám poskytne podrobné informace o fotovoltaických modulech solárních článků o velikosti 210 mm

· Průmyslové Novinky

Nárůst velikosti solárních waferů se stal nevyhnutelným trendem ve vývoji fotovoltaického průmyslu. Na straně výroby mohou velké solární křemíkové plátky zvýšit výkon solárních křemíkových plátků, solárních článků a fotovoltaických modulů, čímž se sníží výrobní náklady na watt; na straně produktu mohou velké solární křemíkové pláty účinně zvýšit výkon. fotovoltaických modulů. Konstrukce solárních článků a solárních modulů zlepšuje účinnost; na straně systému, jak se zvyšuje výkon a účinnost monolitických fotovoltaických komponent, mohou velké solární křemíkové plátky snížit náklady na držáky, slučovací boxy, kabely, pozemky atd., čímž se snižují náklady na jednowattové systémy.

Silikonový plátek 210MM je největší velikost ze současných fotovoltaických modulů.Nyní podrobně popíšeme výhody 210MM ze tří výše uvedených aspektů: konec výroby, konec produktu a konec systému.

 Solární články jsou meziprodukty od solárních křemíkových plátků k fotovoltaickým modulům a náklady na solární články určují cenu fotovoltaických modulů, hlavního vybavení fotovoltaického systému. Proto při pohledu na budoucí potenciál velikosti fotovoltaických modulů je nevyhnutelné nejprve vidět potenciál pro snížení nákladů na watt.V tomto bodě je vynikající velikost 210MM vynikající.

210MM fotovoltaické moduly

Při použití solárních waferů o velikosti 210 mm se zvýší příkon jednoho článku, což odpovídá zvýšení celkového výkonu za hodinu tisku, čímž se sníží výrobní náklady na watt. Podle výzkumu lze s použitím 210MM solárních křemíkových plátků snížit výrobní náklady na watt článků o více než 20 % a výrobní náklady na watt modulů lze snížit o 14 %. U fotovoltaických systémů využívajících 210MM fotovoltaické moduly dosáhne snížení nákladů více než 0.016 USD/W.

Ve srovnání se současnými hlavními fotovoltaickými moduly na trhu dosáhne snížení nákladů na watt fotovoltaických modulů využívajících 210MM solární křemíkové plátky více než 0.016 USD, takže elektrárna využívající 210MM fotovoltaické moduly bude mít vyšší investiční hodnotu.

 Modulové produkty založené na 210MM solárních křemíkových plátcích lze použít v různých scénářích prostřednictvím různých návrhů rozvržení a podporují snížení nákladů a zvýšení efektivity na každém segmentovaném trhu aplikací. V současné době je v průmyslu vydáno asi 5 velikostí fotovoltaických modulů 210MM a výstupní výkon modulů se pohybuje od 400 W do 660 W. Používají se v různých segmentech trhu, pokrývají trh domácností, průmyslovou a komerční distribuci, zemědělství, rybolov a další kompozitní projekty, stejně jako rozsáhlá pozemní elektrárna a mnoho dalších scénářů.

Různé výkonové fotovoltaické moduly

 Dříve se kolem logistiky a přepravy řady 210MM vedly velké kontroverze. Vnitřní velikost běžně používaného kontejneru 40HC (vysoký kontejner) je 12*2.35*2.69 metrů a výška dveří je 2.58 metrů. Podle údajů o velikosti různých modulů lze vypočítat, že přepravní náklady 210MM solárních křemíkových 550W (55 kusů)/500W (50 kusů) fotovoltaických modulů mohou být nižší než přepravní náklady 166 (72 kusů) 450W fotovoltaických modulů moduly respektive 0,0016 USD / 0,0005 USD/W. Když fotovoltaický modul 210MM dosáhne výkonu 600W (60 kusů), úpravou umístění fotovoltaických modulů v kontejneru z vodorovné na svislou jsou náklady na dopravu pouze o 0,0004 USD/W vyšší než u fotovoltaického modulu o velikosti 210MM 550W, což je stále nízká V 166MM velikost 450W fotovoltaické moduly USD0.0012/W.

Pokud jde o dopravu, vezměte si jako příklady společnosti Risen Energy a Trina Solar. Společnost Risen Energy kdysi poskytla jedno z mnoha dopravních řešení, když byl uveden na trh 600W fotovoltaický modul: vezmeme-li si jako příklad 40stopý kontejner, dokáže přepravit 584 kusů 600W fotovoltaiky modulů, každých 73 kusů je paleta, celkem 8 palet a celková hmotnost každé palety je 2630 kg.

Na druhou stranu Tianhe na svých oficiálních stránkách zveřejnilo řešení pro přepravu 210MM fotovoltaických modulů: metoda krátkého a dlouhého dvouvrstvého vertikálního stohování. Na základě zlepšení míry využití vertikálního prostoru kontejneru je přijata metoda krátkého a dlouhého dvouvrstvého vertikálního stohování. Ve srovnání s první generací Apex jsou watty balení standardního kontejneru dále zvýšeny o přibližně 9 %, což poskytuje ekonomičtější, bezpečnější a spolehlivější logistické řešení.

model manipulace s kontejnerem

 Od druhé poloviny roku 2020 byly také plně modernizovány velké společnosti související s invertory a sledovacími držáky a byly uvedeny na trh produkty pro adaptaci fotovoltaických modulů 210MM. Problém adaptace měniče je důležitou součástí otevření aplikace produktů 210MM ultra-vysokovýkonných fotovoltaických modulů na straně systému. Úplné uvedení měničů přizpůsobených pro 210MM fotovoltaické moduly znamená, že 600W+ fotovoltaická otevřená inovační ekologická aliance je vyspělejší a ekologicky kompletní.. Současně přední světoví výrobci fotovoltaických sledovacích držáků také postupně vydali certifikační prohlášení, která se plně přizpůsobí 210MM ultra-vysokovýkonným fotovoltaickým modulům.Průmyslový řetězec je hladce sladěný a oboustranně výhodná spolupráce.

Předpovědi a očekávání do budoucna

Přibližně po roce srážek se ekologie 210MM velkoplošných fotovoltaických modulů postupně zlepšila a základní suroviny a pomocné materiály, jako jsou solární křemíkové destičky, solární články, fotovoltaické moduly, sklo, invertory atd., byly dobře sladěny, pomoc při aplikaci a propagaci produktů ve velkém měřítku. Kromě toho mohou fotovoltaické moduly založené na 210MM velkých solárních křemíkových waferech také realizovat různé produkty segmentu energie prostřednictvím diverzifikovaného designu rozvržení a podporovat redukci různých scénářů, jako jsou domácnosti, průmyslové a komerční distribuované, zemědělské, rybářské a světelné zdroje. komplexní projekty a pozemní elektrárny.Náklady zvyšují efektivitu.

Změny v tržním podílu solárních waferů různých velikostí

 

Ze současné podoby se s pokrokem technologie podařilo prolomit stávající technické úzké hrdlo 210MM solárních křemíkových waferů a rozšířit velkovýrobu.V té době dá trh novou odpověď. Současně, v situaci nižších dotací v roce 2021 a plného vstupu do paritní nebo dokonce nízké cenové konkurence, 210MM fotovoltaické moduly efektivně zlepší příjem uživatelů a podpoří další rozvoj odvětví.