Zpráva o cenách v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: ceny na výstupu jsou v současné době stabilní, ceny modulů pomalu rostou jako norma

· Cenové trendy
Zpráva o cenách v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu

Ceny fotovoltaického křemíku. 

Tento týden se tempo růstu fotovoltaického křemíkového materiálu zpomalilo, monokrystalický materiál s transakčními cenami mírně vzrostl. Vzhledem k tomu, že většina podniků první linie fotovoltaického křemíku v podstatě vyložila dlouhé objednávky, cena informací o linii se nezdála být zřejmou úpravou, ale malá část objednávek stále pokračuje v trendu vzestupné úpravy a postupných transakcí, aby podpořila tento týden monokrystalický křemík v hlavním proudu kotace v USD 40,24-43,06/KG, zámořský trh, nedávným kurzem RMB vůči americkému dolaru nadále posiloval a čínská nabídka vysoké úrovně zvyšovala dopad tohoto týdne, zámořský fotovoltaický křemík. Průměrná cena dosáhla 36,603 USD/KG.

Sledujte výrobní operace a dodávky PV křemíku odkaz, Čína je dvanáct PV křemíku podniků ve výrobě, tento týden, dva nové podniky rutinní údržbu, celkem čtyři podniky v údržbě, z nichž jeden je ovlivněn politikou omezení výkonu snížit výrobu. od října, Čína je PV křemíku kotace vzrostla o více než 20 %, a to zejména ze dvou důvodů, jeden je nárůst křemíku prášek a další suroviny vedly k výraznému zvýšení nákladů na křemík. Zadruhé, současné kolo zvyšování cen fotovoltaického křemíku lze hladce přenést na navazující trh, tržní akceptace nabídky fotovoltaického křemíku je vysoká. Vzhledem k tomu, že navazující poptávka pokračuje v tahu, v dodávkách fotovoltaického křemíku je poměrně napjatá situace, existují podniky, které v listopadu zahájily proces podepisování objednávek, ale některé oblasti epidemie opakovaně, což vede k vyšším logistickým nákladům, dodávka je blokována, spolu se surovinami, jako jsou ceny křemíkového prášku, zůstávají vysoké, dopad politiky omezení výkonu, faktory nestability trhu, situace v dodávkách fotovoltaického křemíku je stále nejasná.

Ceny solárních destiček

Poptávka po solárních destičkách se tento týden zvýšila a nabídky solárních destiček se drží na stejné úrovni. Po zvýšení cen, které minulý týden provedly přední společnosti vyrábějící křemíkové oplatky, následovaly další společnosti druhé a třetí úrovně na trhu. Společnosti na nižších úrovních trhu akceptovaly zvýšení cen z počátečního vyčkávacího období, což vedlo k mírnému nárůstu celkových objednávek solárních oplatek. Tento týden jsou ceny monočlánků G1 a M6 stabilní na úrovni 0,87 USD/PC a 0,90 USD/PC, zatímco plátky M10 a G12 se kótovaly na úrovni 1,08 USD/PC a 1,42 USD/PC. Očekává se, že poptávka na navazujících trzích se bude v krátkodobém horizontu postupně zvyšovat a čínské ceny solárních plátků budou nadále přenášet výkyvy cen fotovoltaického křemíku. Míra náběhu se však u jednotlivých společností liší, přičemž vertikálně integrované společnosti mají vyšší míru náběhu a některé společnosti dostávají zakázky na slévárenské práce na solární destičky, aby udržely výrobu v chodu. Některé podniky snížily výrobu před "listopadovými" svátky a po svátcích se již neobnovily, přičemž celková míra zahájení výroby na trhu byla stále nízká.

Pokud jde o polykřemíkové destičky, předchozí období bylo ovlivněno omezením spotřeby energie a rostoucími náklady na suroviny a společnosti vyrábějící polykřemíkové destičky na to reagovaly snížením výroby.

Solární články

Nabídky solárních článků tento týden mírně kolísaly, přičemž nabídky ze zámoří rostly. V důsledku kolísání směnných kurzů zaznamenaly všechny zahraniční kotace solárních článků mírný nárůst. V současné době zůstala průměrná cena monokrystalických článků M6, M10 a G12 v Číně stabilní na úrovni 1,12 USD/W, zatímco monokrystalické články G1 byly nabízeny za přibližně 0,18 USD/W. Celkový trh s polykrystalickými články byl relativně stabilní.

V poslední době, poháněné předcházejícím průmyslovým řetězcem, náklady na solární články prudce vzrostly, ale akceptace terminálu je nízká, terminálové objednávky kvůli předcházejícím nákladům až nahoru a jev poklesu počtu nových podepsaných objednávek. Spolu s pokračujícím dopadem omezení dodávek elektřiny v některých oblastech v říjnu se současná míra zahájení výroby solárních článků v podstatě vrátila na nižší úroveň v předchozím období a většina podniků stále reaguje na omezení výroby.

Ceny fotovoltaických modulů

Ceny na trhu s fotovoltaickými moduly byly tento týden stabilní, ale nabídky společností byly stále nepřehledné. Průměrná tržní cena modulů G1 a M6 v tomto týdnu činí 0,30 USD/W a 0,32 USD/W, zatímco průměrná cena modulů M10 a G12 činí 0,33 USD/W. Zvýšení říjnové kotace způsobilo mírný pokles počtu objednávek uzavřených na trhu a je zřejmá hra mezi stranou fotovoltaických modulů a prodejci systémů, kdy některé projekty pozastavily své nákupy. V současné době se nabídkové ceny projektů v tuzemsku i v zahraničí oproti předchozímu období výrazně zvýšily a na základě pozitivních očekávání růstu cen elektřiny na konci roku se po "listopadových" prázdninách upravil náběh a ceny objednávek fotovoltaických modulů směrem nahoru a zvyšují se i zásoby podniků. Kótování fotovoltaických modulů v tomto týdnu je za celkově stabilní situace stále nepřehledné, přičemž některé kotace dosahují až 0,36 USD/W a některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly druhé a třetí úrovně se stále pohybují kolem 0,31 USD/W.

V současné době továrny na výrobu fotovoltaických modulů, které nejsou postiženy omezením výkonu, plně vyrábějí a objednávky jsou dodávány včas, ale tlak na náklady způsobený rostoucí cenou fotovoltaického křemíku a pomocných materiálů stále není malý a kótování fotovoltaických modulů roste, ale míra transakcí je při vysokých cenách nedostatečná. Staří zákazníci berou cenu stabilní, noví zákazníci jsou stále putování a čekat a vidět, mají projekt zákazníci podle harmonogramu projektu musel zvážit co nejdříve koupit fotovoltaické moduly jsou také hodně lidí.

Předpovědi cen fotovoltaických modulů.

Minulý týden ceny fotovoltaických modulů nadále pomalu rostly, nabídka byla pouze vysoká, příští týden může být na této vysoké úrovni krátkou dobu, ale továrna na fotovoltaické moduly kvůli omezením výkonu způsobeným nedostatkem rychlosti spuštění nemůže uspokojit současnou poptávku po objednávkách projektů fotovoltaických elektráren, cena nadále pomalu roste možnost je také větší. Ceny fotovoltaických materiálů kromě křemíku jsou v současné době stabilní, což způsobuje, že náklady na fotovoltaické moduly jsou o něco nižší. Investoři s projekty ve výstavbě, jejichž harmonogram není naléhavý, mohou před nákupem určitou dobu vyčkat, ale ceny pravděpodobně neklesnou. Pokud nelze termín dodání projektu posunout, doporučuje se nakoupit fotovoltaické moduly s předstihem, aby se předešlo ztrátám z pokračujícího růstu cen fotovoltaických modulů.