Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: vysoké ceny se nakrátko stabilizovaly, vzrostly pouze ceny monokrystalických článků M10

· Cenové trendy
Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: vysoké ceny se nakrátko stabilizovaly, vzrostly pouze ceny monokrystalických článků M10

Fotovoltaický křemíkový materiál: drobné výkyvy v nabídce, nabídka polykřemíku RMB zrušena

Tento týden cena fotovoltaického křemíkového materiálu mírně kolísala, ke konci tohoto měsíce začala většina podniků vyrábějících fotovoltaický křemíkový materiál jednat o listopadových objednávkách, po tržní ceně 42,94 USD/KG z minulého týdne je tržní transakce menší, hlavní cena nových objednávek se soustřeďuje hlavně v rozmezí 41,53-42,47 USD/KG, ale v rámci "dvojí kontroly spotřeby energie". Pod vlivem politiky "dvojí kontroly spotřeby energie" však byla již tak napjatá nabídka polykřemíkového materiálu na trhu dále napjatá a některé hromadné objednávky nadále rostly, ale navazující dodavatelé objednávky nenakupovali. Pokud jde o polykřemík, byla od tohoto týdne zrušena nabídka RMB pro polykřemíkové projekty z důvodu dalšího snížení běžných transakcí a nižšího podílu tohoto produktu na trhu.

Sledujte výrobní operace a přepravu PV křemíku odkaz, Čína je dvanáct PV křemíku podniků ve výrobě, jeden z podniků podle politiky omezení výkonu snížit výrobu pokračoval, tento týden přidal nový podnik generální opravy, současný celkem pět podniků ve fázi generální opravy, se očekává, že čtyři normální údržbu údržby podniků v první polovině listopadu obnovit výrobu. Celkově v důsledku omezení dodávek elektřiny, vypínání zátěže a každodenní údržby produkce křemíku z fotovoltaických elektráren v Číně v říjnu mírně poklesla na 42 000 tun, což v podstatě odpovídá očekávané úrovni. Nabídka fotovoltaického křemíku zůstává ve čtvrtém čtvrtletí omezená. V širším kontextu přinesla opakující se epidemie narušení dodávek křemíkového zboží a očekává se, že politika omezování výkonu ovlivní produkci křemíku severozápadního původu, což povede k tomu, že cena křemíku zůstane na trhu na vysoké úrovni.

Fotovoltaické destičky: stabilní nabídka, odběratelé nadále vyčkávají a uvidí

Tento týden je kotace fotovoltaických křemíkových plátků slabá a stabilní a downstream nadále vyčkává. Současná tržní strategie podniků vyrábějících fotovoltaické oplatky se liší, vertikálně integrované podniky na základě nákladů navazujících na výrobu, dodávek a dalších faktorů se prostřednictvím úpravy počáteční rychlosti linky směrem dolů snaží přinutit předcházející ceny fotovoltaického křemíku, aby se přestaly stabilizovat; specializované podniky na základě výroby fotovoltaických oplatek a úvah o zisku z výrobku, některé podniky na objednávky OEM nadále udržují poměrně vysokou počáteční úroveň výrobní linky, aby podpořily současné ceny fotovoltaických oplatek, které budou stabilní. Vzhledem k tomu, že míra spuštění podniků vyrábějících moduly solárních článků v navazujících odvětvích nadále klesá, propojení fotovoltaických destiček postupně pociťuje tlak na přepravu, vzhledem k novým poptávkám v listopadu jsou kotace fotovoltaických destiček obecně stabilní, pokud se kotace fotovoltaického křemíku budou nadále pohybovat výše, tlak na prostor křemíkových destiček je omezený, tržní kotace mají potenciál se dále zvyšovat.

V současné době se monokrystalické destičky M10 prodávají za relativně nízkou cenu 1,07 USD/PC a jejich dodávky v poslední době rostou. Co se týče objednávek, ke konci měsíce začala většina společností nabízet, ale skutečný objem transakcí byl malý a atmosféra vyčkávání v dolním proudu sílila. Co se týče výroby fotovoltaických destiček, produkce místních podniků vyrábějících fotovoltaické destičky je stále omezena v důsledku tlaku na omezení dodávek energie v provinciích Čching-chaj, Jün-nan a Vnitřní Mongolsko.

Solární článek: malé cenové výkyvy, pouze zvýšení ceny M10

Nabídky solárních článků tento týden mírně kolísaly, přičemž rostly pouze ceny M10. Dodávky monokrystalických velkoplošných solárních článků probíhaly relativně hladce díky vysokému poměru cena/výkon, ale transakční cena zůstala oproti minulému týdnu v podstatě nezměněna. Cena monokrystalických výrobků G1 je poměrně mírně volatilní a na trhu se stále objevují výkřiky, že se zvýší, ale celkově je to obtížné. Co se týče polykrystalických solárních článků, nabídky na trhu byly obecně stabilní a pohybovaly se kolem 0,14 USD/W, přičemž nedošlo k výrazným výkyvům v konečné poptávce.

V současné době trh, solární modul zásoby nevyřízených, baterie poptávky po smršťování, omezení výkonu podniku a další faktory, některé podniky 166 transformace výrobní linky nebo vypnutí, velké velikosti výrobní kapacity pokračoval v růstu, se očekává, že bude na trhu po velké velikosti baterie tržní konkurence situace postupně intenzivní. Kromě toho společnosti vyrábějící baterie v poslední době podepsaly dlouhodobé kupní smlouvy s předcházejícími výrobci, aby ochránily budoucí dodávky fotovoltaických křemíkových destiček.

Solární moduly: kotace zůstávají stabilní, společnosti vyrábějící moduly a koncoví zákazníci jsou stále ve stavu hry

Tento týden zůstaly kotace solárních modulů stabilní a objednávky navazujících výrobců nebyly příliš pozitivní. Po zvýšení kotací solárních modulů na začátku týdne bylo tento týden podepsáno méně nových objednávek, protože koncoví zákazníci vyjádřili omezené ziskové marže a nebyli ochotni akceptovat zvýšení cen solárních modulů, ale smluvní ceny některých společností vyrábějících solární moduly nebyly schopny dohnat tržní ceny, což ztěžovalo realizaci objednávek. Zásoby solárních modulů mají tendenci se hromadit. V současné době společnosti vyrábějící solární moduly v reakci na to iniciativně omezují výrobu, zejména komponentů s dvojitým sklem, které jsou potřebné pro některé odložené stavební projekty, což přináší určitý tlak na přepravu společností vyrábějících lepicí fólie, sklo a další pomocné materiály, které by měly v listopadu ustoupit cenám pomocných materiálů. Na druhou stranu čínská politika nedávno posílila své pokyny týkající se zásobovacích projektů připojených k síti a očekává se, že plánované garantované projekty připojené k síti a některé distribuované projekty se na konci roku stanou hlavním motorem instalované poptávky.

Předpověď budoucích cen v řetězci fotovoltaického průmyslu.

Ceny solárních modulů se minulý týden krátce udržely na vysokých úrovních, ale počet objednávek prodaných za vysoké ceny byl omezený. V listopadu se ceny solárních modulů pravděpodobně budou i nadále pohybovat na této cenové úrovni. Ceny fotovoltaického křemíku jsou v podstatě stabilní a nebyly získány žádné informace o zvýšení cen pomocných materiálů pro solární moduly, ale pokračující růst celosvětové inflace se projeví v celém odvětví a zvýší ceny v celém průmyslovém řetězci. Ačkoli současnou cenu inflace příliš neovlivňuje, z dlouhodobého hlediska inflace způsobila, že náklady na zboží nadále porostou, je to předem jasné. Proto je v současné době nejrozumnější protiinflační strategií hotovost v naturáliích. Solární moduly mají určitou protiinflační schopnost, takže se v poslední době zvýšil počet projektů výstavby fotovoltaických elektráren, ceny solárních modulů budou v dlouhodobém horizontu nadále růst, je to jen otázka času.