Opatření pro instalaci solárních panelů na obytné střechy

· Průmyslové Novinky

Střešní solární elektrárny pro obytné domy jsou díky svým ekologickým vlastnostem, které šetří energii, ve světě velmi populární. Stále více majitelů vil také využívá distribuovanou fotovoltaiku jako standardní součást rekonstrukce. Na co je třeba dávat pozor při instalaci distribuované fotovoltaiky?

1. Je střecha obytného domu vhodná pro solární instalaci?

Vzhledem k tomu, že distribuovaná fotovoltaika musí být instalována na střeše, existují požadavky na podmínky střechy.

Zaprvé je třeba mít vlastní střechu. Mít střechu na vlastním domě je ten nejlepší stav.

Za druhé, velikost a orientace střechy přímo ovlivňuje množství vyrobené elektřiny. Velké střechy orientované na jih jsou pro distribuovanou fotovoltaiku rozhodně oblíbené. Nejenže můžete maximalizovat instalaci solárních panelů, ale můžete také maximalizovat účinnost výroby elektřiny. Ve skutečnosti jsou však takové střechy v menšině. Naprostá většina střech má problémy, jako jsou malé střešní plochy a orientace na sever. To je sice významnou překážkou instalace distribuované fotovoltaiky, ale účinnost střechy lze maximalizovat pomocí profesionálního plánování a návrhu.

Přítomnost nebo nepřítomnost překážek v blízkosti střechy má také přímý vliv na účinnost distribuované fotovoltaické výroby. V okolí střechy mohou být sloupy elektrického vedení, satelitní antény, stromy a další překážky. Ty, kterým se lze vyhnout, jako jsou stromy, lze vyřešit vhodným ořezem. V případě nevyhnutelných faktorů, jako jsou sloupy inženýrských sítí, však lze rozsah vlivu zastínění vypočítat pouze pomocí analýzy zastínění. To lze použít jako referenční základ pro následné rozvržení a navrhnout tak co nejvýkonnější rozvržení.

Instalujte solární panely na obytné střechy

2. Vyberte si profesionálního poskytovatele služeb fotovoltaického systému

S vhodnou střechou je nutné vybrat profesionálního poskytovatele služeb pro fotovoltaický systém výroby energie.

Instalace distribuované fotovoltaiky vyžaduje profesionální dovednosti, stavební personál musí pocházet z instalatérského prostředí, rozumět konstrukci, rozumět výkresům, rozumět elektrotechnice, ale také znát použití různých nástrojů, stejně jako vlastnosti samotného fotovoltaického systému. Vzhledem k tomu, že fotovoltaický systém je navržen na 25 let, je nutné, aby byl systém co nejbezpečnější a nejstabilnější a aby pomocné materiály a hardware dosáhly velmi dlouhé životnosti. Střechu je také třeba opravit prolomením otvorů v určitém místě a dobře ji hydroizolovat, a to i pomocí několika hydroizolačních procesů.

Instalujte solární panely na obytné střechy