Chytrá fotovoltaika, město budoucnosti

· Průmyslové Novinky

Fotovoltaická výroba energie se jako čistý zdroj energie běžně používá v životě. S fotovoltaickouvýrobou energie se můžeme setkat na mnoha místech, na parkovištích, střecháchtováren, nákupních center, střechách vil, ale i na pouličním osvětlení,billboardech, v chytrých domech.   

Fotovoltaická skleněná budova

Solární fotovoltaikaje stále rozšířenější, úspora energie se stává součástí moderního života. 

V souvislosti s "3060" uhlíkovým vrcholem auhlíkovou neutralitou bude země v budoucnu postupně zvyšovat intenzitu kontrolyuhlíku a snižování emisí uhlíku v podnicích a její požadavky a normy budoustále vyšší, což možná vytvoří silný politický mechanismus "výroby podleuhlíku". 

Kolik toho víte o solární energii? Další

 NIT v nepřetržitémvýzkumu, bádání a praxi

 Otevřel dokonce PV+light,PV+top, PV+sand control ......N druhy režimu "PV+" PV+light.   

5G Smart Solar Street Light

5G Smart Solar Street Light 

Každý vrchol je vybavenmikroventilátorem nebo fotovoltaickým panelem. Kromě osvětlení má také devětfunkcí, jako je mikro základnová stanice 5G, WiFi hotspot, snímání životníhoprostředí, inteligentní nabíjení, distribuce informací, monitorovánízabezpečení, pomoc a alarm a integrované inteligentní řízení energie. 

Fotovoltaika + židle   

Inteligentní solární fotovoltaické sezení

Inteligentní solární fotovoltaické sezení 

Toto není obyčejné sedadlo. Na straně,na které židle stojí, je fotovoltaický panel, který umožňuje bezdrátové nebokabelové nabíjení telefonu. Nezapomeňte se podívat dolů na sedadlo, na kterémsedíte, a už nikdy se nebojte, že se vám vybije baterie. 

Na jakém principu to funguje? Opírá se osystém výroby solární energie, systém skladování energie a inteligentní řídicísystém, který dokáže zajistit samovýrobu elektřiny a provoz zařízení mimo síť,s ekologickým napájením, inteligentním ovládáním, bezdrátovým nabíjením,snadným přemisťováním atd. Je pohodlný, bezpečný a efektivní a hlavněbezplatný. 

Fotovoltaika + stěna   

Fotovoltaická opona

Exteriér bývalého sídla společnosti State PowerInvestment Corporation na Financial Street 

Existuje technologie zvaná fotovoltaikav budovách, kdy se elektřina vyrábí na střechách, stěnách, oknech a skleněnýchzávěsech, takže celá budova může být napájena sluncem pro klimatizaci, počítačea osvětlení. Prosklené budovy, které běžně vidíte na ulici, by mohly využívatintegrovanou fotovoltaickou technologii v budovách.   

Fotovoltaická clona

▲Wisdom Energy (Státní ústav jaderné energetiky)Fotovoltaická clona 

Existují dva typy stavebníchfotovoltaických modulů, jeden je připevněn k povrchu budovy jako "zlatámaska", který je lehký a z měkkého materiálu, tzv. flexibilní tenkovrstvéfotovoltaické moduly, které lze libovolně stříhat, ohýbat a skládat podle tvarubudovy, a druhý s deskami jako pancíř, tzv. tenkovrstvé fotovoltaické moduly změdi, galia a selenidu, který je z tvrdého materiálu a může vyrábět elektřinuslabým světlem. Druhý typ se podobá "železným plátěným košilím",které mění svá těla ve zbraně a využívají fotovoltaické materiály k výroběstřech, markýz a dokonce i vnějších stěn budov, takže celá budova může být jakozelená rostlina, která vyrábí energii ozařováním slunečním světlem, a proto setaké nazývá Proto je také známá jako technologie pro úsporu energie v"zelených budovách". 

Představte si, že pokud všechny domy, ve kterýchžijeme, přijmou technologii integrace fotovoltaických panelů, můžeme nejenvyužívat solární energii k výrobě elektřiny a mít nevyčerpatelnou elektřinu,ale také zlepšit teplo a úsporný účinek budovy, budova se v zimě zahřeje a vlétě ochladí, už se nemusíme starat o účty za elektřinu, už se nemusíme starato znečištění životního prostředí, už se nemusíme starat o mlhu. 

Fotovoltaika + Top   

Střešní solární fotovoltaická elektrárna na střeše

▲5,54 MWp Projekt distribuované fotovoltaické výrobyenergie v obci Tianjin Gang Shi 

Střešní distribuovaná fotovoltaika NDT je druhfotovoltaického zařízení na výrobu elektřiny postaveného v blízkosti zákazníka,které pracuje v režimu samovýroby, přebytečné energie online pro speciálnínapájení, domácí solární systém připojený k síti. Střešní fotovoltaika, střešnídistribuovaná fotovoltaika, se řídí zásadou lokalizace, decentralizovanéhouspořádání a využití blízkých oblastí, čímž plně využívá místní solární zdrojek nahrazení a snížení spotřeby fosilní energie. Je bezhlučný a při výroběenergie neznečišťuje ovzduší ani vodu, takže jej lze velmi tiše a ekologickyrozmístit nad a na povrchu budov, jako jsou nákupní centra, továrny akancelářské budovy. Návratnost investice není menší než u velké elektrárny.   

Distribuovaný projekt výroby fotovoltaické energie na střeše logistického závodu

▲East Energy (Hebei Company, Xiong'an Company) ve městěShouguang, provincie Shandong, výstavba a provoz střešního projektudistribuované fotovoltaické výroby energie v závodě na výrobu pneumatik alogistiku Haohua. 

Distribuovanéfotovoltaické systémy jsou na sobě nezávislé a mají vysoký stupeň bezpečnosti.V případě havárie v energetické soustavě může také "vytáhnout paty" apokračovat v dodávkách elektřiny, což z něj činí nepostradatelný doplněkcentralizovaného zásobování energií.     

Ve čtvrti Hong KongLion Community v Tianjin Dagang Oilfield díky podpoře integrované inteligentníenergetické technologie společnosti State Power Investment blokujífotovoltaické panely umístěné na střeše budovy v létě přímé sluneční světlo nastřeše. Společnost spravující majetek využívá patentovanou technologiiintegrace fotovoltaiky do plochých až šikmých budov, aby na střechách komunityvybudovala fotovoltaické elektrárny, které nejen blokují vítr a déšť, ale takéudržují teplo a izolují, čímž obyvatelům komunity poskytují teplo v zimě achlad v létě.

 Fotovoltaika + květiny 

Kolik elektřiny lze vyrobit, kolik jíkaždý z nás za rok spotřebuje? Průměrný moderní člověk potřebuje ročně 4 000kWh elektřiny, což dokáže pokrýt jediná "květina".   

Distribuovaný projekt výroby fotovoltaické energie na střeše logistického závodu

▲V republikovém fotovoltaickém průmyslovém parkuspolečnosti Yellow River Company se moduly článků otáčejí pod plochou jednoosoupodložkou a nasávají sluneční energii. 

Tato květina se nazývá smartflower,přenosný solární fotovoltaický systém pro ukládání energie. Používáinteligentní polohovací a sledovací algoritmy, které sledují dráhu slunce pocelý den, a podobně jako slunečnice sleduje květní disk každý den slunce aokvětní lístky se v noci automaticky zavírají, aby "usnuly", a běhemdne se opět otevírají. Celý proces je plně automatizovaný.   

Smart Sunflower je přenosný solární fotovoltaický systém skladování energie

Ani při zatažené obloze se "neochladí". Přizatažené obloze jeho "okvětní lístky" sledují polohu slunce apohybují se horizontálně i vertikálně, aby byl vždy zachován optimální úhelvýroby energie v závislosti na slunci. Protože sleduje slunce všude, kamdopadá, dokáže vyrobit až o 40 % více elektřiny než běžná solární energie.   

V oblačných dnech přenosná solární fotovoltaická energie Sunflower sleduje polohu slunce

Dodává se jako kompletní dodávkovýsystém a lze jej nainstalovat a zprovoznit během hodiny. Rovněž se čistí achrání. Za každým okvětním lístkem se nachází řada malých kartáčků, kteréautomaticky čistí květ při každém otevření a zavření, takže se nemusíte obávat,že by jej ovlivnil ptačí trus a prach, a lopatky se automaticky zploští, kdyžvítr překročí stupeň 7, a složí, když překročí stupeň 8, což zajišťuje, žezařízení vyrábí elektřinu efektivně a pracuje bezpečně. 

Účinnost výroby energie přenosného solárního fotovoltaického systému Sunflower je o 40% vyšší než u běžného fotovoltaického systému

Ve městě může sloužit jako okamžitáelektrárna na staveništích a venkovních akcích, lze ji využít jako integrovanounabíjecí hromadu pro automobily apod., takže čistá energie je k dispozici nadosah ruky. V projektu inteligentní fotovoltaické demonstrační elektrárnyHaixing, který vybudovala společnost Information, zajistil energetickýmikrosystém sestávající ze slunečnice, fotovoltaické silnice a také skladováníenergie elektřinu pro komunikační základnovou stanici 5G a výrazně ušetřilnáklady na elektřinu. 

Fotovoltaika +silnice 

Kromě květin totiž mohou elektřinuvyrábět i cesty, po kterých chodíme! V Německu jsou solární panely instaloványna dálnici Aschaffenburg, v Itálii na dálnici A18, solární dálnice jsouinstalovány na nepoužívaných viaduktech apod. Stručně řečeno, fotovoltaicképanely jsou instalovány na silnici, přičemž se využívá stávající povrchvozovky, aniž by zabíraly další plochu nebo prostor. 

Fotovoltaickácesta je rozdělena do tří úrovní. 

Povrch vozovky tvoří světlopropouštějící hybridní vrstva vozovky, která má dvě hlavní vlastnosti: vysokoupevnost a vysokou propustnost světla; prostřední vrstva je fotovoltaický modul,fotoelektrická konverze, využívající povrch vozovky k absorpci slunečníhosvětla v době nečinnosti k výrobě elektřiny; třetí vrstva je izolační vrstva,sloužící jednak k fyzické ochraně fotovoltaických modulů, ale také k ochraněproti vodě a vlhkosti. Při silném sněžení nebo náledí bude fotovoltaickásilnice regulovat teplotu vozovky, aby se dosáhlo automatického tání ledu asněhu. 

Elektrickou energii vyrobenoufotovoltaickým povrchem silnice lze přímo připojit k elektrické síti a zároveňzajistit elektřinu pro nabíjecí sloupky, pouliční osvětlení a bezpečnostnímonitorovací zařízení podél silnice. Díky elektromagnetické indukčnímagnetosféře vyhrazené pod povrchem fotovoltaického zásobníku mohou v budoucnu,až budou elektromobily vybaveny technologií bezdrátového nabíjení, vozidla poní chodit a nabíjet se za jízdy. V té době se celá silnice stane obrovskýmpokladem pro nabíjení mobilů. Tím se zcela odstraní "obavy z ujetýchkilometrů", které moderní lidé pociťují v souvislosti s tramvajemi. 

V Tchien-ťinu se nachází model"města budoucnosti", který společně vybudovaly vlády Singapuru a Čínya který je zároveň stálou expozicí Světové konference o chytrých řešeních. 

Chytré autobusovézastávky: žádná nuda při čekání na autobus 

Vyjděte z domu a jeďte autobusem. Díky futuristickýmchytrým zastávkám nebude čekání na autobus tak nudné. 

Fotovoltaické panely instalované na vrcholu kioskůzajišťují ekologickou energii pro autobusové zastávky. 

Stanice má wifi hotspot a lze na ní nabíjet mobilnítelefony. V zimě mohou být sedadla vyhřívaná a na dotykové obrazovce můžete přičekání na vlak sledovat zprávy, číst elektronické knihy a navigovat se pomocímap.     

Fotovoltaické panely instalované v horní části pavilonu autobusového nádraží mohou poskytnout zelenou energii pavilonu autobusového nádraží

Společnost China National Power Investmentzřizuje první "plovoucí vodní fotovoltaický" projekt v zemi vHuainanu v provincii Anhui. 

Fotovoltaika+ rafting na vodě 

Fotovoltaický projekt s plovoucí vodou

Známefotovoltaické elektrárny, jako jsou centralizované, distribuované, střešní azemědělské skleníky, ale všechny jsou to pozemní fotovoltaické krajiny. Totéžlze ostatně udělat i na vodě! Nakonec jsou pozemní zdroje omezené a omezená jei míra jejich využití, takže v Anhui, Tianjinu, Hunanu a dalších částech zeměbylo postaveno mnoho plovoucích vodních fotovoltaických elektráren, kterévyužívají rybníky, jezera, nádrže a rezervoáry. 

Výrobouelektřiny z vody šetříme půdní zdroje a méně ovlivňujeme vodní prostředí.Zároveň je vodní plocha otevřená a bez zvlnění, čímž se účinně vyhýbá omezenímzpůsobeným stíny na účinnost fotovoltaických modulů. Jedná se vlastně o systémvýroby energie, kde jsou všechny fotovoltaické moduly umístěny na vodníhladině, přičemž plovoucí těleso na vodní hladině drží moduly na místě apřirozený "vodní chladicí systém" na vodní hladině účinně řešíproblém chlazení, který se vyskytuje u fotovoltaických stanic u silnic.Účinnost plovoucích elektráren je dokonce lepší než účinnost pozemníchelektráren! Podle zprávy Světové banky z roku 2018 by i za konzervativníchpředpokladů, pokud by se využilo pouze 1 % potenciální vodní plochy na světě,mohla plovoucí fotovoltaika vyrábět až 400 GW elektřiny. 

Díkyfotovoltaickým panelům, které blokují vodu, je povrchová teplota nízká, cožsnižuje odpařování vody pro zavlažování plodin, a díky menšímu množství příméhoslunečního světla pod vodou nemohou řasy fotosyntetizovat, což zabraňuje tvorběvelkých květů, zajišťuje dobrou kvalitu vody a přispívá k akvakultuře akaždodennímu lovu ryb. Samozřejmě je tu i skrytá výhoda: fotovoltaické elektrárny postavené navodní hladině jsou velmi vodotěsné, a když se moduly pravidelně čistí, jepoškození mnohem menší než na zemi. 

Fotovoltaika+ "skleníky"   

Výšeje řeč o výrobě elektřiny, ale pojďme si povědět něco o sklenících, které mohouvyrábět elektřinu a pěstovat zeleninu a ryby, o nových inteligentníchsklenících společnosti China Power's CLP New Energy Fujian Development Company- "Photovoltaic Greenhouses". Elektrárna je navržena a rozvrženarozumným způsobem, na střeše skleníku jsou umístěny fotovoltaické moduly, kterévyrábějí elektřinu, poskytují čistou energii a splňují podmínky moderníhozemědělství.       

 

Fotovoltaický skleník, který vyrábí elektřinu nad elektrárnou, pěstuje zeleninu dole a chová ryby dole
Fotovoltaický skleník, který vyrábí elektřinu nad elektrárnou, pěstuje zeleninu dole a chová ryby dole
Fotovoltaický skleník, který vyrábí elektřinu nad elektrárnou, pěstuje zeleninu dole a chová ryby dole

Fotovoltaika+ akvakultura   

"Fotovoltaická ovce" republikovéfotovoltaické elektrárny společnosti Yellow River Company 

Poplantážnickém průmyslu si promluvme o fotovoltaickém průmyslu + zemědělství. VČching-chaji září republikové fotovoltaické stanice na úhledně uspořádanýchmodrých fotovoltaických panelech, které shromažďují nepřetržitý proud elektřinya odrážejí modrou oblohu a bílé mraky na svěží travnaté pastvině, kde se volněprocházejí stáda "fotovoltaických ovcí". Výstavba stanice a čištěníjejích součástí snížily rychlost větru o 21 %, snížily teplotu o 1,77 stupně azvýšily vlhkost o 4-6 % během nejsušších měsíců od ledna do března vČching-chaji. Na jinak neúrodné půdě tak vyrostly svěží pastviny, které živítisíce fotovoltaických ovcí a stávají se životním prostředím pro zajíce, liškya různé ptáky.       

Perfektní kombinace výroby solární fotovoltaické energie a chovu zvířat
Perfektní kombinace výroby solární fotovoltaické energie a chovu zvířat