Zpráva o Cenách v Dodavatelském řetězciFotovoltaického Průmyslu  

13. září - 19.září 2021

· Cenové trendy

 

Zpráva o Cenách v Dodavatelském řetězciFotovoltaického Průmyslu   13. září - 19.září 2021

Solární křemík   

Ceny křemíkutento týden nadále rostly, přičemž transakce pocházely především z hromadnýchobjednávek. Vzhledem k tomu, že se tempo uvádění oplatek do provozu nanavazujících trzích stále zvyšuje, výrazně se zvýšila poptávka povelkoobjemových objednávkách křemíku, přičemž většina hlavních podniků prvníúrovně již uzavřela své zářijové objednávky a nachází se ve fázi dodávek nazákladě objednávky, přičemž v podstatě není k dispozici žádná volná kapacita k prodeji. V situaci postupně se omezujících dodávek křemíku došlo na trhu s křemíkem k mírnémunárůstu nabídky malého počtu hromadných objednávek, což tlačilo na hlavní monokrystalický křemíkový materiál.   

Hlavní cenovánabídka dosáhla přibližně 215 RMB/KG, zatímco cenová nabídka polykrystalickéhomateriálu dosáhla 105 RMB/KG. 

Sledujte výrobníoperace a přepravu křemíkového článku, dvanáct domácích křemíkových podniků vevýrobě, včetně části údržby výrobní linky podniku v Jiangsu, dopad na produkcije poměrně malý, zbytek hlavních podniků je v podstatě v plném výrobnímprovozu. Vlivem politiky dvojí kontroly domácí spotřeby energie se v regionuYunnan v září až prosinci snížila průmyslová výroba křemíku o 90 %, očekává se,že trh s domácími polykřemíkovými surovinami, křemíkovým práškem a jeho cenami výrazně vzroste. V této fázi se nadále uvolňuje navazující poptávka po komponentech baterií.   

Segmentkřemíkových destiček je velmi nadšený z nákupu surovin a očekává se, že cenykřemíku budou mít trvale rostoucí tendenci, než se vyčerpají zásoby surovin prokomponenty navazujících článků.     

Solární destičky   

Ceny křemíkovýchplátků tento týden pokračovaly v rostoucím trendu, zatímco ceny polykrystalickýchplátků zůstaly stabilní. Tento týden Longi oznámil nové kolo cen, ačkoli je zdetaké malá část složky make-upu, ale kroužek než v srpnu vzrostl o 5 %, výrazně vzhůru, jeho upravené ceny pro vedení maléhopočtu podniků následovaly. Ceny monokrystalických křemíkových plátků G1 a M6 sezvýšily na 5,15 RMB/ks, resp. 5,25 RMB/ks. Poptávka po křemíkových plátcích natrhu se nadále zvyšovala v důsledku nedávné úpravy počátečních sazebnavazujících buněk, což vedlo k   

V důsledku tohose poptávka po křemíkových destičkách na trhu nadále zvyšuje, což zvyšujecelkovou míru výroby křemíkových destiček, zejména poměr výrobyvelkorozměrových výrobků, současná nabídka křemíkových destiček M10 pro podnikyprvní linie vzrostla na 6,41 juanů / kus, ceny M10 ve srovnání s cenami M6 jsoutaké stabilně o 20 % vyšší.   

Pokud jde opolykrystalické, je nabídka poněkud matoucí. Vzhledem k tomu, že brzký vzestupzačal ovlivňovat navazující poptávku, spolu s indickým trhem postupně stoupámonokrystalická poptávka, některé podniky navazující na rytmus nákupuzpomalily, celková polykrystalická nabídka se stabilizovala, spodní část zdrojůse postupně snížila, tento týden doma i v zahraničí křemíkové destičky stabilnícena na 2,35 juanů / kus a 0,321 amerických dolarů / kus.       

Solární články   

Tento týden jecelková kotace baterií stabilní, tlak na náklady na propojení článků nadáleroste. S postupně se zvyšující poptávkou se zvýšila míra náběhu výrobcůnavazujících modulů a většina společností vyrábějících články postupně zvýšilasvé míry náběhu a postupně akceptovala současné kolo zvyšování cen křemíkovýchplátků, přičemž celková situace na trhu se oproti minulému měsíci výraznězlepšila. Cell link po brzkém zvýšení cen, poptávka po terminálu mírně klesla, akceptace vysoké úrovně je nízká. V současné době jsou všechny velikosti buněčných produktů   

Vzhledem k tomu,že ceny křemíkových destiček se tento týden zjevně zvýšily, očekává se, že sebrzy zvýší i ceny baterií, což přinese tlak na náklady.   

Pokud jde opolykrystalické baterie, ceny se tento týden stabilizovaly. S výrazným nárůstemcen polykrystalických výrobků na trhu se zvýšila i cena polykrystalickýchbaterií, nízkonákladové zdroje se hledají velmi obtížně. Přijetí cenypolykrystalických článků je však omezené, situace vyčkávání má tendenci být silná, tentotýden se cena polykrystalických článků doma i v zahraničí pohybuje na úrovni0,82 RMB/W a 0,112 USD/W.       

Fotovoltaickémoduly   

1 Ceny solárníchmodulů v Číně byly tento týden celkově stabilní. Přestože nedávný nárůst cenkřemíku byl zřejmý, ceny fotovoltaických modulů se sotva přizpůsobily, protoženáklady jednotlivých článků průmyslového řetězce vzrostly. Někteří výrobcimodulů uvedli, že ačkoli se zvýšily ceny předcházejících produktů a pomocnýchmateriálů, zvýšily se i náklady na moduly, ale akceptace dalšího zvýšení cenmodulů ze strany terminálu byla velmi nízká, což vedlo k tomu, že výrobci modulů nebyli schopni promítnout náklady do zvýšení cen. 

2 komponentyvelkých rozměrů se pomalu stanou hlavním proudem trhu, poptávka se nadáleuvolňuje, konkurence v podnicích je stále intenzivnější, 182MM, 210M článkyvyrobené z lehké verze desky, fotovoltaický systém podporující stáledokonalejší pomalu se stává hlavním proudem trhu, cenová válka nebo se stává klíčem k soutěživelkých rozměrů po trhu. 

3 pozorováníčínského trhu, celý kraj na podporu předložení pilotních oblastí k určeníseznamu, bude silnou zárukou příštích tří let čínského distribuovanéhofotovoltaického prostoru pro rozvoj trhu, k vyřešení nadbytečné kapacityfotovoltaických solárních panelů, v krátkodobém horizontu nezpůsobí pokles cenfotovoltaického průmyslu. 

4 vývoz: EvropaAsie Afrika Jižní Amerika země trh, protože vážné přetížení přístavů, zpožděnílodní dopravy, přepravní náklady historicky vysoké, což na místním trhufotovoltaických článků vedlo k nedostatku nabídky, spotové ceny rostou.Severoamerické země kvůli vážné epidemii v jihovýchodní Asii Vietnam MalajsieThajsko a další země solární modul výroby snížena v závažnější účel přístavnípřetížení, zpoždění dopravy, náklady na dopravu prudce rostoucí vysoké, což na místním trhu PV vedlo k vážnému nedostatku zboží   

Spotová cena sezvýšila.       

Předpověď trhuse solárními panely     

Ceny solárníchmodulů v druhé části sezóny v důsledku špičkové poptávky v Číně, nedávnékomponenty používané v pomocných materiálech, jako je sklo EVA hliníkový rámceny nadále rostou, cena fotovoltaických modulů v Číně je vysoká. 

Zámořské trhyVzhledem k pokračujícímu nárůstu přepravních nákladů a dopadu epidemie jeřetězec fotovoltaického průmyslu nadále omezen a ceny solárních modulů vrůzných regionálních zemích budou nadále růst. Do prosince 2021 není prostorpro rozsáhlý pokles.