Zisk fotovoltaických modulů se kvůli neustálému zdražování solárních křemíkových materiálů opět snížil a cena modulů opět poroste?

· Cenové trendy
Tento týden mírně vzrostly ceny fotovoltaického průmyslového řetězce, solárních křemíkových materiálů a křemíkových waferů, zatímco ceny solárních článků a fotovoltaických modulů byly relativně stabilní.

 

 

 

Koncem února začaly některé společnosti vyrábějící solární křemíkové materiály hovořit o objednávkách v březnu. Očekává se, že výroba solárních křemíkových materiálů v březnu nesplní očekávání z důvodu údržby výrobní linky a rozšíření výrobní kapacity. zvýšení, poptávka po solárních křemíkových materiálech se zvýší, mezera mezi nabídkou a poptávkou stále existuje a ceny dlouhodobých objednávek a hromadných objednávek se v různé míře zvýšily.

Sledujte výrobu, provoz a expedici solárních křemíkových materiálů. Tento týden je ve výrobě 13 společností vyrábějících solární křemíkové materiály v Číně a jedna z nich nedokončila údržbu linky. V zámoří je také společnost vyrábějící solární křemíkové materiály, která prochází linkou objem údržby se snížil. Očekává se, že dlouhodobé objednávky v březnu budou podepsány téměř za dva týdny a solární křemíkový materiál bude vždy v březnu za vysokou cenu.

 

Solární křemík

Společnost LONGi nedávno oznámila nové kolo nabídek.Ve srovnání s poslední nabídkou se cena solárních křemíkových destiček různých velikostí zvýšila o 0.0475~0.0554 USD/PC, což představuje nárůst o 5.7~6.1%. Tento týden vzrostla mainstreamová transakční cena M6 na přibližně 0.847 USD/PC, mainstreamová transakční cena M10 vzrostla o 2.38 % na přibližně 1.02 USD/PC a mainstreamová transakční cena G12 vzrostla na přibližně 1.346 USD/PC. Konečná poptávka na trhu je silná a provozní rychlost společností navazujících na solární články se zvýšila, což vede k poptávce po solárních křemíkových plátcích. Výstup solárních křemíkových plátků je ovlivněn nedostatečnou nabídkou solárních křemíkových materiálů a výrobním cyklem výrobních linek poté, co se provozní rychlost zvýšila, což má za následek omezený výkon a napjatou nabídku.V současné době se provozní míra prvotřídních podniků zvýšila na přibližně 75 % a provozní rychlost integrovaných podniků také zůstala na 80–100 %. Pokud bude poptávka po terminálech nadále narůstat, očekává se, že míra využití dále poroste.

solární oplatka

Mainstreamová transakční cena solárních článků M6 se tento týden pohybuje kolem 0.172 USD/W, mainstreamová transakční cena solárních článků M10 je kolem 0.177 USD/W a mainstreamová transakční cena solárních článků G12 je kolem 0.179 USD/W. Poptávka po terminálech je velmi horká pro objednávky solárních článků a některé společnosti zabývající se solárními články se snaží upravit své nabídky. Společnosti zabývající se fotovoltaickými moduly mají v předchozím roce stále zásoby na skladě a neakceptují zvýšení cen. Navíc nedávné fotovoltaické články kotace modulů jsou stabilní a není příliš prostoru pro zvyšování cenových nabídek solárních článků.Navíc cena upstream solárních křemíkových plátků stále roste a ziskovost společností vyrábějících solární články je relativně nízká.

 

solární panel

Ceny zůstávají stabilní. Běžná transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů se pohybuje kolem 0.293 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů je kolem 0.297 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů se pohybuje kolem 0 USD. 297/W.

21. února společnost Huadian Group otevřela nabídky na pořízení fotovoltaických modulů a rámů střídačů v roce 2022. Nejvyšší otevírací cena byla 0.302 USD/W, nejnižší cena byla 0.286 USD/W a průměrná nabídka byla 0.294 USD/W. V současné době se nápor na dodávky zařízení v zámoří blíží ke konci a čínské domácí rozsáhlé základní projekty pokračují vpřed.Mnoho společností se začalo ucházet o veřejné zakázky a poptávka je relativně hladká. Vlivem rostoucích cen hlavního průmyslového řetězce a pomocných materiálů některé společnosti FV modulů předběžně zvýšily ceny, ale objem transakcí nebyl zřejmý.

Z hlediska pomocných materiálů zůstala cena skla tento týden v podstatě stabilní a většina sklářských firem vyřizovala především předobjednávky. Tento týden je běžná transakční cena skla o tloušťce 3.2 mm přibližně 4.28 USD/㎡ a běžná transakční cena skla o tloušťce 2.0 mm je přibližně 3.329 USD/㎡. Vlivem rostoucí ceny surovin se v současnosti zisková marže fotovoltaického skla zmenšila a některé společnosti odkládají zapálení po postavení pece, aby počkaly na vývoj trhu.

 

Fotovoltaické moduly

 

Tento týden v důsledku silné poptávky na terminálech a omezené nabídky a poptávky po solárním křemíku ceny solárního křemíku i solárních waferů mírně vzrostly.

Kvůli stlačené marži fotovoltaických modulů jsme se však pokusili upravit cenu, ale objem trhu nebyl zřejmý. Ceny zůstávají stabilní.

Očekává se, že cena fotovoltaických modulů bude i v příštím týdnu stabilní, ale není vyloučena ani možnost pomalého nárůstu.Doufá se, že zákazníci s projekty se co nejdříve předzásobí, aby se snížila ztráta nákladů způsobená pokračující růst cen.