Ceny dodavatelského řetězce fotovoltaického průmyslu: solární křemíkové materiály pomalu rostou a cena solárních článků a fotovoltaických modulů bude i nadále růst

· Cenové trendy
broken image

 

 

Solární křemíkový materiál: Cena stále roste, ale nárůst je pomalý.Cena za celkový monokrystalový materiál je kolem 242 RMB/KG.

 

Většina objednávek solárního křemíkového materiálu v únoru byla podepsána.Tento týden jedna společnost podepsala dlouhodobou objednávku na únor.Na trhu není k dispozici mnoho zbývajících materiálů.

 

Solární křemíkový materiál

 

Výrobní operace a expedice solárních křemíkových materiálů. Tento týden vyrábí 13 domácích společností vyrábějících solární křemíkové materiály v Číně. Očekává se, že obnovení výroby zvýší dodávky solárních křemíkových materiálů v Číně v březnu. Některé prvotřídní společnosti plánují provést kola v 1. čtvrtletí 2022. Údržba linky spojená s méně než očekávaným dopadem rozšíření výrobní kapacity, produkce solárních křemíkových materiálů je omezená, nová kapacita solárních křemíkových plátků se stále uvolňuje, poptávka po terminálech je stále horko, nabídka a poptávka napjatá a materiálová cenová podpora dostatečná.Očekává se, že cena solárních křemíkových materiálů bude v březnu nadále růst.

 

 

Solární destičky: Ceny byly obecně stabilní, s mírným nárůstem ceny polykrystalických solárních destiček.

 

Běžná transakční cena solárních destiček M6 se tento týden pohybuje kolem 0,83 USD/PC, hlavní transakční cena solárních destiček M10 je kolem 0,996 USD/PC a hlavní transakční cena solárních destiček G12 je kolem 1,32 USD/PC. Trh s terminály má velkou poptávku a poptávka po nákupech solárních článků se zvýšila, což nepřímo zvyšuje poptávku po solárních křemíkových plátcích a dodávka solárních křemíkových plátků je relativně hladká. Pokud jde o velikost, výkon solárních destiček M6, M10 a G12 se v únoru zvýšil, zatímco výkon solárních destiček G1 nadále klesal, přičemž podíl na trhu neustále klesal.

 

Solární destičky

 

Pokud jde o polykrystalické solární wafery, ovlivněné rigidní poptávkou po zámořských instalacích, mainstreamová transakční cena polykrystalických solárních waferů tento týden byla jemně vyladěna na přibližně 0,349 USD/PC a ceny se mohou v budoucnu ještě zvýšit. V současné době si prvotřídní společnosti solárních destiček udržují vysokou provozní rychlost a do výroby se zavádí i rozšířená výrobní kapacita. Očekává se, že výkon solárních destiček v únoru bude vyšší než v lednu. poptávka stále roste, cena solárních waferů může stále růst.

 

 

Solární články: Celková cena zůstala stabilní a cenové přetahování s fotovoltaickými moduly bylo stále intenzivnější.

 

Mainstreamová transakční cena solárních článků M6 se tento týden pohybuje kolem 0,172 USD/W, mainstreamová transakční cena solárních článků M10 je kolem 0,177 USD/W a mainstreamová transakční cena solárních článků G12 je kolem 0,178 USD/W. Po čínském jarním festivalu, kdy proti proudu solární křemíkové materiály a solární křemíkové destičky zvýšily své ceny, některé společnosti vyrábějící solární články zvýšily ceny solárních článků, aby zmírnily tlak rostoucích nákladů, ale celkový trh je obtížně obchodovatelný. V současné době probíhá mezi solárními články a fotovoltaickými moduly cenová přetahovaná. Některé společnosti vyrábějící solární články uvedly, že některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly již některé z nich naskladnily před čínským jarním festivalem, zatímco společnosti vyrábějící solární články v zásadě udržují relativně vysoké provozní tempo během svátků čínského jara Nabídka je relativně dostatečná a očekává se, že následné zdražování solárních článků bude omezené.

 

Solární články

 

 

Fotovoltaické moduly

 

Cena fotovoltaických modulů zůstala stabilní. Běžná transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů se pohybovala kolem 0,29 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů byla kolem 0,297 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů byla kolem 0,297 USD/W. Některé prvotřídní společnosti podepsaly objednávky na únor před rokem. Většina společností vyrábějících fotovoltaické moduly se tento týden soustředila na provádění předobjednávek. Navíc zámořská poptávka pokračovala a dodávky byly relativně hladké. Kromě rostoucích cen na začátku průmyslového řetězce vzrostly také pomocné materiály, základní desky, sklo a další články.Někteří prodejci hlásili, že cena 166MM jednostranných fotovoltaických modulů v některých společnostech přesáhla 0,30 USD/ W a vzrostla i cena oboustranných fotovoltaických modulů s dvojitým sklem, která vzrostla na 0,308 USD/W. Pokud jde o poptávku, kvůli rostoucím cenám přebírá poptávka po terminálech metodu nejprve pozorování tržních podmínek. Některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly plánují v březnu snížit míru využití a plánují zapojit se do cenového přetahování s dodavateli solární články a pomocné materiály.

 

Fotovoltaické moduly

 

Pokud jde o pomocné materiály, cena skla zůstala v tomto týdnu stabilní a poptávka na terminálech byla velká, což vedlo ke zvýšení poptávky na trhu po fotovoltaickém skle. pomalu stoupal. Tento týden je běžná transakční cena skla o tloušťce 3,2 mm přibližně 4,266 USD/㎡ a běžná transakční cena skla o tloušťce 2,0 mm je přibližně 3,318 USD/㎡.

 

Předpověď cen na příští týden:

 

Tento týden cena solárního křemíkového materiálu pomalu rostla kvůli nedostatku zbývajícího materiálu a pokračující poptávce, která tlačila ceny solárních křemíkových destiček a článků na konci směrem dolů, aby následovaly.

Akceptace fotovoltaických modulů však není vysoká, vzhledem k cenovému tlaku jsou solární články a fotovoltaické moduly v dlouhodobém cenovém přetahování.

Očekává se, že cena fotovoltaických modulů bude i v příštím týdnu stabilní, ale není vyloučena ani možnost pomalého růstu. Očekává se, že koncoví zákazníci s projekty se co nejdříve předzásobí, aby se snížila způsobená ztráta nákladů pokračujícím růstem cen.