Průvodce bifaciálními solárními panely (2024)

· Průmyslové Novinky,Novinky Společnosti Maysun

Obsah:

  1. Co je bifaciální solární panel?
  2. Jaké jsou typy bifaciálních solárních panelů?
  3. Proč je solární panel HJT nejlepší volbou pro bifaciální solární panel?
  4. Jaké jsou výhody bifaciálního solárního panelu?
  5. Jaké jsou vhodné instalační scénáře pro bifaciální solární panely?

 

Co je bifaciální solární panel?

Bifaciální solární panel je typ solárního modulu, který je navržen tak, aby zachytával sluneční světlo na obou stranách - přední i zadní. Na rozdíl od tradičních monofaciálních solárních panelů, které mají pouze jednostranný fotovoltaický povrch, mají bifaciální panely fotovoltaické články na obou stranách, což jim umožňuje generovat elektřinu ze slunečního světla dopadajícího na kteroukoli stranu.

Bifaciální solární panely mohou zachytit sluneční světlo přímo dopadající na přední stranu, stejně jako odražené sluneční světlo od země nebo okolních povrchů. Tato vlastnost zvyšuje jejich účinnost, protože mohou využít další sluneční světlo, zejména v prostředích s odrazivými povrchy, jako je sníh, voda nebo světlé země.

Co je bifaciální solární panel?

Jaké jsou typy bifaciálních solárních panelů?

Bifaciální panely se vyskytují ve třech různých formách:

1. Sklo/sklo: Bifaciální panely s oboustrannými skleněnými povrchy jsou strukturálně silnější a mohou odolávat těžším zatížením než jiné bifaciální nebo monofaciální solární panely.

2. Sklo/průhledná zadní folie: Má přední stranu obalenou sklem, zatímco zadní strana je chráněna průhlednou zadní fólií. Obvykle je cenově dostupnější než panel sklo/sklo.

3. Sklo/zadní folie: Podobně jako jeho bifaciální protějšky má skleněnou přední stranu a neprůhlednou zadní folii na zadní straně.

HJT od společnosti Maysun je bifaciální solární panel sklo/sklo, odolný vůči povětrnostním vlivům, korozi a oděru s oboustranným sklem. Využívá POE kapslování, které solárnímu panelu poskytuje 30letou záruku na produkt a výkon.

Proč je solární panel HJT nejlepší volbou pro bifaciální solární panely?

1. Vysoká účinnost článků: S vysokoúčinným solárním článkem HJT o velikosti 210mm zvyšuje TCO film fotovoltaickou konverzní účinnost o 25% efektivním pasivováním mezifázových defektů mezi krystalickým křemíkem a dopovaným amorfním křemíkem. Tato inovativní technologie měla významný pozitivní dopad na výkon článků, efektivně zlepšila účinnost přeměny energie solárních článků.

2. Vysoká bifacialita: HJT článek využívá symetrickou strukturu přední a zadní strany, což umožňuje účinnost generování energie na zadní straně přes 95%. Ve srovnání s technologiemi Perc a Topcon dosahuje HJT článek významného zisku v generování energie na zadní straně o více než 30%. Tento inovativní design umožňuje HJT článku efektivněji využít zdroje energie okolního světla, čímž poskytuje značné zvýšení výkonu solárních článků.

Vysoká bifacialita

Jaké jsou výhody bifaciálních solárních panelů?

1. Maximalizace využití půdy & zvýšená efektivita: Bifaciální solární panely jsou navrženy tak, aby maximalizovaly využití půdy a zvýšily efektivitu. Tyto panely účinně zachycují více slunečního světla na stejné ploše, čímž výrazně zvyšují energetickou kapacitu. Bifaciální dvojskleněné solární panely HJT od společnosti Maysun Solar vynikají 30% vyšším ziskem energie na zadní straně ve srovnání s technologiemi PERC a TOPCon, a využití elektrické energie na zadní straně solárních panelů HJT přesahuje 95%. Tato kombinace maximalizace výnosu energie a efektivity je zvláště prospěšná v solárních projektech s omezeným prostorem.

2. Přizpůsobení klimatu: Bifaciální panely vynikají v různých klimatických podmínkách, přizpůsobují se jak vysokým, tak nízkým teplotám a sezónním změnám, což je činí spolehlivými pro výrobu energie v různorodých povětrnostních podmínkách.

3. Delší doba generace: Tyto panely prodlužují dobu generování energie tím, že zachytávají světlo z přední i zadní strany. Tato schopnost jim umožňuje nepřetržitě generovat energii po celý den a za různých světelných podmínek, včetně scénářů se slabým osvětlením.

4. Zvýšený faktor kapacity systému: Efektivním využíváním slunečního světla v různých časech dne zvyšují bifaciální solární panely faktor kapacity systému. To vede k maximalizaci celkové efektivity elektrárny a přispívá k nižším nákladům na energii (LCOE).

Jaké jsou vhodné instalační scénáře pro bifaciální solární panely?

1. Velké pozemní fotovoltaické elektrárny: V rozsáhlých pozemních fotovoltaických elektrárnách bifaciální solární panely ukazují svůj vynikající výkon. Plným využitím odraženého slunečního světla od země, zejména v oblastech s vysokou odrazivostí země, jako je písek nebo bílý kryt, jsou bifaciální panely efektivnější. To umožňuje velkým pozemním fotovoltaickým elektrárnám efektivněji zachytávat sluneční světlo, čímž se zvyšuje celková produkce energie.

1. Velké pozemní fotovoltaické elektrárny:

2. Komerční střešní systémy: Bifaciální solární panely jsou ideální volbou pro komerční budovy s dostatečným prostorem na střeše. Maximálně využívají odražené sluneční světlo ze střechy, zvláště pokud je střešní materiál vysoce odrazivý. Komerční střešní systémy lze nasadit pro efektivní zvýšení účinnosti sběru energie solárních panelů a poskytnout podporu obnovitelné energie pro komerční budovy.

2. Komerční střešní systémy:

3. Zastřešení parkovišť: Instalace bifaciálních solárních panelů na zastřešení parkovišť nejen poskytuje potřebný stín pro parkovací plochu, ale také zachycuje sluneční světlo jak z vrchu, tak ze spodu současně. Tento inovativní design nejen zlepšuje prostředí parkoviště, ale také zvyšuje energetickou účinnost a umožňuje udržitelný zdroj energie.

3. Zastřešení parkovišť:

4. Zemědělská fotovoltaika: Aplikace bifaciálních solárních panelů není omezena pouze na energetický průmysl, ale může být také kombinována se zemědělstvím, čímž vzniká agro-fotovoltaický systém. Instalací bifaciálních panelů nad zemědělskou půdu je realizováno dvojí využití zemědělství a fotovoltaické výroby energie. Plodiny pod solárními panely mohou těžit ze slunečního světla, které prochází panely, zatímco panely zachytávají odražené sluneční světlo, čímž dochází k efektivnímu využití zdrojů.

4. Zemědělská fotovoltaika:

5. Plavoucí solární systém: Nasazení plavoucího solárního systému na vodní ploše, tj. instalace dvojstranných solárních panelů na vodní hladinu, může efektivně zvýšit účinnost výroby energie. Využitím odraženého světla z vodní hladiny tento systém nejen dosahuje dvojitého zachycení slunečního světla, ale také má určitý ochranný účinek na vodní těleso, což poskytuje inovativní řešení pro udržitelný rozvoj energie.

5. Plavoucí solární systém:

6. Vertikální instalace v městských oblastech: V hustě obydlených městských prostorách, kde je omezený prostor, lze bifaciální panely instalovat vertikálně na různé konstrukce, aby se efektivně využil prostor a zachytilo sluneční světlo z obou stran. Příklady zahrnují integraci panelů do fasád budov, zvukových bariér podél dálnic, konstrukcí městských tranzitních stanic, jako jsou autobusové a metrové stanice, pěší mosty a nadjezdy, stejně jako v parcích a rekreačních oblastech.

6. Vertikální instalace v městských oblastech:

7. Regiony s vysokou zeměpisnou šířkou: V regionech s nízkými úhly slunce, jako jsou oblasti blízko pólů, mohou být bifaciální panely účinnější než tradiční panely. Mohou zachytávat přímé sluneční světlo na přední straně a odražené sluneční světlo ze sněhu nebo jiných povrchů na zadní straně.

6. Vertikální instalace v městských oblastech:

Ve všech těchto scénářích nabízejí bifaciální solární panely výraznou výhodu využitím svého oboustranného designu k zachycení více slunečního světla a generování více energie než tradiční jednostranné panely. To je činí univerzálním a efektivním řešením pro širokou škálu aplikací solární energie.

Od roku 2008 se společnost Maysun Solar soustředí na výrobu prémiových fotovoltaických modulů. Vyberte si z naší rozsáhlé nabídky polovičních, MBB, IBC, HJT a střešních solárních panelů, které jsou k dispozici v plně černé, černě rámované, stříbrné a sklo-sklo variantách. Tyto panely doplňují jakoukoli budovu svým elegantním designem a výjimečným výkonem. Společnost Maysun Solar účinně zřídila kanceláře, sklady a trvalá partnerství s předními instalatéry v mnoha zemích! Pro nejnovější nabídky solárních panelů nebo jakékoli jiné otázky související s PV, prosím, kontaktujte nás. Těšíme se, že vám můžeme pomoci.

Můžete také číst: 

Solární Panel Glare: Musím se obávat odlesků od solárních panelů?
Mohou solární panely stále fungovat v zimě?