Ceny dodavatelského řetězce pro fotovoltaický průmysl: Ceny křemíkové fotovoltaiky se zotavily a obchodování na trhu bylo aktivní

· Cenové trendy
broken image

 

 

Fotovoltaické křemíkové materiály: Cena přestala klesat a začala se odrážet a kotace RMB celkových monokrystalických fotovoltaických materiálů se vrátila na přibližně 231 juanů/KG.

 

S postupným zlepšováním trhu s terminály se provozní rychlost podniků na výrobu solárních křemíkových plátků neustále zvyšovala a poptávka po fotovoltaických křemíkových materiálech nadále rostla. Postup uvolňování výrobní kapacity neodpovídá očekáváním a stávající výrobní kapacita nemůže uspokojit současnou poptávku po solárních křemíkových waferech Tento týden cena fotovoltaického křemíkového materiálu mírně vzrostla.

 

Fotovoltaické křemíkové materiály

 

Při sledování výroby, provozu a expedice fotovoltaických křemíkových materiálů některé společnosti vyrábějící fotovoltaické křemíkové materiály oznámily, že objednávky v lednu byly podepsány a v současné době nejsou k dispozici žádné další materiály k prodeji. Na základě současné situace nabídky a poptávky jsou některé společnosti vyrábějící fotovoltaické křemíkové materiály velmi přesvědčeny o růstu cen křemíkových materiálů. Očekává se, že napjatá nabídka fotovoltaických křemíkových materiálů bude pokračovat i před jarním festivalem a ceny fotovoltaiky budou pravděpodobně stále růst. stoupat.

 

 

Solární křemíkové destičky: Ceny byly v zásadě stabilní, zatímco ceny monokrystalických solárních křemíkových destiček G1 a M6 mírně vzrostly.

 

S blížícím se jarním festivalem jsou transakce na trhu poměrně aktivní. Aby bylo možné uspokojit rostoucí poptávku po solárních článcích a fotovoltaických modulech, míra využití solárních destiček se neustále zvyšuje, nabídka se zvyšuje a cena monokrystalických solárních destiček se zvyšuje. zůstal relativně stabilní. Některé objednávky, které byly dříve přerušeny kvůli vysoké ceně fotovoltaických modulů, nadále postupují. Poptávka po monokrystalických solárních waferech G1 a M6 vzrostla. Tento týden se mainstreamová transakční cena solárních waferů G1 mírně zvýšila na přibližně 0,756 USD/PC Solární destičky M6 Běžná transakční cena mírně vzrostla o přibližně 0,781 USD/PC. Běžná transakční cena solární destičky M10 byla přibližně 0,922 USD/PC a hlavní transakční cena solární destičky G12 byla přibližně 1,213 USD/PC. Po polysilikonu je poptávka v zámoří malá a dodávky pomalé.Nabídka produktů z polysilikonu je mírně snížena na přibližně 0,274 USD/PC.

 

Solární křemíkové destičky

 

Sledujte výrobu, provoz a expedici solárních destiček. S blížícím se jarním festivalem se zvyšuje poptávka po terminálech a zvyšuje se poptávka po předprázdninových zásobách. Rychlost následného nákupu se stále zrychluje. Aby byla uspokojena poptávka po solárních článků a fotovoltaických modulů se provozní rychlost solárních waferů neustále zvyšovala. , V současné době byly podniky první úrovně zvýšeny na přibližně 60 %-70 %.

 

 

Solární články: kotace jsou obecně stabilní, poptávka na trhu terminálů výrazně vzrostla a tržní transakce jsou relativně aktivní.

 

Některé společnosti zabývající se solárními články předběžně zvýšily své nabídky, aby zvýšily zisky, ale přijetí fotovoltaických modulů je nízké, což nestačí na podporu zvýšení cen solárních článků. Tento týden se mainstreamové kotace na trhu solárních článků výrazně neměnily. Kromě strukturálního nedostatku monokrystalických solárních článků M6 ovlivněného plánováním výroby, mainstreamová transakční cena mírně vzrostla na 0,167 USD/W a mainstreamová transakční cena M10 solární články zůstaly na 0,170 USD/W, mainstreamová transakční cena solární energie G12 se stále pohybuje kolem 0,165 USD/W. Pokud jde o provozní rychlost, ke konci roku, s poklesem cen předřazených fotovoltaických křemíkových materiálů a solárních křemíkových waferů, se ziskové marže výrobců solárních článků postupně zlepšují. Celková provozní míra se v lednu pohybovala kolem 60- 70 %.

 

Solární články

 

Fotovoltaické moduly: nabídky mírně kolísaly a fotovoltaické moduly všech velikostí vykazovaly mírný vzestupný trend.

 

V rané fázi zaznamenaly společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly bezproblémové dodávky a ceny klesly. Některé společnosti se v poslední době začaly ucházet o projekty a poptávka po terminálech vzrostla. Některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly se těší na zvýšení cenových nabídek a zvýšení svých zisků. V současnosti se hlavní transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů pohybuje kolem 0,291 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů je kolem 0,293 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů se pohybuje kolem 0,294 USD/W. W. Pokud jde o provozní rychlost, začaly být dodávány nedávné tuzemské nové objednávky, včetně některých zakázek z loňských zpožděných nebo starších projektů. Zásoby fotovoltaických modulů jsou nízké a provozní rychlost výrazně vzrostla. Provozní rychlost prvního Očekává se, že v lednu bude přibližně 60 %.

 

Fotovoltaické moduly

 

Co se týče pomocných materiálů, cena skla tento týden mírně vzrostla, ale průměrná transakční cena se výrazněji nehýbala. Vlivem celkového zvýšení cen ve sklářském průmyslu se mírně zvýšily kotace fotovoltaických skel některých společností. Tento týden mírně vzrostla mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 3,2 mm na cca 4,097 USD/㎡ a mainstream transakční cena skla o tloušťce 2,0 mm mírně vzrostla na 3,23 USD/ O ㎡.

 

 

Očekává se příští týden:

 

Tento týden se poptávka na trhu s terminály zlepšila a spolu s růstem ceny fotovoltaických křemíkových materiálů se zvýšila i rychlost provozu továren v různých fotovoltaických produktových řetězcích. Za účelem snížení zásob fotovoltaických modulů byla snížena cena. Nyní, kdy poptávka na trhu roste, se společnosti zabývající se fotovoltaickými moduly budou i nadále snažit zvyšovat ceny a zvyšovat ziskové marže, přičemž se očekává, že cena fotovoltaických modulů mírně poroste.