Fotovoltaická elektrárna se potýká s těžkým sněhem: vypočítejte maximální nosnost, abyste se vyhnuli rozdrcení těžkým sněhem

· Průmyslové Novinky

Než začneme, podívejme se na jednu novinku:

 

Tato zpráva pochází z Vnitřního Mongolska v Číně Velké množství polí fotovoltaických modulů v místní fotovoltaické elektrárně bylo rozdrceno nebo poškozeno silným sněhem, což vedlo k velkým ztrátám.

 

Zde je několik fotografií ze scény po sněhu:

 

Živé obrázky:

 

Zde je několik fotografií ze scény po sněhu

 

Zde je několik fotografií ze scény po sněhu

 

Projekt fotovoltaické elektrárny má podle lidí znalých věci instalovaný výkon 60 megawattů a zpočátku se odhaduje, že se zhroutilo nebo poškodilo až 80 až 90 procent polí fotovoltaických modulů.

 

V evropských zemích v zimě často sněží a často se vydává varování před silným sněhem.Partneři s fotovoltaickými elektrárnami doma musí předem přijmout opatření, aby předešli tragické situaci z předchozích zpráv.

Být

Chcete-li přijmout preventivní opatření, musíte vědět tři věci:

 

Jedna: Nosnost fotovoltaických modulů:

 

Maximální přípustný povrchový tlak je v Pascalech, 6000 Pascalů. To znamená, že povrch FV modulů odolá maximálnímu zatížení 6 000 Newtonů na metr čtvereční. Jeden kilogram sněhu má za následek hmotnost 9,81 Newtonů. Vydělte maximální tlak v pascalech 10, abyste získali maximální povolené zatížení sněhem na metr čtvereční v kilogramech.

Nosnost FV modulů

 

 

Za druhé: Kolik je sněhu:

 

Sníh v průběhu času mění svou váhu. To se děje na jedné straně absorpcí vlhkosti a na straně druhé stlačováním sněhu vlastní vahou. Právě napadlý suchý sníh FV moduly neohrožuje a jeden metr hloubky sněhu odpovídá zatížení zhruba 50 až 60 kilogramů na metr čtvereční. Když sníh zmokne a zhoustne, věci se dramaticky změní. V těchto případech se hmotnost může zvýšit asi o desetinásobek.

 

Třetí: Vztah mezi tloušťkou sněhu a zatížením

 

1 metr čtvereční * 10 cm = 25㎏

1 metr čtvereční * 20 cm = 50㎏

1 metr čtvereční * 30 cm = 75㎏

100 metrů čtverečních * 30 cm = 7,5 tuny

 

V současné době je návrhové zatížení ocelové konstrukce tovární střechy obecně v rozmezí 30 ~ 50㎏.

 

Vztah mezi tloušťkou sněhu a zatížením

 

Po znalosti tří znalostních bodů můžete vypočítat maximální hmotnost sněhu, kterou vaše fotovoltaická elektrárna unese. Jak zabránit nahromadění sněhu u fotovoltaické elektrárny, aby dosáhlo maximální nosné hmotnosti?

 

Za čtvrté: Jak předcházet sněhu v rané fázi

 

V zimě se na FV modulech snadno hromadí prach a sníh a ztráta výkonu FV modulů je kvůli prachu a sněhu více než 5 %.Čištěním FV modulů lze předejít efektu horkých míst a prodloužit životnost FV modulů.

Pro oblasti v Evropě, kde často sněží, se doporučuje instalovat fotovoltaické moduly s větším úhlem sklonu, protože sníh bude do určité míry sejíždět, čímž se sníží rychlost akumulace sněhu. Při instalaci dodržujte určitou vzdálenost mezi dnem fotovoltaického modulu a zemí a sníh bude odpadávat a hromadit se na dně, aby se později nehromadil na fotovoltaickém modulu.

 

Pátá: Jak odklízet sníh

 

Pokud je na FV modulech po sněhu silný sníh, je potřeba jej vyčistit.Na zatlačení sněhu můžete použít měkké předměty, dejte pozor, abyste nepoškrábali sklo. Fotovoltaické moduly mají určitou nosnost, ale nelze na ně šlapat pro jejich čištění, což způsobí praskliny nebo poškození fotovoltaických modulů a ovlivní životnost fotovoltaických modulů. Obecně se doporučuje s čištěním nečekat, až bude sníh příliš hustý, aby nedošlo k zamrznutí fotovoltaických modulů.

V mnoha případech odraz sněhu přispívá malým množstvím k výrobě fotovoltaické energie. Pokud sníh nepokryje FV moduly, sníh na zemi bude fungovat jako zrcadlo, které pošle sluneční světlo zpět, takže se zvýší výroba energie. Pokud však sněhová pokrývka zcela zakryje fotovoltaické moduly a pouze malá část slunečního záření projde sněhem a ozáří fotovoltaické moduly, ovlivní to výrobu fotovoltaické energie.

 

Šestá: Opatření pro úklid sněhu

 

Ujistěte se, že věnujte pozornost použití měkkých předmětů, abyste zabránili poškrábání skla a snížili propustnost světla modulů solárních článků;

Povrch solárního panelu určitě neomývejte horkou vodou, protože nerovnoměrnost chladu a tepla povrch solárního panelu vážně poškodí;

Dejte pozor, abyste na fotovoltaické moduly nešlápli kvůli čištění Fotovoltaické moduly mají určité požadavky na nosnost, které mohou způsobit praskliny nebo poškození fotovoltaických modulů a ovlivnit životnost fotovoltaických modulů.

Pozor, s čištěním nepočkejte, až bude sníh příliš hustý, aby fotovoltaické moduly nezamrzly.

Odklízení sněhu musí být čisté, nepodceňujte sněhové pásy. Pokud je na solárním panelu jen malý kousek sněhu, je třeba jej vyčistit.Zablokovaný solární panel selže jako celek a účinnost výroby energie střídače se výrazně sníží.

 

Sedmá: Způsob, jak odklízet sníh

 

1. Odklízení sněhu mopem

Pomocí měkkého hadříku zatlačte sníh dolů. Tento způsob odklízení sněhu šetří peníze a problémy.

Ale pozor: nepoužívejte ostré předměty, abyste nepoškrábali sklo

2. Zakryjte látkou nebo plastovým sáčkem

Malé fotovoltaické elektrárny lze také při sněžení zakrýt látkou nebo igelitovými sáčky a odkrýt je lze, když sníh ustane. 

3. Robotické odstraňování sněhu

Velké fotovoltaické elektrárny mohou k odstraňování sněhu využívat roboty. Připomenutí: Při úklidu sněhu pro fotovoltaické elektrárny dbejte na bezpečnost, zejména při stání na střeše.