Ceny dodavatelského řetězce fotovoltaického průmyslu: poptávka po terminálech se zvýšila a ceny fotovoltaických modulů vzrostly v upstream spojích

· Cenové trendy
broken image

 

 

Solární křemíkové materiály: kotace nadále rostly a kotace RMB celkových monokrystalických křemíkových materiálů vzrostla na přibližně 236 jüanů/KG.

 

V Číně se zvýšila poptávka na trhu terminálů spolu s poptávkou po zásobách během čínského nového roku, zvýšila se poptávka po navazujících spojích, provozní rychlost solárních křemíkových plátků si udržela vysokou provozní rychlost a poptávka po solárním křemíku Pokračoval také nárůst nákupu materiálu Nový tarifní systém byl implementován 1. dne v měsíci, japonský systém FIP brzy skončí, evropský trh se začal postupně předzásobit a celková poptávka neustále roste. rozšiřování výrobní kapacity solárního křemíkového materiálu postup uvolňování je pomalý, není schopen pokrýt potřeby nákupu, což vede k postupnému nedostatku dodávek.Ceny nadále rostou.

 

Solární křemíkové materiály

 

S ohledem na výrobu a expedici solárních křemíkových materiálů začaly některé společnosti tento týden podepisovat objednávky na únor. Vzhledem k omezené nabídce byly některé objednávky podepsány již v březnu. Očekává se, že cena solárních křemíkových materiálů zůstane stabilní a poroste situace před čínským Novým rokem.

 

 

 

Fotovoltaické křemíkové plátky: Ceny plošně vzrostly a ceny fotovoltaických křemíkových plátků M10 a G12 výrazně vzrostly.

 

Tento týden společnost LONGi oznámila nové kolo cenových nabídek a fotovoltaické křemíkové plátky G1, M6 a M10 vzrostly v různé míře. Na jedné straně v důsledku nárůstu cen předřazených fotovoltaických křemíkových materiálů vzrostly náklady a ceny; na druhé straně, ovlivněné zemětřesením v Čching-chaj v Číně, se produkce některých podniků vyrábějících fotovoltaické křemíkové pláty snížila, což zpozdilo přeprava fotovoltaických křemíkových materiálů a prostoje zařízení. Nabídka může být nedostatečná; nárůst ceny fotovoltaického křemíku navíc podporuje nárůst poptávky z Číny a zámořských terminálů a zrychlené pořizování navazujících solárních článků a fotovoltaických modulů oplatky. Tento týden vzrostla hlavní transakční cena fotovoltaických křemíkových plátků G1 na přibližně 3,316 USD/PC, hlavní transakční cena fotovoltaických křemíkových plátků M6 vzrostla na přibližně 0,813 USD/PC, hlavní transakční cena fotovoltaických křemíkových plátků M10 vzrostla na přibližně USD 0,962/PC a běžná transakční cena fotovoltaických křemíkových plátků G12 vzrostla na přibližně 0,962 USD/PC. Běžná transakční cena filmu vzrostla na přibližně 1,278 USD/PC. Pokud jde o polysilikon, nabídka zdrojů polysilikonu se postupně snižovala, poptávka na zámořských trzích se zvýšila a nabídka je nedostatková a cena polysilikonových destiček vzrostla na 0,26 USD/PC.

 

Fotovoltaické křemíkové plátky

 

Sledováním výroby, provozu a expedice fotovoltaických křemíkových plátků, současný nárůst poptávky na trhu terminálů vedl ke zvýšení provozní rychlosti navazujících solárních článků a fotovoltaických modulů. Kromě eliminace dopadu zásob v rané fázi, provozní rychlost Očekává se, že v únoru udrží 70 % prvotřídních podniků Provozní rychlost a rozšiřující se výrobní kapacita se rovněž budou postupně zvyšovat, což účinně zmírní napjatou situaci v oblasti dodávek.

 

 

Solární články: Cena mírně vzrostla a zámořská poptávka vzrostla, což podpořilo růst ceny M6 na 0,155 USD/W.

 

Vzhledem k tomu, že cena předřazených solárních křemíkových materiálů a fotovoltaických křemíkových plátků rostla, náklady se zvýšily a také cena solárních článků. Pokud jde o poptávku, globální poptávka po terminálech se v různé míře zlepšila. pro skladování během čínského nového roku se poptávka po solárních článcích mírně zlepšila, celková dodávka je hladká, což podporuje nárůst ceny solárních článků. Tento týden se mainstreamová transakční cena solárních článků M6 pohybuje kolem 0,17 USD/W, mainstreamová transakční cena solárních článků M10 se pohybuje kolem 0,175 USD/W a běžná transakční cena solárních článků G12 je kolem 0,175 USD/W. Běžná transakční cena je kolem 0,173 USD/W. Pokud jde o provozní rychlost, očekává se, že celková provozní míra společností vyrábějících solární články v lednu bude kolem 60 % až 70 %.

 

Solární články

 

 

Fotovoltaické moduly: Ceny zůstaly jako celek stabilní a transakční ceny se výrazně neměnily.

 

Nedávno oznámení o centralizovaném nákupu CNNC FV modulů ukázalo, že průměrné ceny jednostranných a oboustranných FV modulů jsou 0,285 USD/W a 0,290 USD/W. Ceny společností se velmi liší. Nárůst poptávky po terminálech spojený s potřebou zásob během čínského jarního festivalu, ovlivněný zvýšením cen v předcházejícím průmyslovém řetězci, chtějí některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly dále zvýšit nabídku, ale na burze nedošlo k žádné skutečné transakci. terminálu, zvýšení ceny je nedostatečné a cena transakce výrazně nekolísá. Tento týden se hlavní transakční cena monokrystalických 166mm fotovoltaických modulů pohybuje kolem 0,292 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických 182mm fotovoltaických modulů je kolem 0,293 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických 210mm fotovoltaických modulů se pohybuje kolem 0,295 USD/W W.

 

Fotovoltaické moduly

 

Pokud jde o pomocné materiály, ceny skla zůstaly tento týden stabilní. V poslední době některé sklářské firmy oznámily úpravy cen, ale downstream to nenakupuje a zdražení je nedostatečné. Tento týden se mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 3,2 mm pohybuje kolem 4,105 USD/㎡ a běžná transakční cena skla o tloušťce 2,0 mm je kolem 3,237 USD/㎡.

 

 

Předpověď na příští týden:

 

S blížícím se festivalem čínského jara se evropský trh začal naskladňovat, postupně rostla poptávka po fotovoltaických terminálech, rostly ceny různých upstream spojů solárních modulů a celková provozní rychlost společnosti zůstala na poměrně vysoké úrovni. Co se týče fotovoltaických modulů, poté, co některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly zvýšily své nabídky, trh s terminály nereagoval pozitivně, zda se cena fotovoltaických modulů zvýší, na to je ještě třeba reagovat na trhu.