Instalujte fotovoltaické panely pro energetickou soběstačnost

Ceny elektřiny se dnes staly diskutovaným tématem pro stále více lidí, věřím, že jste se mnohé naučili a využili (úsporné převraty) a možná jste si kvůli impulznímu odběru pořídili některé tzv. "úsporné" spotřebiče nebo kvůli „regulacím pro úsporu energie“ vyhlášeným vládou.“ a mají pocit, že život je nepohodlný.

Nejběžnějším opatřením k úspoře energie je „vyhýbání se plýtvání.“ Možná vás potěší úspora na měsíčním účtu za elektřinu nebo se vám uleví, že jste přispěli k ochraně životního prostředí a oteplování klimatu. „Úspora energie“ však neznamená pouze „vyhýbání se plýtvání“, z jiného pohledu znamená také vytváření udržitelnější energie.

Země je každoročně vystavena obrovskému slunečnímu záření, které poskytuje různé formy energie pro všechny živé věci. Mezi nimi jsou fotovoltaické moduly využívány lidmi přeměnou světelné energie na elektrickou energii. Podle výpočtů vědců, pokud budou v saharské poušti v Africe pokryty stovky kilometrů čtverečních fotovoltaických modulů, lze uspokojit světovou poptávku po elektřině.

Dnes mnoho zemí po celém světě energicky prosazuje popularizaci fotovoltaiky. Kromě centralizovaných elektráren otevřely distribuované elektrárny instalované na střechách a přístřešcích pro auta „soběstačný“ model elektrické energie, zbavující se dlouhodobé závislost na síti Užívejte si bezplatnou čistou energii.

Ve srovnání s obětováním kvality života a šetrným používáním elektřiny se instalace fotovoltaických modulů pro dosažení „svobody používání elektřiny“ stane v budoucnu moudrou volbou.

broken image

Je nutné se řídit „soběstačností“?

Pro uživatele fotovoltaiky je „soběstačnost“ ve spotřebě elektřiny tím, co očekávají. To znamená snížit závislost na veřejné síti a spotřebovávat pouze vlastní vyrobenou solární energii na denní elektřinu. Dá se tedy říci, že čím vyšší míra fotovoltaické soběstačnosti, tím lépe?

To závisí na situaci. Zvýšení míry soběstačnosti má tyto tři výhody:

1. Ušetřete náklady na elektřinu
S růstem cen elektřiny může využívání bezplatné čisté energie a snižování spotřeby elektřiny ze sítě dlouhodobě ušetřit náklady na elektřinu.

2. Snižte emise CO2
Argumentem pro soběstačnost může být i ochrana životního prostředí. Snížení vlastní spotřeby elektřiny a přizpůsobení se výrobnímu cyklu fotovoltaických systémů – to vše může přispět k energetickému přechodu a snížení emisí CO2.

3. Svoboda používat elektřinu
Fotovoltaika proměňuje budovy v zelené elektrárny, což znamená energetickou nezávislost a svobodu a zároveň se dokáže vyhnout vlivu regionálních výpadků elektřiny a přídělů elektřiny.

Není však radno slepě usilovat o vysokou míru soběstačnosti Míra soběstačnosti fotovoltaiky = vlastní spotřeba/celková spotřeba Míra soběstačnosti soukromých fotovoltaických systémů je obecně pouze 30 % až 40 %. Pomocí systému akumulace energie ji lze zvýšit až na 80 %. V zimě se však vyrábí relativně méně elektřiny, což znamená, že pro udržení soběstačnosti je třeba pořizovat větší zásobníky energie, což bude mít za následek velmi vysoké pořizovací náklady.

broken image

Nákup fotovoltaiky a akumulace energie se ale zdá být drahá investice.Vyplatí se to z dlouhodobého hlediska?

Vzhledem k tomu, že ceny elektřiny stále rostou, (skladování energie) se nutně stane budoucím trendem. Víme, že náklady na používání fotovoltaiky se skládají z investičních a instalačních nákladů na zařízení, nákladů na údržbu a nákladů na nákup elektřiny a příjem tvoří připojení k síti a úspory elektřiny.

broken image

Vezmeme-li jako příklad průměrnou spotřebu domácnosti 4000 KWH za rok v Německu, stačí nakonfigurovat 5KW fotovoltaický modul a 5KWH zásobník energie, což může ušetřit asi 800 EUR za rok a očekává se, že se vrátí za 10-15 let. Zároveň od roku 2011 klesla cena za skladování elektřiny zhruba o 80 %.Předpokládá se, že soběstačnost fotovoltaiky bude v budoucnu nákladově efektivnější.

Od nízké soběstačnosti ke 100% soběstačnosti, který fotovoltaický systém je vhodnější?

V současnosti existují tři hlavní proudy fotovoltaických systémů: (systém napájení, systém nulového napájení a nezávislý systém), které jsou výhodné pro různé skupiny uživatelů.

1. Vstup do systému

Napájecí systém se běžně nachází na střeše soukromých domů a je napojen na veřejnou síť.Pomocí akumulačních nádrží lze zvýšit vlastní spotřebu až na 75% Jeho charakteristikou je, že dokáže získat stabilní příjem přes internet, ale protože výkupní cena elektřiny je mnohem nižší než ceny elektřiny, rostoucí míra vlastní spotřeby a soběstačnosti jsou dnes ekonomičtější volbou.

broken image

2. Systém nulového napájení

Systémy s nulovým napájením jsou vhodné pro domácnosti s vysokou spotřebou elektřiny a musí mít systém akumulace energie. Přestože je připojen k veřejné síti, neslouží k napájení elektřiny do sítě, ale pouze k nákupu elektřiny z veřejné sítě. Takový systém se může více spoléhat na solární energii a nevznikají žádné náklady na připojení k síti, jako je kalibrace elektroměrů. Nevýhodou takového systému je nedostatek výdělkového potenciálu a špatná škálovatelnost.

3. Nezávislý systém

Samostatné systémy, které jsou 100% soběstačné, se běžně vyskytují v odlehlých horských chatách, elektronickém značení ulic atd., často se používají, když připojení k síti není možné nebo je příliš drahé, a lze je také použít jako nouzové generátory . Vzhledem k tomu, že nejsou připojeny k síti, jsou zapotřebí větší velikosti zásobníků, což má za následek relativně vysoké pořizovací náklady.

broken image

Pro lepší dosažení nákladově efektivní soběstačnosti je klíčem ke kontrole nákladů výběr akumulační nádrže vhodné velikosti!

Velikost akumulační kapacity závisí na výkonu fotovoltaického systému a příkonu osobního použití. Slepé zvyšování skladovací kapacity nemůže efektivně zvýšit vlastní spotřebu. Například u 5 kW fotovoltaického systému instalovaného v domě s roční spotřebou elektřiny 4 500 kWh vidíme, že nárůst vlastní spotřeby se výrazně zpomaluje, protože akumulační kapacita vzroste na 8 kWh.

broken image

Normálně je kapacita úložiště 0,9 až 1,6 násobek výkonu fotovoltaiky, ale velikost je stále třeba vybrat podle zvyklostí při používání.

Co je potřeba pro zvýšení soběstačnosti pro uživatele, kteří nemají instalované úložiště energie?

Zjednodušeně lze říci, že je možné spotřebovávat více elektřiny za slunečního svitu, například používáním výkonných elektrických spotřebičů v pravidelných intervalech, a snížit závislost na veřejné elektrické síti pomocí inteligentního plánování spotřeby elektřiny.

Shrnout

Soběstačnost popisuje schopnost solárního systému pokrýt spotřebu elektřiny vlastníka systému. Čím více jste soběstační, tím méně energie odebíráte ze sítě.

Ať už si zásobník energie pořídíte nebo ne, můžete svou soběstačnost zvýšit řadou způsobů. Ve většině případů však nemá ekonomický smysl usilovat o větší soběstačnost. Protože by to vyžadovalo větší akumulaci energie, vedlo by to k velmi vysokým pořizovacím nákladům.

Jako výrobce fotovoltaických modulů se 14 lety profesionálních zkušeností je společnost Maysun Solar připravena spolupracovat s vámi a pomoci vám při přechodu na energii. (kontaktujte nás), otevřete dveře zelené energii.