Deset nejlepších značek v globálním odvětví fotovoltaických modulů

V rámci obecného trendu energetické transformace a rozvoje ochrany životního prostředí, zejména po evropské energetické krizi v roce 2022, velké země světa aktivněji rozvíjejí fotovoltaický průmysl, což podpořilo udržitelný rozvoj globálního fotovoltaického průmyslu. Podle zprávy Mezinárodní energetické agentury (IEA) se celosvětová instalovaná kapacita fotovoltaiky v roce 2022 zvýší o 30 % a přesáhne 260 GW. Celková instalovaná fotovoltaická kapacita ve světě přesáhla 1 TW. Rychlý rozvoj fotovoltaického průmyslu je neoddělitelný od podpory celé společnosti, včetně vlády, průmyslových asociací, médií, z nichž nejdůležitější je podnik. Pojďme si dnes udělat inventuru deseti největších značek v globálním odvětví fotovoltaických modulů v roce 2022.

broken image

TOP 10 Hanwha Q.CELLS

Jihokorejský Q.CELLS patří do Hanwha Group, jednoho z deseti největších konglomerátů v Jižní Koreji, který je globálním lídrem v oblasti rozvoje energetiky. V informacích na oficiálních stránkách Q.CELLS prohlašuje, že je: přední světová společnost zabývající se solární energií s výzkumnými a vývojovými centry pokročilých technologií v Číně, Německu, Jižní Koreji a Malajsii.

broken image

top 9 tong pro solární

V roce 2022 se očekává, že celková dodávka fotovoltaických modulů bude 9 GW.
Jako největší světový dodavatel polysilikonových materiálů oznámil Tongwei svůj vstup na pole fotovoltaických modulů v druhé polovině roku 2022 výrazným způsobem, čímž vytvořil vertikálně integrovaný podnik s úplným průmyslovým řetězcem. Společnost Tongwei, která se spoléhá na cenovou výhodu dodavatelského řetězce surovin, úspěšně vstoupila do systému smluvních dodavatelů čínských centrálních podniků a státních podniků a postupně vyhrála několik rozsáhlých projektů. Se svými vysoce kvalitními a účinnými šindelovými produkty řady Terra, spolehlivou důvěryhodností značky a silnými možnostmi financování byl Tongwei uveden na seznamu Tier 1 (první výrobce fotovoltaických modulů).

broken image

TOP 8 First Solar

First Solar je lídrem na americkém fotovoltaickém trhu a jedním z předních světových výrobců solárních fotovoltaických modulů. Přestože se v posledních letech na americkém trhu nasadilo mnoho čínských fotovoltaických společností, je stále těžké otřást tržní pozicí First Solar. Nejpozoruhodnější je, že většina technických cest ostatních fotovoltaických společností jsou krystalické křemíkové solární články, ale First Solar se zaměřuje na oblast tenkovrstvých solárních článků, zejména na návrh, výrobu a prodej modulů solárních článků z teluridu kadmia. Společnost byla založena v roce 1999 Michaelem J. Ahearnem a sídlí v Tempe, Arizona, USA.

broken image

TOP 7 Astronergie (CHINT SOLAR)

V roce 2022 se očekává, že celková dodávka fotovoltaických modulů bude 13,5 GW.
Chint New Energy je dceřinou společností Chint Group, giganta v čínském elektrotechnickém průmyslu, a zaměřuje se na výrobu fotovoltaických modulů a investice do elektráren. Skupina Chint byla založena v roce 1984. Po více než 30 letech vývoje vytvořila výhody celého průmyslového řetězce integrujícího „výrobu energie, skladování energie, přenos energie, transformaci energie, distribuci energie, prodej energie a spotřebu energie“. Za zmínku stojí, že podnikání skupiny se rozšířilo do více než 140 zemí a regionů po celém světě s ročními příjmy 89,3 miliard juanů.

broken image

TOP 6 Risen Energy

V roce 2022 se očekává, že celková dodávka fotovoltaických modulů bude 16 GW.
Jako první přední společnost zabývající se fotovoltaickými moduly, která sází na produkty s heteropřechodem typu N, společnost Risen Energy provedla včasné nasazení a hloubkový výzkum a vývoj technologie typu N a má výhodu prvního na trhu v oblasti heteropřechodů. Ve stejné době byl uveden na trh první komponent rámu z vysoce pevné legované oceli na světě. V prvních třech čtvrtletích roku 2022 společnost dosáhla provozního příjmu ve výši 21,022 miliardy juanů.

broken image

TOP 5 kanadských solárních panelů

V roce 2022 se očekává, že celková dodávka fotovoltaických modulů bude 21 GW.
Canadian Solar, jako přední světový vertikálně integrovaný vývojář solární energie, má velmi vynikající výkon na trhu systémů pro ukládání energie z baterií, například na trhu v USA zaujímá asi 10 % pole systémů pro ukládání energie z baterií.

broken image

TOP 4 A Solar

V roce 2022 se očekává celková dodávka fotovoltaických modulů 40-41 GW.
Společnost JA Solar, jako zavedená jednička v oblasti fotovoltaických modulů, vytvořila vertikálně integrovaný průmyslový řetězec, včetně solárních křemíkových tyčí, křemíkových plátků, baterií a modulů, fotovoltaických elektráren a dalších výrobních a aplikačních vazeb. V současné době její upstream výroba křemíkových plátků a baterií kapacita je cca 80% výrobní kapacity, produkty jsou exportovány do 135 zemí a regionů po celém světě. Večer 15. ledna byla zveřejněna prognóza výkonnosti pro rok 2022. Odhaduje se, že čistý zisk připadající na mateřskou společnost bude v roce 2022 činit 4,8 miliardy až 5,6 miliardy juanů, což představuje meziroční nárůst o 135,45 % – 174,69 %.

broken image

TOP 3 JinkoSolar

V roce 2022 se očekává celková dodávka fotovoltaických modulů 41,5-43,5 GW.
V prvním čtvrtletí roku 2022 se společnost stane první fotovoltaickou společností na světě s kumulativními dodávkami modulů přesahujícími 100 GW. Technologie vysoce účinných monokrystalických křemíkových baterií typu 182 N, nezávisle vyvinutá jeho výzkumným ústavem, přinesla velký průlom. Byla certifikována zkušební laboratoří Čínské akademie metrologie a věd, autoritativní testovací a certifikační organizace třetí strany. , a konverzní účinnost celoplošné baterie dosáhla 26,1 %, čímž vznikla velkokapacitní baterie o velikosti 182 a více. Nový světový rekord v konverzní účinnosti plošného monokrystalového pasivovaného kontaktu typu N (TOPCon ) buňka. Společnost dosáhne v prvních třech čtvrtletích roku 2022 celkového provozního příjmu 52,772 miliardy juanů.

broken image

TOP 2 Trina Solar

V roce 2022 se očekává, že celková dodávka fotovoltaických modulů bude 43 GW.
Trina Solar je přední světový dodavatel fotovoltaických modulů, systémových řešení a služeb. Společnost Trina Solar, založená v roce 1997 jako jeden z prvních integrátorů fotovoltaických systémů v Číně, dnes spolupracuje s instalačními firmami, distributory, utilitami a vývojáři projektů po celém světě na vytváření chytré energie. Nedávno Trina Solar oznámila, že v roce 2022 očekává čistý zisk 3,422 miliardy až 4,018 miliardy juanů, což je meziroční nárůst o 89,69 % na 122,68 %.

broken image

TOP 1 LONGi Solar

Očekává se, že v roce 2022 celková dodávka fotovoltaických modulů překročí 45 GW, což je první místo na světě.
Jako celosvětový lídr v oblasti fotovoltaických křemíkových plátků + modulů se LONGi od svého založení vždy zaměřoval na technologické inovace. V současnosti vytvořil pět hlavních obchodních segmentů včetně monokrystalických křemíkových plátků, bateriových modulů a vodíkových energetických zařízení, které tvoří „zelenou energii“ “ + Cesta vývoje „zeleného vodíku“. Dne 2. listopadu 2022 se konala celosvětová konference o uvedení nového produktu na trh a byly spuštěny (modulové produkty HPBC), aby vedly průmyslový vývoj s novou technologií baterií; 19. dne téhož měsíce byla účinnost konverze křemíkového heteropřechodového solárního článku nezávisle vyvinuté společností dosáhly 26,81 %, čímž překonaly prachem zatížený 5 Nový rekord účinnosti křemíkových solárních článků.

epilog

Můžeme plně předvídat, že konkurencí v globálním fotovoltaickém průmyslu v budoucnu nebude jen konkurence mezi podniky různých zemí, ale také konkurence různých technických cest v různých zemích a míra konkurence na trhu bude stále intenzivnější.

broken image

Očekává se, že jako značka zaměřující se na distribuovanou střešní fotovoltaiku bude mít Maysun Solar v roce 2022 celkovou dodávku více než 1 GW. V roce 2023 dále rozšíří svůj tržní podíl v Evropě a poskytne evropským uživatelům vysoce kvalitní produkty s vysokými náklady. Nyní (kontaktujte nás), otevřete dveře zelené energii.