Cena fotovoltaického průmyslového řetězce: cena solárního křemíkového plátku mírně kolísá a cena fotovoltaického modulu je stabilní

· Cenové trendy
Solární křemík

V současné době je celková nabídka trhu se solárním křemíkovým materiálem napjatá a cena mírně vzrostla. Na jedné straně je v důsledku epidemie nedostatečná nabídka solárních křemíkových materiálů a ovlivněna produkce. Současně se výrobní kapacita podniků vyrábějících solární křemíkové destičky nadále zvyšovala, poptávka po solárních křemíkových materiálech se zvýšila a nedostatek nabídky se zintenzivnil, což vedlo ke zvýšení cen; Rozdělená objednávka a spěšná objednávka na nákup surovin za vysoké ceny také zvýšily cenu solárních křemíkových materiálů.

solární oplatka

Transakční cena běžných monokrystalických solárních destiček M10 se pohybuje kolem 1.01 USD/PCS a transakční cena hlavních monokrystalických solárních destiček G12 je přibližně 1.01 USD/PCS. 27. dubna společnosti LONGi a Zhonghuan zvýšily cenu svých solárních destiček jeden po druhém.

Společnost LONGi zvýšila cenu svého monokrystalického solárního kotouče typu P-typ M10 o tloušťce 165 μm monokrystalického solárního kotouče na 1.02 USD, což je nárůst o 0.6 % oproti předchozímu období ; Zhonghuan zvýšil cenu. Cena jeho 160μm a 150μm monokrystalických solárních waferů typu P se zvýšila o 0,009-0,016USD/PCS. Ve srovnání s 2. dubnem byla cena po zvýšení mezi 1.05 % a 1.2 %, z toho 210MM a 218.2 Obě velikosti MM solárních křemíkových plátků vzrostly o více než 0.015 USD/PCS.

Tento týden kvůli nízké poptávce po polykrystalických solárních waferech nadále rostly hlavní transakční ceny, až do přibližně 0.366 USD/PCS, a dokonce i malá část byla prodána za přibližně 0.369 USD/PCS; po monokrystalických solárních waferech byla poptávka dočasně stabilní, pouze malý počet objednávek byl vyřízen za vysoké ceny. Podle zpětné vazby z trhu je v důsledku nedávného dopadu epidemie celková provozní rychlost solárních destiček v současné době kolem 70 % až 80 %.

solární panel

Běžná transakční cena monokrystalických solárních článků M6 se pohybuje kolem 0.167 USD/W, běžná transakční cena solárních článků M10 je kolem 0.175 USD/W a běžná transakční cena solárních článků G12 je kolem 0,175 USD/W. Po zdražení solárních článků minulý týden je trh stále v procesu jeho postupného přijímání. Problém dopravy materiálu způsobený současnou epidemií stále přetrvává, materiálový tok není plynulý a poptávka po objednávkách v poslední době pokračuje, a poptávka po monokrystalických solárních článcích M6 je relativně malá. Transakční cena zjevně kolísala. Poptávka po solárních článcích M10 a G12 byla stabilní a podle toho byla stabilní i cena.

Solární moduly

Cena fotovoltaických modulů v tomto týdnu byla stejná jako minulý týden. Mainstreamová transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů se pohybovala kolem 0.279 USD/W, mainstreamová transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů byla kolem 0.284 USD/W a mainstreamová transakce cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů byla 0.287 USD/W. USD/W nebo tak nějak.

V současné době je epidemická situace v Číně stále poměrně závažná, dopravní problém není vyřešen, plán plánování výroby některých společností vyrábějících fotovoltaické moduly byl ovlivněn a provozní rychlost byla snížena. Čínské podniky jsou většinou na hraně, se špatným rozběhem projektů, málo centralizovanými projekty a některé distribuované projekty zaostávají kvůli dopadu epidemie; poptávka na zámořských trzích pokračuje a poptávka na trhu v Evropě a Latinské Americe stále roste. S přibývajícími objednávkami, jak se zvyšuje produkce solárního křemíkového materiálu a zmírňuje se epidemie, se hra s cenou postupně vyjasní.

Pokud jde o pomocné materiály, cena skla si tento týden nadále udržovala stabilitu. Běžná transakční cena 3.2mm skla byla přibližně 4.18 USD/㎡ a běžná transakční cena 2,0mm skla byla přibližně 3.13 USD/㎡. poptávka po skle byla stabilní a nabídka výrazně nekolísala Doprava v některých oblastech Omezená, transakční sazba poklesla.

Předpověď na příští týden

Cena monokrystalického křemíkového materiálu tento týden vzrostla a solární křemíkový plátek mírně kolísal. Poptávka v Číně a na zámořských trzích však byla v prvním čtvrtletí silná. S nárůstem výrobní kapacity solárního křemíkového materiálu se cenová hra fotovoltaické moduly se budou postupně vyjasňovat.Skladujte co nejdříve, abyste snížili ztráty na nákladech.