Nabídka a poptávka po solárním křemíkovém materiálu je napjatá a cena fotovoltaických modulů se zvyšuje kvůli nárůstu výrobních nákladů

· Cenové trendy
Solární křemík

Společnosti vyrábějící solární křemíkové desky pokračují ve zvyšování výrobní kapacity, když splňují očekávanou poptávku a jsou stále ziskové, takže poptávka po solárních křemíkových materiálech je stále silná. Solární křemíkový materiál je stále ovlivněn epidemickým prostředím a na trhu je stále nedostatek. Po Mezinárodním dni práce 1. května byly podepisovány dlouhé objednávky a hromadné objednávky na solární křemíkové materiály jedna za druhou, což vedlo ke zvýšení cen.V současné době je většina objednávek společností solárních křemíkových materiálů podepsána v květnu a následné hromadné objednávky a urgentní objednávky způsobí mírný růst cen.


Při sledování výroby, provozu a expedice solárních křemíkových materiálů pouze několik společností provádí malou údržbu, která má malý dopad na výkon. V současné době si míra využití kapacit společností solárních křemíkových materiálů udržuje vysokou úroveň a jsou ve stavu v podstatě žádné zásoby nebo dokonce záporné zásoby. Až se epidemická situace zlepší a logistika a doprava se postupně uklidní, očekává se, že v květnu se celková zásoba solárního křemíkového materiálu zvýší.

solární oplatka

Poté, co společnosti jako LONGi a Zhonghuan zvýšily své ceny před Mezinárodním dnem práce 1. května, většina společností zabývajících se solárními destičkami po svátcích upravila své ceny.Potřeby spotřebitelů komponentů je trh také v procesu neustálého přijímání. Pokud jde o nabídku a poptávku, během 1. května Svátku práce stávající výrobní podniky v zásadě udržely normální výrobu a provozní rychlost podniků prvního stupně se mírně zvýšila, když byla dodávka solárních křemíkových materiálů dostatečná.

solární panel

Po oznámení společností LONGi a Zhonghuan z 27. dubna o zvýšení cenových nabídek solárních křemíkových plátků Tongwei také oznámil, že cena solárních článků také vzrostla a cena po zvýšení ceny je stále na normální úrovni. Navazující výrobci fotovoltaických modulů v průmyslovém řetězci aktivně zásobují a udržují poptávku po solárních článcích. Kvůli nedostatku materiálu a logistiky a dopravy způsobené epidemií jsou společnosti solárních článků stále v problémech. V současné době je cena solárních článků článků je na stejné úrovni jako společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly.v přetrvávající patové situaci. Některé společnosti uvedly, že některé společnosti jsou ohledně pozdní tržní ceny tak optimistické, že se zdráhají prodat a nejsou ochotny přijmout měsíční smlouvu.

Fotovoltaické moduly

Cena monokrystalového 166MM fotovoltaického modulu je asi 0.277 USD/W, cena monokrystalového 182MM fotovoltaického modulu je asi 0.281 USD/W a cena monokrystalového 210MM fotovoltaického modulu je asi 0.284 USD/W. Po několika zvýšeních cen surovin a pomocných materiálů před průmyslovým řetězcem se zisk fotovoltaických modulů postupně snižoval a cena mírně rostla.

V současné době, díky silné zahraniční poptávce ve druhém čtvrtletí a neustálému rozvoji distribuovaných projektů v Číně, trh více akceptuje cenu fotovoltaických modulů. V květnu společnosti fotovoltaických modulů zvýšily své plány výroby. Za těchto okolností , cena zůstane vysoká. Pokud budou následné upstream ceny pokračovat v růstu, cena fotovoltaických modulů může stále růst.


Pokud jde o pomocné materiály, cena skla v posledních dvou týdnech mírně kolísala. Cena 3.2mm skla vzrostla na cca 4.2USD/㎡ a cena 2.0mm skla je stále cca 3.09USD/㎡. náklady na výrobu skla stále rostou a sklářské společnosti mají zjevné úmysly zvýšit ceny Poptávka společností vyrábějících fotovoltaické moduly je velká, zásoby skla stále klesají a cena fotovoltaických modulů mírně stoupá, což zvyšuje akceptaci fotovoltaických modulů společnosti k mírnému zvýšení cen skla.

Předpověď na příští týden:

Cena monokrystalického křemíkového materiálu v tomto týdnu nadále rostla a ceny solárních křemíkových waferů a solárních článků zůstaly v zásadě stabilní.Vzhledem k nárůstu nákladů mírně vzrostla i cena fotovoltaických modulů, ale poptávka na evropském trhu byla v roce silná. 2. čtvrtletí Pokud bude cena solárního křemíkového materiálu nadále růst, cena fotovoltaických modulů Stále existuje možnost růstu a doufám, že zákazníci s projekty se co nejdříve předzásobí, aby se snížily ztráty nákladů.