Ceny solárního křemíku stále rostou, ceny solárních modulů mají stále kam růst

· Cenové trendy

Tento týden jsou ceny solárního křemíku stejné jako minulý týden, hlavně proto, že už není moc co prodávat, celková nabídka monokrystalického materiálu zůstává na úrovni přibližně 39,76 USD/KG, současné solární křemíkové podniky v červnu podepsaly objednávky, a dokonce i jednotlivé podniky podepsaly objednávky na červenec, nabídka solárního křemíku je stále napjatá, očekává se, že do konce června před malým počtem hromadných objednávek se mírně zvýší ceny solárního křemíku, v krátkodobém horizontu Ceny solárního křemíku budou i nadále růst.

Solární křemík

Podle statistik dosáhly dodávky solárního křemíku v červnu 70 250 tun (26,51 GW), což je o 6,28 % více než v květnu, ale dodávky solárního křemíku jsou stále omezené ve srovnání s obrovskou navazující výrobní kapacitou křemíkových destiček a současnou vysokou mírou spuštění celého průmyslového řetězce.

Běžná transakční cena M10 je přibližně 1,01 USD/PC a běžná transakční cena G12 je přibližně 1,36 USD/PC. Tento týden, solární oplatky nové objednávky méně, terminál pro průmysl řetězce pokračoval vysoké ceny ukázaly slabost, solární článek nákupní nadšení oslabil, předchozí M10 poptávka je lepší, některé oplatky podniky převést velikost výroby, energicky vyrábět M10 solární oplatky, nyní downstream vzít pomalu, některé společnosti zpětnou vazbu, již M10 objednávky cenové výkyvy, vyjednávání prostor se stal větší, herní atmosféra na trhu, na základě Na základě tlaku na náklady se očekává, že ceny solárních destiček zůstanou stabilní.

solární destička

Integrovaná míra spuštění výroby křemíkových destiček dosáhla v červnu 77 %, protože dodávky křemíku byly stále nedostatečné a každý z nich v různé míře snížil svou produkci oproti původnímu plánu. Poptávka po křemíkových destičkách zůstává v krátkodobém horizontu relativně silná, protože navazující podniky vyrábějící solární články pracují téměř na plnou kapacitu.

Běžná transakční cena monokrystalického solárního článku M6 se pohybuje kolem 0,17 USD/W, běžná cena článku M10 se pohybuje kolem 0,18 USD/W a běžná transakční cena článku G12 je kolem 0,17 USD/W. Monokrystalické články M6 již mají velmi omezené zdroje na trhu v důsledku snížené poptávky, což urychluje proces jejich stahování z trhu. V poslední době některé podniky vyrábějící solární články prostřednictvím modernizace výrobní linky 166 182, výrobní linky 210 182 a zvýšení nové výrobní kapacity výrazně zvýšily celkovou výrobní kapacitu 182, avšak nabídka a poptávka po článcích velikosti 182 stále zůstávají napjaté, ceny stále mohou růst.

solární článek

Tento týden se běžná transakční cena monokrystalických solárních modulů 166 pohybuje kolem 0,28 USD/W, běžná transakční cena monokrystalických modulů 182 vzrostla na přibližně 0,29 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických modulů 210 se pohybuje kolem 0,29 USD/W. Cena 182 solárních článků v předchozím období vzrostla, což vedlo k mírnému nárůstu ceny 182 modulů v tomto týdnu, která byla na stejné úrovni jako cena 210 modulů. V současné době jsou podniky vyrábějící moduly první řady díky lepší zahraniční poptávce plné objednávek a většinou udržují plnou výrobu, ale domácí koncentrovaná akceptace vysokých cen modulů je stále nízká a distribuovaná poptávka stále pokračuje, přičemž rozpětí mezi koncentrovanými a distribuovanými nabídkami na trhu se pohybuje kolem 0,0074-0,010 USD/W. Nedávno byla přijata rezoluce o evropských celních opatřeních proti nucené práci, která zakazuje vstup výrobků "nucené práce" na evropský trh, a vzhledem k naléhavé poptávce po evropských zařízeních a obrovské výrobní kapacitě Číny již některé domácí podniky připravily příslušné materiály, takže se očekává, že skutečný dopad příslušných opatření bude omezený a poptávka po modulech bude pokračovat. Tento týden se rozpětí nabídek zúžilo a minimální cena se zvýšila, přičemž nabídky na trhu se pohybovaly na úrovni 0,31-0,32 USD/W.

Solární moduly

Pokud jde o pomocné materiály, ceny skla se tento týden nadále stabilizují, 3,2mm skleněná hlavní transakční cena 4,24 USD/㎡, 2,0mm skleněná hlavní transakční cena 3,35 USD/㎡, poptávka podniků po komponentech je obecná a nabídka skla se nadále zvyšuje, psychologie cenového tlaku podniků na komponenty je zřejmá, sklářské podniky kvůli tlaku na náklady také nejsou ochotny dělat ústupky, obě strany jsou v patové situaci, očekává se, že ceny skla budou Očekává se, že ceny skla zůstanou v krátkodobém horizontu stabilní.

Předpověď cen fotovoltaických modulů na příští týden.

Solární křemík tento týden stále roste. Vzhledem k tomu, že vysoká zahraniční poptávka na straně solárních modulů stále pokračuje a ceny komponentů jsou akceptovány na vysoké úrovni, je zde stále prostor pro růst cen komponentů. Zákazníci s fotovoltaickými projekty nakupují co nejdříve, aby snížili ztráty nákladů.