7 Výhod instalace domácího solárního systému

· Průmyslové Novinky
Střešní fotovoltaické systémy

Fotovoltaický systém je systém výroby energie, který využívá solární články k přeměně sluneční energie na elektrickou. Domácí fotovoltaické systémy se skládají z fotovoltaických panelů, držáků, baterií a střídačů.
Domácí fotovoltaické systémy se instalují a využívají především prostřednictvím těchto nevyužitých zdrojů stávajících budov v domácnostech, jako jsou střechy, fasády stěn, balkony, dvory atd.
Využívání solární energie nepřispívá pouze k ochraně životního prostředí, ale přináší mnoho výhod i majitelům domů.

Hlavním důvodem, proč se rozhodnout pro instalaci fotovoltaického systému, je snížení výdajů domácnosti.
Vím, že se bojíte vidět účet za elektřinu kvůli vysokým nákladům. Po instalaci systému zaplatíte o více než 80 % méně.

Účty za elektřinu

Elektřinu z fotovoltaického systému můžete během dne využívat namísto elektřiny ze sítě. Pokud nainstalujete také baterii, můžete solární energii, která se během dne nevyužije, uložit pro pozdější použití. To může dále snížit vaše účty za elektřinu.

Chci si nainstalovat fotovoltaický systém, kolik to bude stát? Jak dlouho obvykle trvá, než se peníze vrátí? To se týká všech majitelů domů.
Návratnost investice do instalace fotovoltaického systému závisí na dvou hlavních podmínkách: instalovaném výkonu fotovoltaického systému a investici do systému.

Návratnost investic

Náklady na zařízení zakoupené pro fotovoltaický systém, včetně fotovoltaických modulů, střídačů, baterií, kabelů, montážních držáků, měřičů, monitorovacích zařízení atd., se mění v závislosti na kolísání nabídky a poptávky na trhu a souvisí s velikostí instalovaného fotovoltaického výkonu.
Kromě nákupu zařízení je třeba počítat s nemalými náklady na výstavbu, instalaci, uvedení do provozu a připojení systému k síti. Čím větší je instalovaný výkon systému, tím se některé základní náklady rozmělní, takže jednotkové investiční náklady jsou nižší.
Například obecná kapacita instalace fotovoltaického systému pro domácnosti je asi 5 kW, investice do systému je asi 12-20 000 juanů. V závislosti na podmínkách osvětlení, tarifech na straně zákazníka, dotacích a nákladech systému se náklady obvykle vrátí za 7-10 let, přičemž příjmy z elektřiny vytvořené během zbývajících 15 let se stávají čistým ziskem.
Instalace domácího fotovoltaického systému také efektivně využívá nevyužité střešní zdroje, vytváří dodatečný příjem a představuje jedinou investici s dlouhodobým ziskem!

Po dlouhé době používání mohou na povrchu fotovoltaických modulů zůstat nečistoty, které způsobují stínění, a tím snižují účinnost výroby elektřiny. Protože však většina fotovoltaických modulů má určitý úhel sklonu, nečistoty jsou srážkami odplavovány. Čištění fotovoltaických modulů je tedy méně nákladné. Kromě toho dnešní profesionální montážní firmy nabízejí služby, které zahrnují instalaci, uvedení do provozu, údržbu a řešení problémů. Na pravidelnou údržbu fotovoltaického zařízení si můžete najmout montážní firmu.

Solární energie je nový obnovitelný zdroj energie, který je skutečně ekologický a šetrný k životnímu prostředí. Solární energie sama o sobě nespotřebovává žádné palivo, nevypouští žádné emise včetně skleníkových plynů a dalších emisí, neznečišťuje ovzduší a neprodukuje záření, které by bylo škodlivé pro lidské zdraví. Můžete přispět k boji proti znečištění z konvenční výroby energie (např. uhelné elektrárny, těžba ropy a plynu). Oxid uhličitý a další škodlivé skleníkové plyny vypouštěné fosilními palivy způsobují změnu klimatu a extrémní změny počasí na planetě, jako jsou sucha, povodně a zvyšování globálních teplot. Přežití významných živočišných druhů je při této bezprecedentní změně klimatu ještě více ohroženo a některé druhy jsou dokonce na pokraji vyhynutí. Instalace fotovoltaických systémů pro napájení vašeho domu má proto velký význam pro vás, budoucí generace i přírodu.

Emise CO2 během životního cyklu

Pokud je velká plocha střechy pokryta fotovoltaickými moduly, lze v létě účinně snížit vnitřní teplotu v budově a ušetřit tak elektrickou energii na klimatizaci. V zimě lze snížit tepelné ztráty uvnitř domu a snížit tak náklady na vytápění.

Na rozdíl od konvenční výroby energie neprodukuje fotovoltaická výroba energie žádný hluk.

Domácí fotovoltaický systém je moderním a prozíravým doplňkem domu. Přestože mnoho majitelů domů má zájem o napájení svých domů solární energií, ne všichni se do toho pustí. Domy s fotovoltaickými systémy mají vyšší hodnotu a prodávají se rychleji než domy bez nich. A kupující mohou mít pocit, že jejich nový domov je odolný vůči budoucnosti.

Solární fotovoltaický systém je výhodnou investicí a zároveň projevem ekologické a lidské odpovědnosti. Instalace fotovoltaického systému je moudrá volba!