Víte o vysoce účinné technologii fotovoltaických modulů shingled?

· Průmyslové Novinky

V posledních letech je neustálé snižování nákladů na jednotku elektřiny vyrobené fotovoltaikou hlavním zájmem obchodníků a zákazníků s fotovoltaikou a jistou cestou k dosažení uhlíkové neutrality. Zlepšováním účinnosti fotovoltaických článků se snižování nákladů na straně modulů, a tím i snižování investičních nákladů pro kupující stalo hlavní technickou cestou.
Inovace technologie článků však čelí úzkému hrdlu, PERC se blíží svému teoretickému vrcholu účinnosti, heteropřechod, TopCon a další technologie nemohou v krátké době překonat nákladovou bariéru a prostor pro jednotlivé pomocné materiály, které mohou pokračovat ve snižování nákladů, je velmi omezený. Jak dosáhnout toho, aby fotovoltaické moduly měly vyšší výkon a výrobu energie, začalo mnoho společností dělat články o "procesu balení" modulů. To vedlo k vytvoření šindelů, technologie balení modulů, která nabízí vysoký výkon a kvalitu.

broken image

Co je to technologie shingled?

Shingled je použití technologie laserového řezání k rozřezání celého článku na několik proužků, které jsou naskládány a uspořádány do podoby střešních tašek, přičemž mezi články je místo kovových mřížek bezešvé pájení vodivým stříbrným lepidlem (ECA), a poté jsou laminovány a zapouzdřeny. To optimalizuje strukturu modulu a umožňuje nulové rozestupy mezi články, což umožňuje umístit o 5 % více článků ve stejném provedení než u jiných typů modulů, čímž se účinně zvětšuje plocha světla přijímaného modulem.
Nejnovější generace vysoce účinné technologie shingled, která využívá technologii optimalizace povrchu článků pro zlepšení sběru proudu, může dále zvýšit hranice energetické hustoty balení modulu. Fotovoltaické moduly s vysokou hustotou zapouzdřené technologií shingled mají pět jedinečných produktových výhod, díky nimž mají moduly shingled silnější "životnost" než běžné moduly.

broken image

Výhody shingled

1. Vyšší účinnost konverze
Tradiční moduly mají kvůli omezením svařovacího stroje mezi články 2mm rozestupy, což vede k velké prázdné ploše. moduly shingled mají mezi články a stohy článků rozestupy 0, což umožňuje zabalit více článků na stejné ploše, a tím zvýšit účinnost konverze fotovoltaického modulu.

2. Větší odolnost vůči horkým místům
"Efekt horkých míst" fotovoltaických modulů je jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících výkon modulu. Když "efekt horkých míst" dosáhne určité úrovně, nepřetržité lokalizované teplo spálí modul, což má za následek rozbití skla, spálení článků a propálení zadních listů. I když nedojde k popálení modulu, horké místo přímo vede ke 30% snížení životnosti fotovoltaického modulu, což v dlouhodobém horizontu způsobí jeho selhání.
Šindelový modul má nízký proud 1/6 pracovního proudu celého řetězce modulů, což snižuje vliv zpětného proudu na modul, a tím výrazně zlepšuje odolnost modulu vůči horkým místům.

broken image

3. Nižší riziko vzniku skrytých trhlin
U šindelových modulů jsou články pružně spojeny pomocí ECA a napětí je rovnoměrně rozloženo, což umožňuje nejen použití tenčích destiček, ale také snižuje riziko vzniku skrytých trhlin.
Při prasknutí běžného modulu při používání může maximální délka praskliny přesahovat celou délku článku (1/2 délky polovičního článku), zatímco u šindelového modulu může přesahovat 1/6 délky článku (určeno počtem plátků). šindelové moduly mohou účinně omezit dopad prasklin na menší plochu, a i když k prasknutí dojde, modul ztratí méně výkonu.

4. Menší zastínění
Stínění ve fotovoltaické elektrárně nejenže snižuje účinnost modulů, ale může také vést ke vzniku horkých míst, která mohou představovat bezpečnostní riziko pro elektrárnu. Stínění má na šindelové moduly mnohem menší vliv než na běžné fotovoltaické moduly.
Pokud je modul instalován vertikálně a spodní řetězec je zastíněn, výkon běžného polovičního modulu se sníží o 50 % a výkon běžného celého modulu se sníží o 100 %. Pokud jsou šindelové moduly instalovány vodorovně, výkon běžných celých a polovičních modulů se sníží o 33 %, zatímco výkon šindelových modulů se při výpadku jednoho sloupce článků sníží pouze o 17 %.

5. Snížení odporu
Konečně, pokud jde o konstrukci obvodu, konvenční moduly používají k propojení pocínovanou měděnou pásku a odpor pásky může snadno vést ke ztrátě výkonu. šindelové moduly používají k propojení nízkoodporový ECA a dva články jsou přímo propojeny, což zkracuje vzdálenost pohybu mezi elektrony a nižší odpor pomůže zvýšit výkon.

Společnost Maysun Solar vyrábí také celočerné šindelové fotovoltaické moduly, které jsou k dispozici v různých velikostech.

broken image

Jako výrobce fotovoltaických modulů s 15 lety zkušeností v oboru má společnost Maysun Solar pobočky a sklady v mnoha zemích a navázala dlouhodobé vztahy s mnoha vynikajícími instalátory. Můžete se na nás obrátit s žádostí o aktuální cenové nabídky modulů nebo s dotazy týkajícími se fotovoltaiky.

Může se vám také líbit:

broken image
broken image
broken image