Cena 210MM fotovoltaických modulů a solárních křemíkových materiálů vzrostla a hra ve všech navazujících spojích je zřejmá

· Cenové trendy

 

Solární křemík

Začátkem dubna má většina materiálových firem podepsané objednávky na tento měsíc. Tento týden především realizovaly předchozí zakázky. Některé firmy mají nějaké přebytky a hromadné zakázky. Cena solárních křemíkových materiálů opět vzrostla. V současnosti je rozšiřování a uvolňování výrobní kapacity podniků na výrobu solárních křemíkových materiálů menší, než se očekávalo, a brání se přepravě dovážených solárních křemíkových materiálů. Vzhledem k vysoké ceně solárních křemíkových plátků však provozní rychlost zůstává na vysoké úrovni. Překrývající se nová výrobní kapacita se postupně uvolňuje a poptávka po solárních křemíkových materiálech se zvyšuje, krátkodobý fázový nedostatek bude pokračovat.Sledujte výrobu, provoz a přepravu solárního křemíkového materiálu. Některé podniky solárního křemíkového materiálu budou provádět údržbu od dubna do května. Zároveň dva podniky se solárním křemíkovým materiálem uvolní přírůstkové rozšíření výroby. V dubnu budou dodávky solárních křemíkových materiálů bude i nadále nedostatek a cena si bude udržovat mírně rostoucí trend, vezmeme-li v úvahu, že výrobní kapacita solárních křemíkových destiček se bude v důsledku epidemické situace postupně uvolňovat.

solární oplatka

Tento týden mainstreamová transakční cena M10 mírně vzrostla na zhruba 1.06 USD/kus a mainstreamová transakční cena G12 se pohybovala kolem 1.42 USD/kus. 13. dubna společnost LONGi opět zvýšila cenu 165μm křemíkového plátku M10 na 1.07 USD/kus, což je nárůst o 0,02 USD z 1.05 USD/kus z 25. března, což představuje nárůst o 1.79 %. Po všeobecném zvýšení ceny solárních křemíkových plátků minulý týden je trh postupně přijímán. Některé společnosti vyrábějící solární články méně akceptují zvýšené ceny, trh je stále konkurenční a neexistuje výrazný nárůst poptávky po nákupu. V současné době, zasažené epidemií, je v různé míře ovlivněna přeprava surovin, výroba a expedice solárních destiček a dodávky solárních destiček jsou mírně omezené. Aby byla zajištěna provozní rychlost, některé modulové společnosti zvýšila poptávku po solárních článcích a solárních waferech M10. Ceny M10 mírně vzrostly.

solární panel

Běžná transakční cena monokrystalických solárních článků M6 se pohybuje kolem 0.17 USD/W, běžná transakční cena solárních článků M10 je kolem 0.18 USD/W a běžná transakční cena solárních článků G12 je kolem 0.18 USD/W. V současné době inicioval předřazený průmyslový řetězec nové kolo zvyšování cen. Tento týden společnosti solárních článků neupravily své ceny. Atmosféra hry na trhu je zřejmá. Podle zpětné vazby trhu je současná cena solárních článků již na "hraniční" nákladové linii modulového spojení Vzhledem k cenové akceptaci navazujících fotovoltaických modulů zůstává cena solárních článků prozatím stabilní.

Fotovoltaické moduly

Tento týden se hlavní transakční cena monokrystalických 166MM fotovoltaických modulů pohybuje kolem 0.29 USD/W, hlavní transakční cena monokrystalických 182MM fotovoltaických modulů je kolem 0.30 USD/W a běžná transakční cena monokrystalických 210MM fotovoltaických modulů se mírně zvýšila. na přibližně 0.30 USD/W. V poslední době výrobní řetězec modulů a pomocné materiály zvýšily ceny. Některé společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly se pokusily zvýšit své nabídky, ale akceptace terminálů je nízká a jsou stále ve fázi hry. Vlivem preferencí trhu je poptávka po monokrystalické 210MM FV moduly jsou vysoké a nárůst ceny Následná akceptace ceny je vysoká a transakční cena vykazuje známky růstu. V současné době cena fotovoltaických modulů dosáhla vysoké úrovně a ve hře jsou některé projekty centralizovaných elektráren.Vzhledem k vysoké akceptaci cen modulů a dobré poptávce po distribuovaných projektech se očekává, že instalovaný výkon dosáhne nové úrovně. vysoký.Pokud jde o pomocné materiály, cena skla zůstala tento týden stabilní. Běžná transakční cena 3.2mm skla tento týden byla přibližně 4.39 USD/㎡ a hlavní transakční cena 2.0mm skla byla přibližně 3.29 USD/㎡.Společnost podepsala objednávky na duben, objem trhu tento týden byl malý a tržní kotace nijak výrazně nekolísala.

předpověď na příští týden 

Očekává se, že ceny fotovoltaických modulů porostou i v příštím týdnu a doufáme, že zákazníci s projekty se co nejdříve předzásobí, aby snížili ztrátu nákladů způsobenou pokračujícím růstem cen.