Mohu nainstalovat skleněné fotovoltaické moduly na střechu?

· Novinky Společnosti Maysun

Stále více lidí začíná používat solární moduly s dvojitým zasklením, zejména v evropských regionech s důrazem na kvalitu. Díky různým výhodám modulů s dvojitým sklem a neustálému snižování výrobních nákladů se bude pronikání modulů s dvojitým sklem na trh nadále zvyšovat.

Co je modul s dvojitým sklem

Před představením modulů s dvojitým sklem musíme nejprve porozumět pojmu "oboustranné moduly". Takzvaný „oboustranný modul“ označuje modul, který dokáže absorbovat sluneční světlo z obou stran solárního článku a vyrábět elektřinu. Zadní strana buňky je také průhledná.
Modul s dvojitým zasklením je oboustranný modul se zapouzdřeným sklem na obou stranách. Samozřejmě, protože se jedná o „dvojité sklo“, musí být tento modul „double faced“.
Bifaciální výroba elektřiny má větší ekonomické výhody, proto více centralizované velké pozemní elektrárny sloužící veřejným službám využívají bifaciální moduly. Současně jsou moduly s dvojitým sklem upřednostňovány také některými distribuovanými uživateli kvůli jejich oboustranně průhlednému vzhledu a jsou široce používány v solárních sklenících, garážích, markýzách a dalších scénářích.

broken image

Výhody modulů s dvojitým sklem

Pojďme si analyzovat z pohledu ekonomiky, jaké výhody nám mohou přinést moduly s dvojitým sklem?
účinnost:
Obě strany modulu s dvojitým zasklením mohou vyrábět elektřinu, takže má dodatečný zisk při výrobě energie ze zadní strany než jednostranný modul. V různých prostředích použití může modul s dvojitým zasklením dosáhnout zvýšení výroby energie o 5 % až 30 % a celková účinnost výroby energie je mnohem vyšší než u jednostranných komponent. Zvýšení produkce energie je zde úměrné odrazivosti povrchu, na kterém je modul umístěn. Například betonová podlaha natřená bílou barvou může zjevně způsobit, že modul s dvojitým sklem produkuje více energie.

broken image

dlouhý život

Sklo je anorganický oxid křemičitý, stejná látka jako písek, a jeho odolnost proti povětrnostním vlivům, odolnost proti korozi, odolnost proti otěru a odolnost proti ohni předčí jakýkoli známý plast. Ultrafialové světlo, kyslík a vlhkost mohou způsobit postupnou degradaci plastového podkladu, křídování povrchu nebo dokonce prasknutí. Sklo řeší problém povětrnostních vlivů komponent jednou provždy. Díky této vlastnosti je modul s dvojitým sklem vhodný pro různá aplikační prostředí, jako je vysoká teplota, vysoká vlhkost, poušť, moře atd. a je nejlepší volbou v oblastech s kyselejším deštěm nebo slanou mlhou. Proto má modul s dvojitým sklem životnost až 30 let a záruku napájení minimálně 80 %.

broken image

Obavy z dvojitých skleněných modulů

Z hlediska účinnosti a životnosti nám moduly s dvojitým sklem nepochybně přinesou více ekonomických výhod, které se v konečném důsledku odrazí na výrobě elektrické energie. Obecně se však má za to, že pokud chcete nosit korunku, musíte nést její váhu, a pokud chcete více energie, musíte dělat kompromisy v jiných aspektech.
Moduly s dvojitým zasklením jsou těžší než moduly jednostranné. Vydrží moje střecha?
Přináší použití modulů s dvojitým sklem další náklady na instalaci?
Jsou moduly s dvojitým sklem příliš drahé?
V tomto ohledu mají distribuovaní uživatelé na střeše mnoho starostí.

Ve skutečnosti je výše uvedený argument zastaralý. V prvních letech měly dvojité skleněné moduly problémy s nadměrnou hmotností, nepohodlnou manipulací a vysokými náklady na instalaci. Technologie fotovoltaického průmyslu se však každým dnem mění a tyto problémy dlouho přetrvávají. dlouho pryč.

broken image

Střecha neodolává tlaku

Vezmeme-li příklad rezidenčních fotovoltaických scénářů, obecně je zatížení střechy jasně stanoveno ve stavebním zákoně.

Společnost Maysun Solar nedávno uvedla na trh modul TwiSun s dvojitým sklem využívající křemíkový plátek G12 40 o velikosti 1760*1098 mm a hmotnosti pouze 19,5 kg, což je o 2 kg lehčí než jeden modul proti stejné velikosti a je převedeno. při jednotkové ploše 10,1 kg/㎡.
Hmotnost modulu TwiSun s dvojitým sklem je menší než 5 % jeho střešní nosnosti a náraz je zanedbatelný.

broken image

Snadná přeprava a instalace

Plocha modulu s dvojitým zasklením TwiSun je pouhých 1,93 m2 a hmotnost pouhých 19,5 kg, kterou snadno unese i dospělý muž. Německý zákon uvádí: Střešní FV moduly distribuované do domácností musí splňovat následující normy: plocha je menší než 2 metry čtvereční a hmotnost je menší než 25 kg. TwiSun je plně kompatibilní a komponenty, které tento standard překračují, vyžadují k pohybu spolupráci dvou dospělých osob.
Použití modulů s dvojitým zasklením TwiSun tedy vůbec nezvýší dodatečné náklady na instalaci.

broken image

není vůbec drahý

Snižování nákladů a zvyšování efektivity je věčným tématem fotovoltaického průmyslu. Od zrodu modulů s dvojitým sklem se výrobní náklady stále snižovaly. Moduly s dvojitým sklem TwiSun používají 1,6 mm oboustranné PV sklo a 28 mm rám z hliníkové slitiny T6, což snižuje hmotnost bez kompromisů v kvalitě a také zajišťuje 30letou životnost modulu.
Cenově jsou moduly TwiSun s dvojitým zasklením o 0,005 ohmů/W dražší než moduly s jednoduchým zasklením stejné velikosti. Instalace 10kw systému stojí pouze o 50 ohmů více. Těchto 50 ohmů vám poskytne těch 5 let energie zdarma Proč to neudělat? (Záruční doba na jednostranné komponenty je obvykle 25 let.)

broken image

velikonoční vajíčka

Jiný německý zákon o distribuované fotovoltaice na střechách domácností uvádí, že moduly s dvojitým zasklením mohou být instalovány ve vzdálenosti 0,5 metru od sousedů, zatímco moduly s jednoduchým zasklením mohou být instalovány ve vzdálenosti více než 1,25 metru od sousedů.

Takže zpět k původní otázce: Mohu nainstalovat moduly dvojitého zasklení na střechu mého domu? Samozřejmě, pokud je hustota bydlení ve vaší komunitě vysoká, můžete si vybrat pouze moduly s dvojitým zasklením.