Zrození TwiSun - Instalace modulů dvojitého skla na obytné střechy

Před nedávnem se nás jeden významný německý zákazník zeptal, zda bychom mohli vyrobit modul s dvojitým sklem vhodný pro obytné střechy. Proč to musí být dvojité sklo? Kvůli zvážení požární bezpečnosti předložila německá vláda právní předpisy o vzdálenosti mezi střešním fotovoltaickým systémem a sousedovým domem: pokud chcete instalovat modul s jedním sklem, musíte být vzdáleni více než 1,25 metru od stěna sousedova domu; Skleněný modul lze instalovat pouze 0,5 metru od sousedova domu.

broken image

Poptávka zákazníků je vším, a tak Maysun zahájil vývoj nového produktu.

Byla to náročná cesta. Protože také v Německu platí nařízení, které vyžaduje, aby fotovoltaické moduly na střeše nesměly překročit 2 m² a 25 kg na každý, což znamená, že specifikace tohoto modulu s dvojitým sklem jsou omezené.

broken image

Maysun Solar je založena především na distribuovaném trhu v Evropě a obytné střechy a průmyslové a komerční střechy jsou hlavními aplikačními scénáři našich produktů. V loňském roce jsme vyvinuli výrobek s dvojitým sklem G12 (210 mm) typu 40, který se blíží výše uvedenému standardu. Jeho výkonový rozsah je nejběžnější 390W-410W pro domácí systémy a jeho plocha je 1,93 m², což splňuje normu menší než 2 m², hmotnost je však jen 25 kg.

Otázka nyní zní: jak snížit hmotnost komponent?

Hmotnost modulu dvojitého skla spočívá především v rámu a skle. Rám a sklo jakožto nejdůležitější obalový pomocný materiál pro fotovoltaické moduly určují spolehlivost a bezpečnost modulů a přímo ovlivňují účinnost výroby energie a životnost modulů. Proto musíme snížit hmotnost za předpokladu zajištění kvality komponentů.

Sklenka

V současnosti většina běžných modulů s dvojitým sklem na trhu používá sklo o tloušťce větší než 2.0 mm, například výrobek s dvojitým sklem, který jsme vyrobili v loňském roce, používal sklo o tloušťce 2.0 mm. Jak tedy snížit hmotnost na základě zajištění kvality skla? Za tímto účelem jsme našli hlavní dodavatele fotovoltaických skel Tesla Solar Roof a zakoupili jimi vyráběné fotovoltaické sklo o tloušťce 1.6 mm, což je vysoce účinné antireflexní fotovoltaické sklo vyrobené čistě fyzikální technologií temperování, které je větší než 2.0 mm krycí sklo je také o 15 % lehčí, ale mechanické vlastnosti nejsou nijak ohroženy.

broken image

Po výměně skla klesla hmotnost modulu na necelých 21kg. Produktoví inženýři společnosti Maysun Solar však nezůstali jen u toho a obrátili se na výzkum materiálů rámu.

rám

Tradiční fotovoltaické moduly obvykle používají profily z hliníkové slitiny procesu T5.T5 je proces úpravy vzduchem chlazený a pevnost v tahu výsledných profilů je 160 MPa. Aby se dále snížila hmotnost komponentů, zvolili inženýři Maysun dražší profily T6. T6 je vodou chlazený proces a pevnost v tahu výsledných profilů je 215 MPa. Tloušťku rámu upgradovaného modulu lze zmenšit z 30 mm na 28 mm, přičemž celková pevnost mechanického zatížení se zvýší o 20 %.

broken image

Buňka

Po vyřešení problému s hmotností modulu zvolili inženýři Maysun třídílné články G12, aby snížili pracovní proud modulu a učinili jej vhodný pro všechny běžné invertory na evropském trhu.

broken image

Od okamžiku obdržení poptávky zákazníka inženýři Maysun a různí dodavatelé opakovaně ověřili, vyvinuli několik vzorků a provedli mnoho kontrol kvality. Nakonec jsme úsilím všech stran dali zrod tohoto dokonalého nového produktu , což je unikátní TwiSun.

Rozměr: 1760×1098×28 mm, Hmotnost: 19,5 kg, Plocha: 1,93 m²
Rozměr: 1760×1098×28 mm, Hmotnost: 19,5 kg, Plocha: 1,93 m²

Nulová propustnost vody, proti poškrábání, proti stárnutí, proti PID, vhodné pro drsná prostředí, jako je silný chlad, vysoká teplota, vysoká vlhkost, solná mlha, čpavek atd.
Delší životnost, efektivnější, lehčí, bezpečnější, krásnější, přizpůsobivější, spolehlivější

broken image
Kliknutím zobrazíte další podrobnosti o produktu: