Zpráva o cenách v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: solární křemíkový prášek byl upraven směrem dolů, ceny v dodavatelském řetězci začaly kolísat

· Cenové trendy
Zpráva o cenách v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: solární křemíkový prášek byl upraven směrem dolů, ceny v dodavatelském řetězci začaly kolísat

S nedávnou úpravou nabídek solárního křemíku v prášku směrem dolů, spolu s odstraněním rozsahu limitů výkonu a zrušením amerického vyšetřování proti vyhýbání se daňovým povinnostem v souvislosti s původem v jihovýchodní Asii, začalo nové kolo volatility cen fotovoltaických výrobků v dodavatelském řetězci.

Ceny solárního křemíku mírně kolísají s úzkým rozpětím nabídek

Po zrušení rozsahu energetických omezení je nabídka předcházejícího solárního křemíku dostatečná a nabídky byly upraveny směrem dolů, což zmírnilo napjatou situaci v zásobování solárním křemíkem. A s uvolněním kotací navazujících produktů mají ceny solárního křemíku opět tendenci růst, přičemž malý počet objednávek vykazuje uvolnění kotací, ale nedochází k žádným transakcím. Celková průměrná transakční cena je stejná jako minulý týden, i když vysoké kotace postupně klesají, přičemž aktuální celková průměrná cena solárního monokrystalického materiálu je 42,44 USD/KG a tržní kotace se pohybují v rozmezí 41,50-43,06 USD/KG.

Při sledování výrobních operací a dodávek v segmentu solárního křemíku zjistíme, že 12 domácích čínských podniků vyrábějících solární křemík je ve výrobě, přičemž jeden podnik výrobu teprve obnoví. Objednávky, navazující vertikálně integrované podniky zvýšily dodávky fotovoltaických modulů, poptávka po solárním křemíkovém materiálu je velká, od tohoto měsíce byly podepsány objednávky solárních křemíkových podniků, některé podniky prosincové objednávky jsou také podepsány jedna po druhé, aby podpořily dodávky solárního křemíkového materiálu, aby udržely těsnou rovnováhu, tržní cena také zůstala stabilní ve hře.

Nabídka solárních křemíkových destiček nadále kolísá, ceny monokrystalických solárních destiček M6 mírně klesly

Poté, co byl zrušen tlak na omezení dodávek elektřiny, začaly podniky vyrábějící solární destičky pracovat lépe, vertikálně integrované podniky vyrábějící destičky založené na dodávkách navazujících fotovoltaických modulů, míra úrody se zvýšila, některé navazující podniky vyrábějící fotovoltaické moduly, aby ochránily dodávky, přistoupily k podpisu dlouhé objednávky na příští rok.

Nedávná medvědí reakce na trhu v přední části průmyslového řetězce je silná, některé podniky zpomalily tempo nákupu, což vedlo k pokračujícímu oslabování poptávky po monokrystalických solárních destičkách, některé podniky vyrábějící monokrystalické solární destičky z důvodů tlaku na zásoby učinily malé ústupky v nabídce, zejména monokrystalické výrobky M6, spodní cena transakce se nadále snižuje, hlavní cena klesla zpět na 0,89 USD/PC, solární destičky velkých rozměrů, ceny Na straně polykrystalických solárních destiček je celková nabídka relativně stabilní, v závislosti na přijatelnosti poptávky na navazujících trzích, se současnými domácími a zahraničními nabídkami na úrovni 0,38 USD/PC a 0,329 USD/PC.

Nabídky solárních článků jsou stabilní, zprávy o blížícím se poklesu cen na horním konci řetězce úzce souvisí s trendy v oblasti článků

Nabídky solárních článků byly tento týden stabilní a trh pozorně sledoval vývoj cen na předcházejících trzích. Nedávné zvěsti na trhu upstream se chystá snížit cenu novinek, solární článek celkově citace jsou stabilní, a to zejména z důvodu dvojího tlaku upstream produktů nahoru, downstream nákup zpomalení, solární článek ziskové marže byly velmi omezené, pokud solární křemíkové oplatky nabízejí žádný zřejmý klesající trend, celková nabídka solárních článků je stále udržovat stabilitu. V současné době kromě některých monokrystalických solárních článků M6 články, ovlivněné poptávkou, vysoká cena nabídky mírně klesla, hlavní cena v USD 0,17-0,18/W. Velké solární články, M10, G12 monokrystalické solární články hlavní cena v USD 0,180/W a USD 0,175/W, v tomto pořadí.

Pokud jde o polykrystalické solární články, konkurenceschopnost výrobků měla v podmínkách vysokých nákladů na trhu tendenci slábnout a navazující transakce se stávaly stále vzácnějšími, přičemž běžné ceny se pohybovaly na úrovni 0,14 USD/W a 0,02 USD/W v tuzemsku i v zahraničí.

Ceny fotovoltaických modulů mírně klesly, přičemž nabídky postupně vyhrávaly projekty s fotovoltaickými moduly s vysokým výkonem nad 530 W.

Tento týden pokračovaly kotace fotovoltaických modulů z minulého týdne, přičemž některé kotace fotovoltaických modulů mírně klesly. Vzhledem ke zpoždění konečné poptávky převzaly podniky druhého a třetího stupně v oblasti fotovoltaických modulů iniciativu ke snížení svých zásob a ke snížení cen v době nabídky. V této fázi je celková nabídka trhu s fotovoltaickými moduly mírně matoucí, některé podniky prodávají zásoby, nabídka je hluboko pod tržní cenou a způsobila určitý dopad na trh, po minulém týdnu 166mm monokrystalický fotovoltaický modul nabídka uvolnění, tento týden 182, 210mm velikost komponenty nabídka jsou uvolnění, i když tento týden přistál objednávky méně, ale očekává se, že PV modul nabízí obavy obtížné udržet stabilitu, aktuální 182mm, 210mm Kromě toho byl snížen obchod s monokrystalickými fotovoltaickými moduly G1 a od tohoto týdne byla zrušena kotace 325W-335W/ 395W-405W monokrystalických modulů PERC v USD.

Pokud jde o poptávku, na nedávném čínském domácím trhu s nabídkami fotovoltaických modulů by měly být jeden po druhém zadávány projekty s fotovoltaickými moduly o vysokém výkonu nad 530 W, přičemž ceny se stabilizovaly mezi 0,31-0,32 USD/W, což ukazuje na rigidní poptávku po fotovoltaických modulech se zvýšenou cenovou tolerancí. Zámořský trh, Spojené státy dobré zprávy často, první je zrušit vyšetřování proti obcházení jihovýchodní Asie původu, před několika dny a pak snížit tarif 201 na 15 %, a osvobození oboustranné komponenty dovozní tarif, bude nepochybně podporovat další růst poptávky po fotovoltaických modulů straně.

Předpověď trhu s fotovoltaickými moduly na příští týden

Ceny fotovoltaických modulů jsou tento týden v podstatě stabilní, protože se blíží Vánoce a čínské novoroční svátky, a proto jsou výkyvy na trhu způsobené svátky nevyhnutelné. Oživení amerického trhu navíc naznačuje, že poptávka po fotovoltaických modulech bude i nadále růst. Zákazníkům s malou objemovou poptávkou doporučujeme včas se zásobit, aby se vyhnuli náhlému nárůstu poptávky na trhu a zvýšení cen fotovoltaických modulů, které by snížilo vaši ziskovou marži.