Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu směřují ke stabilitě, projekty velkých elektráren jsou stále kótovány na vysokých úrovních

· Cenové trendy

 

Ceny v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu směřují ke stabilitě, projekty velkých elektráren jsou stále kótovány na vysokých úrovních

Ceny fotovoltaického křemíku stabilní, s možnou vlnou zdražování kolem Vánoc

Kotace fotovoltaického křemíku zůstávají tento týden stabilní, ceny se oproti minulému týdnu nezměnily. Míra zakládání čínských křemíkových podniků se příliš nezměnila a výrobní kapacita a dodávky se v podstatě nezměnily. Cenové nabídky pro zakázky malého objemu zůstaly vysoké. S blížícími se západními Vánocemi a čínským novým rokem je velmi pravděpodobné, že dojde k další vlně zvyšování cen.

Celková cenová stabilita fotovoltaických destiček

Nabídky křemíkových plátků se tento týden oproti minulému týdnu v podstatě nezměnily, přičemž celkové ceny jsou stabilní. Pokud dojde k novým výkyvům v cenách fotovoltaického křemíku, budou ceny fotovoltaických plátků následovat.

Kótování solárních článků je v podstatě stabilní, s výkyvy při vyjednávání kolem 0,0031 USD/W.

Nabídkové a transakční ceny solárních článků byly tento týden v podstatě stabilní. Ze strany poptávky není akceptace cen solárních modulů v navazujících odvětvích stále vysoká, míra spuštění solárních modulů není vysoká, poptávka po solárních článcích zůstává na vedlejší koleji, což se přenáší na spuštění trhu se solárními články, tlak na přepravu se zvýšil, některé podniky první úrovně monokrystalických solárních článků jsou stále stabilní, ale poměrně vysoká flexibilita podniků druhé a třetí úrovně, vyjednávání objednávek různých produktů v různých metodách vyjednávání. Ceny solárních článků se nadále pohybovaly kolem 0,0031 USD/W.

Ceny solárních modulů zůstávají stabilní

Ceny solárních modulů se v tomto týdnu nadále stabilizovaly, jak se předpokládalo minulý týden, přičemž nabídky modulů pro fotovoltaické elektrárny byly na poměrně vysoké úrovni. Vzhledem ke zpoždění některých projektů v zimním období se snížila efektivita dodávek solárních modulů a některé malé a střední továrny na solární moduly začaly být netrpělivé a plánují uzavřít objednávky se slevou. Vzhledem k tomu, že nedošlo k výrazným změnám v nabídkách předcházejících dodavatelů, jsou však nákladové a prodejní ceny solárních modulů téměř stejné. Kromě toho společnosti vyrábějící fotovoltaické materiály v poslední době uvádějí na trh nové výrobky, jako jsou střídače a stenty, aby posílily životnost celé řady fotovoltaických výrobků a zaměřily se na zvýšení účinnosti a snížení nákladů.

Předpověď trhu s fotovoltaikou na příští týden.

Tento týden jsou ceny solárních modulů v podstatě stabilní, příští týden bez zvláštních okolností nebudou příliš kolísat. Ke konci roku jsme nezaznamenali klesající trend cen, ale spíše možnost jejich růstu.