Cenové nabídky v dodavatelském řetězci fotovoltaického průmyslu: ceny vzrostly napříč všemi odvětvími a očekává se, že v únoru budou dále růst

· Cenové trendy
broken image

 

 Většina objednávek solárního křemíku na únor již byla podepsána a na trhu je k dispozici jen málo zbývajících materiálů, přičemž ceny rozptýlených hromadných objednávek tento týden zvyšují ceny solárního křemíku. Většina podniků vyrábějících solární destičky, solární články a fotovoltaické moduly udržovala během čínského nového roku normální výrobu. Dodávky solárního křemíku probíhaly hladce, prozatím bez tlaku na zásoby a s vysokou poptávkou na trhu, a většina podniků sledovala vývoj trhu v prvním týdnu po čínském novém roce.

 

Provoz a dodávky solárního křemíku, 12 solárních křemíkových podniků v Číně ve výrobě, před údržbou údržbářských podniků obnovily výrobu, v únoru se očekává 1-2 podniky do údržby, ale dopad je poměrně malý, přírůstek hlavně z rozšíření výrobní kapacity se postupně zvyšuje. Na základě dobré poptávky na trhu není výroba solárního křemíku stále schopna pokrýt poptávku po solárních destičkách, nesoulad mezi nabídkou a poptávkou bude pokračovat a očekává se, že ceny solárního křemíku budou mít v únoru rostoucí tendenci.

 

 Ceny solárních destiček tento týden mírně vzrostly, přičemž běžné solární destičky M6 se obchodovaly za přibližně 0,825 USD/PC, solární destičky M10 za přibližně 0,99 USD/PC a solární destičky G12 za přibližně 1,31 USD/PC. V posledním týdnu před čínským Novým rokem zvýšily přední společnosti ceny solárních destiček a společnosti druhé a třetí kategorie je následovaly, ale objem transakcí je nízký. Růst, ale na základě omezené nabídky solárního křemíku v únoru je nabídka a poptávka na trhu v těsné rovnováze, ceny solárních destiček v únoru stále mají možnost úpravy směrem nahoru.

 

 Ceny solárních článků tento týden mírně vzrostly, solární články M6 se obchodovaly za přibližně 0,171 USD/W, solární články M10 za přibližně 0,176 USD/W a solární články G12 za přibližně 0,177 USD/W. V posledním týdnu před čínským novým rokem snížily přední společnosti vyrábějící solární články ceny solárních článků M6 a poprvé ceny solárních článků M10, ceny solárních článků G12 zůstaly beze změny, ale upravená nabídka byla stále na běžné úrovni trhu a neovlivnila vývoj tržních cen. Vzhledem k tomu, že ceny solárního křemíku a solárních destiček v předcházejícím období nadále rostou, a také vzhledem k nadměrné poptávce v 1. čtvrtletí roku 2022 ceny solárních článků nadále rostou, ale vzhledem k přijetí podniků vyrábějících fotovoltaické moduly, solárních článků a solárních křemíkových destiček v předcházejícím a následujícím období, budou solární články i nadále čelit cenovému tlaku.

 

 Během čínského nového roku si některé podniky první linie nadále udržovaly vysokou míru náběhu výroby a dodávky probíhaly relativně hladce. V prvním týdnu po čínském novém roce obdržely některé podniky nové objednávky na základě větší poptávky na trhu a atmosféra tržních jednání je aktivnější. Tento týden se běžná transakční cena monokrystalického fotovoltaického modulu 166MM pohybuje kolem 0,29 USD/W, běžná transakční cena monokrystalického fotovoltaického modulu 182MM kolem 0,295 USD/W a běžná transakční cena monokrystalického fotovoltaického modulu 210MM kolem 0,295 USD/W.

 

Poptávka, zahraniční trhy, Indie bude od 1. dubna na fotovoltaické moduly uvalena 40%, solární články 25% tarif; Spojené státy odložily 201 tarifů a budou dovážet solární články bezcelní kvóty z 2,5 GW na 5 GW, domácí postupné zavádění různých politik na podporu rozvoje obnovitelných zdrojů energie, jako je fotovoltaika, řada fotovoltaických projektů do výběrového řízení, poptávka na koncovém trhu. Vzhledem k tomu, že ceny na předcházejících trzích nadále rostou, společnosti vyrábějící fotovoltaické moduly berou v úvahu přijetí terminálových projektů, ceny pravděpodobně výrazně nevzrostou, očekává se, že v únoru zůstanou stabilní s malým nárůstem trendu.

 

Pomocné materiály, ceny skla tento týden, malý nárůst v čínském novém roce, fotovoltaické moduly podniky udržet provoz, trh skla také udržet normální dodávky, v současné fotovoltaické sklo odkaz zisky jsou na nízké úrovni, různé články průmyslového řetězce zvýšily ceny, některé skleněné podniky, aby se pokusili zvýšit ceny, ale fotovoltaická skupina cena přijetí podniku není vysoká, objem transakcí je malý. V tomto týdnu se transakční cena skla o tloušťce 3,2 mm mírně zvýšila na přibližně 4,246 USD/㎡, transakční cena skla o tloušťce 2,0 mm se mírně zvýšila na přibližně 3,30 USD/㎡.

 

 Po čínském novém roce je poptávka na trhu s terminály fotovoltaického průmyslu dobrá, vzhledem k omezením dodávek solárního křemíku v přední části fotovoltaického průmyslu je poptávka po křemíku na trhu větší než nabídka, ceny křemíku a křemíkových destiček se mírně zvýšily, očekává se, že příští týden bude pokračovat možnost úpravy směrem nahoru.

 

PV modul, s upstream křemíku a křemíkových destiček ceny i nadále rostou, náklady na články a komponenty tlak nahoru, PV modul ceny tento týden, i když ne moc, dočasně splnit na terminálu PV systému instalace přijetí, se očekává, že příští týden ceny komponent bez možnosti významného zvýšení, ale tam je malý nárůst v možnosti doufat, že terminál projekt instalace zákazníků co nejdříve zadat objednávky na uzamčení PV modul ceny.