Cena dodavatelského řetězce fotovoltaického průmyslu: na konci jarních slavností bývá cena každého článku stabilní

· Cenové trendy
broken image

 

 

Solární křemíkový materiál: Cena křemíkového materiálu zůstala tento týden stabilní a cena RMB pro celkový monokrystalový materiál byla kolem 236 yuanů/KG

 

Domácí a zámořská poptávka po terminálech stále roste, což vede k tomu, že solární wafer pracuje relativně vysokou rychlostí, a poptávka po nákupu stále roste.Všechny objednávky byly podepsány v únoru.

 

Solární křemíkový materiál

 

Při sledování výroby, provozu a expedice solárních křemíkových materiálů vyrábí v Číně 11 společností vyrábějících solární křemíkové materiály.V lednu dosáhne čínská výroba křemíkového materiálu 52 000 tun, což představuje meziměsíční nárůst o 6,6 %. Od té doby se výrobní kapacita solárního křemíkového materiálu zvýšila a těsné dodávky solárního křemíkového materiálu se začaly uvolňovat.

 

 

Solární destičky: Ceny zůstaly v zásadě stabilní, zatímco ceny monokrystalických destiček M10 mírně vzrostly.

 

Vzhledem k nedostatku solárního křemíkového materiálu nedosáhl postup obnovení výroby solárních křemíkových plátků očekávání a dodávky solárních křemíkových plátků jsou v krátkodobém horizontu stále omezené. Mainstreamová transakční cena solárních waferů M6 se tento týden pohybovala kolem 0,81 USD/PC, mainstreamová transakční cena M10 mírně vzrostla na přibližně 0,96 USD/PC a mainstreamová transakční cena G12 se pohybovala kolem 1,27 USD/PC.

 

Solární destičky

 

Sledujte výrobu, provoz a expedici solárních waferů Po jarních slavnostech se postupně rozběhly některé tuzemské projekty a poptávka na koncovém trhu se zvýšila Postupně se uvolňovalo rozšiřování výrobní kapacity solárních waferů zmírnění napjaté situace v zásobování. Provozní rychlost se pohybuje kolem 65 %.

 

 

Solární články: ceny zůstávají celkově stabilní, s méně novými objednávkami

 

Tento týden se mainstreamová transakční cena M6 pohybovala kolem 0,169 USD/W, mainstreamová transakční cena M10 byla kolem 0,174 USD/W a mainstreamová transakční cena G12 byla kolem 0,173 USD/W. Vlivem vyšší než očekávané poptávky na trhu s terminály v prvním čtvrtletí překonaly zisky společností se solárními články očekávání. Celková provozní míra v lednu byla asi 80 %, což je velký nárůst oproti prosinci. Výrobní kapacita 182 milionů solárních článků článků je téměř zaplněna a výrobní kapacita 166MM solárních článků Výrobní kapacita byla obnovena, v současné době neustále rostou ceny předřazených solárních křemíkových materiálů a solárních křemíkových waferů. solární články jsou pod tlakem.

 

Solární články

 

Solární moduly: ceny zůstávají stabilní

 

Cena předřazeného průmyslového řetězce v poslední době stále roste a vzhledem k akceptaci poskytovatelů terminálových projektů cena solárních modulů nenásledovala.

 

Solární moduly

 

Tento týden se hlavní transakční cena monokrystalických 166MM solárních modulů pohybuje kolem 0,29 USD/W, hlavní transakční cena monokrystalických 182MM solárních modulů je kolem 0,29 USD/W a hlavní transakční cena monokrystalických 210MM solárních modulů je kolem 0,294 USD/ W. Domácí a zámořská poptávka po terminálech se zvýšila a celková provozní rychlost solárních modulů se v lednu odrazila na přibližně 85 % a očekává se, že provozní rychlost v únoru dosáhne 90 %.

Co se týče pomocných materiálů, cena fotovoltaického skla byla tento týden stejná jako minulý týden a lze očekávat, že v krátkodobém horizontu nedojde k větším cenovým výkyvům. Tento týden se mainstreamová transakční cena skla o tloušťce 3,2 mm pohybuje kolem 4,09 USD/㎡ a běžná transakční cena skla o tloušťce 2,0 mm je kolem 3,22 USD/㎡.

 

 

Předpověď na příští týden:

 

S koncem svátku čínského jara se začaly stavět továrny na fotovoltaické suroviny jedna za druhou, cena surovin již dále neporoste a očekává se, že v krátkodobém horizontu nedojde k velkým cenovým výkyvům. U solárních modulů se po prázdninách začala zvyšovat poptávka na trhu s terminály a dále se zvyšovala celková provozní rychlost továren na moduly, které mohly uspokojit některé zahraniční objednávky, které byly zpožděny kvůli čínskému jaru.