Ovlivňuje různé počasí výrobu energie fotovoltaických modulů?

· Průmyslové Novinky

Zde je několik otázek a odpovědí, které jsme sestavili o počasí

Pokud jde o povětrnostní podmínky, klíčovými faktory ovlivňujícími výrobu elektřiny jsou světelné podmínky a provozní teplota FV modulů.
Tyto povětrnostní podmínky se špatnými světelnými podmínkami budou mít za následek snížení výroby energie systému. Běžné jsou: nepřetržitý déšť a opar.
Kromě toho, pokud teplota není v rozsahu provozních teplot fotovoltaických modulů, sníží se také výroba energie systému. Běžné jsou: horké dny a extrémně chladné počasí. Fotovoltaické moduly mají normální rozsah pracovních teplot a v tomto teplotním rozsahu je rychlost přeměny solární energie modulů nejlepší. Pokud teplota vzduchu není v tomto teplotním rozmezí, aktivuje se systém vlastní ochrany modulu, což má za následek snížení účinnosti výroby energie.

Ovlivňuje výrobu elektřiny, když prší nebo je zataženo?

broken image

Moduly fotovoltaických článků mohou také vyrábět elektřinu při určitém slabém osvětlení, ale výroba energie se sníží, protože se zkrátí doba svícení a intenzita světla je relativně oslabena. Ale lze dosáhnout průměrné roční výroby energie, kterou jsme vypočítali (např. 1100 kWh/kw/rok). Pokud je trvale deštivé nebo mlhavé počasí, intenzita slunečního záření je nízká a pokud pracovní napětí fotovoltaického systému nedosáhne startovacího napětí střídače, systém nebude fungovat. Zejména u plochých střech, kdy jsou srážky příliš silné, mohou být solární panely nasáklé dešťovou vodou z důvodu relativně nízké montáže držáků plochých střech. Aby se zabránilo nadměrnému hromadění vody na ploché střeše a vytvořilo se malé jezírko, lze před přívalem dešťových srážek přidat sadu drenážních systémů, které vodu účinně odvádějí. panel baterie bude malý.

Jak se vypořádat s problémy, jako jsou údery blesku, krupobití a úniky elektřiny v domácí fotovoltaice?

broken image

Za prvé, stejnosměrné slučovače, střídače a další zařízení mají funkce ochrany před bleskem a přetížení. Když dojde k abnormálnímu napětí, jako je úder blesku nebo únik, automaticky se vypne a odpojí, takže nedochází k žádnému bezpečnostnímu problému. Kromě toho jsou všechny kovové rámy a držáky na střeše uzemněné, aby byla zajištěna bezpečnost v bouřkách. Za druhé, povrch našich fotovoltaických modulů je vyroben ze super nárazuvzdorného tvrzeného skla, které prošlo přísným testováním (vysoká teplota a vysoká vlhkost) při absolvování certifikace EU. Kromě toho je dobré uzemnění důležitým základem úspěchu opatření na ochranu před bleskem.Instalatéři obecně zváží problém ochrany před bleskem a vytvoří systém uzemnění ochrany před bleskem během instalace elektrárny.

Je instalace FV modulů neefektivní, když je zima nebo horko?

Fotovoltaické moduly získávají energii spíše ze světla než z tepla. Chladné počasí tedy nemá nic společného s množstvím výroby fotovoltaické energie. V oblastech náchylných k mrazu se energie generuje vždy, když na součásti dopadá sluneční světlo. Nízké teploty mohou ve skutečnosti způsobit, že FV moduly budou fungovat ještě lépe.Vzhledem k existenci teplotního koeficientu, jak se FV moduly zahřívají, mohou vysoké teploty způsobit snížení výkonu modulu. TestPV chápe, že když fotovoltaické moduly pracují normálně, standardní provozní teplota článků je 25°C. Při pracovních podmínkách vyšších než 25°C bude výstupní výkon modulu utlumen odpovídajícím způsobem pro každý stupeň zvýšení teploty.V tomto okamžiku je výroba energie fotovoltaického modulu ovlivněna teplotním koeficientem fotovoltaického modulu. Obvykle se při každém zvýšení teploty článku o 1 °C výstupní výkon monokrystalických modulů typu N sníží o 0.38 % referenční hodnoty a výstupní výkon modulů typu P se sníží o 0.42 % referenční hodnoty.

broken image

Má zimní sníh vliv na výrobu elektřiny? Dojde proud?

FV moduly a sníh mohou koexistovat a výroba energie FV modulů při pokrytí sněhem závisí na kvalitě a instalaci FV modulů. Fotovoltaické moduly procházejí během výroby testováním tepelného cyklu, aby se vyrovnaly s extrémními teplotními změnami ve vysokých teplotách a chladném klimatu.Při testování TC jsou moduly vystaveny extrémním teplotním změnám. Testované FV moduly byly umístěny do ekologické komory, ochlazeny na -40 °C, udržovány, poté zahřáty na 85 °C a znovu udržovány. Komponenty byly také vystaveny maximálnímu výkonovému proudu, když se teplota zvýšila, a tento proces byl cyklován 200krát.

broken image

Při správné instalaci FV modulů se roztaví rychleji než běžné střechy. Navíc, pokud se nacházíte ve velmi zasněžené oblasti, lze zvolit způsob instalace fotovoltaického přístřešku.
V zimě bude intenzita záření nevyhnutelně slabá, doba slunečního svitu bude krátká a celková výroba energie bude nižší než v létě, což je také normální jev. Protože je však distribuovaný fotovoltaický systém připojen k síti, dokud bude v síti elektřina, nebude nouze o napájení a výpadky proudu pro zátěže domácností.

broken image

Dokáže fotovoltaický systém výroby elektřiny odolat nebezpečí krupobití?

Pokud žijete v severní části země nebo kdekoli s extrémními povětrnostními podmínkami, můžete si představit, že FV moduly rozbíjí vysokorychlostní ledová koule. I ty jsou však testovány. Kvalifikované moduly ve fotovoltaickém systému připojeném k síti musí projít přísnými testy, jako je maximální statické zatížení (zatížení větrem, zatížení sněhem) 5400pa na přední straně, maximální statické zatížení (zatížení větrem) 2400pa na zadní straně a nárazy kroupy o průměru 25mm při rychlosti 23m/s. Proto kroupy nepoškodí fotovoltaický systém výroby elektřiny. Pokud se nesetká s extrémním počasím s krupobitím, narazí částice krup velké jako vejce na fotovoltaické panely a fotovoltaická elektrárna pravděpodobně utrpí.

Má tajfun nějaký vliv na fotovoltaické moduly?

Když je modul venku, musí odolat nejen zatížení větrem, sněhem, statickému tlaku na povrch modulu (jako je stohování modulů, šlapání atd.) a zatížení ledem. IEC61215 také představuje test zatížení větrem s experimentální metodou mechanického zatížení. Podle definice IEC61215: Pro bezpečnostní faktor poryvů 2400Pa to odpovídá rychlosti větru 130 km/h (nebo 36,1 m/s). Podle úrovně tajfunu, to znamená, že modulové produkty by měly být schopny odolat tajfunům nad úrovní 12.

broken image

Výběr vědeckého designu, vysoce kvalitních komponent a držáků a solárních fotovoltaických panelů, které splňují specifikace, jsou důležitými faktory pro to, aby domácí fotovoltaické elektrárny vydržely extrémní počasí. Pokud dojde po extrémním počasí k poklesu výroby energie nebo k jiným abnormálním podmínkám, měli byste včas kontaktovat poprodejní personál za účelem kontroly a výměny systému.