Trend cen solárních modulů: pokles poptávky, nárůst ceny křemíku

· Cenové trendy

Křemík: Ceny křemíku nadále rostou

Běžná transakční cena za mono materiály je 43.973/USD, hlavně kvůli malým objednávkám a urgentnějším objednávkám, které zvyšují cenu, ale objem transakcí je malý a většina materiálových společností nemá žádný materiál k prodeji. Bylo vyřízeno jen málo objednávek. V současné době se nedostatek dodávek křemíkového materiálu ještě nezmírnil. Kvůli generální opravě čínských podniků a prodloužené době dovozu křemíkových materiálů do přístavu se mezera v zásobování mezi křemíkovými materiály a křemíkovými pláty zvětšila a cena křemíkové materiály stále rostou.

broken image

Desky: Ceny destiček mírně vzrostly kvůli nedostatečné nabídce křemíkových materiálů

Zásoba monokrystalických křemíkových destiček M10 je omezená. Tento týden vzrostla mainstreamová transakční cena M10 na cca 0.972 USD/kus a mainstreamová transakční cena G12 byla cca 1.414 USD/kus.Vzhledem k nedostatku křemíkového materiálu byly dodávky křemíkových plátků omezené a ceny vzrostly. Po předchozí úpravě nabídek předních společností vyrábějících křemíkové destičky upravily své nabídky také dvě společnosti třetí úrovně. S transformací průmyslových linek velkých článků a zvýšením výrobní kapacity velkých článků se poptávka na trhu po monokrystalických M10 křemíkové pláty stále rostou a cena monokrystalických křemíkových plátků M10 stále roste; v důsledku neustálého zvyšování ceny křemíkových materiálů Vzestup a nedostatek nabídky urychlují společnosti vyrábějící křemíkové pláty proces ztenčování a podíl na trhu 155μm a typu N se může rychle zvýšit.

broken image

Buňky: Ceny zůstávají stabilní

Běžná transakční cena monokrystalických článků M6 je přibližně 0.18 USD/W, běžná transakční cena článků M10 je přibližně 0.186 USD/W a běžná transakční cena článků G12 je přibližně 0.182 USD/W. Většina buněčných společností je tento týden ve fázi dodání a nových objednávek je málo. Ceny M10 rostou kvůli vyšším nákladům a lepší poptávce po proudu. Kvůli relativně hladkým zásilkám zámořských objednávek se nedávné transakce soustředí hlavně Podniky, omezené dodávkou křemíkových plátků, některé malé a středně velké společnosti vyrábějící články čelí riziku snížení provozní rychlosti a konkurence mezi články a moduly je stále intenzivnější.

broken image

Moduly: Ceny jednostranných modulů M10 a G12 vzrostly

Běžná transakční cena modulů single-Si 166 je přibližně 0.235 USD/W, běžná transakční cena mono-Si jednostranných modulů 182 vzrostla na přibližně 0.289 USD/W a běžná transakční cena mono-Si jednostranných modulů sided 210 modulů je asi 0.289 USD/W; Cena skleněných modulů zůstala nezměněna. Běžná transakční cena 182 bifaciálních dvouskelných monokrystalických PERC modulů byla 0.292 USD/W a mainstreamová transakční cena 210 bifaciálních dvouskelných monokrystalických PERC modulů byla 0.290 USD/W.

broken image

Většina společností z prvního stupně modulů se tento týden zaměřila na provádění předobjednávek, přičemž nových objednávek bylo méně. Zakázky s vysokými cenami se soustřeďují hlavně v některých distribuovaných fotovoltaických systémech a v zámoří. Objevila se zpětná vazba z trhu a některé projekty pronajatých domácností byl ovlivněn. , Zámořský trh snížil poptávku v důsledku předčasného hromadění zásob a nedávného zvýšení cen, ale současná tržní cena komponent je stále vysoká a konkrétní dopad je třeba sledovat.

Předpověď cen fotovoltaických modulů na příští týden:

Mezera dodávek křemíkového materiálu je velká a cena roste. To ovlivnilo cenu křemíkových destiček a komponenty nyní rostou. Vzhledem k nedostatečným zámořským dodávkám zemního plynu vlády různých evropských zemí zintenzivnily podporu nové fotovoltaické energie, zákazníci, kteří hodlají instalovat fotovoltaické systémy, zadávají objednávky co nejdříve a cena následných komponentů může dále růst.